„Stebime sudėtingą Nacionalinio visuomenės sveikatos centro darbą šiuo sudėtingu laiku iš labai arti. Suprantame, koks darbo krūvis tenka centro darbuotojams, todėl norime paremti ir palaikyti ten dirbančius žmones, kad jų kasdienybė būtų lengvesnė. Solidarumas ir vienas kito palaikymas dabar ypač svarbus“, – sako Nijolė Kvietkauskaitė, prekybos tinklą „Iki“ valdančios bendrovės „Palink“ generalinė direktorė.

NVSC darbuotojai kasdien turi paskambinti šimtams žmonių, kad apklaustų susirgusius asmenis, išsiaiškintų užsikrėtimo aplinkybes, sąlytį turėjusius asmenis. Šis darbas vyksta nenutrūkstamai, o NVSC darbuotojai, užuot praleidę šventines dienas su šeima, ir toliau bando suvaldyti COVID-19 plitimą šalyje.

NVSC direktoriaus Roberto Petraičio teigimu NVSC darbuotojams šiuo metu labai svarbus visuomenės palaikymas ir kiekvieno indėlis.

„Dėkojame visiems, kurie supranta situacijos sudėtingumą, lieka namuose, taip prisidėdami prie situacijos suvaldymo. Dėkojame ir verslui, kuris yra socialiai atsakingas, rūpinasi tiek infekcijos prevencija darbo vietose, tiek savo darbuotojų, klientų saugumu. Dabar būtinas kiekvieno asmeninis indėlis“, – sako R. Petraitis.

Prekybos tinklas „Iki“, įvertindamas, kokiomis ypatingomis sąlygomis dirba NVSC darbuotojai, jiems įteikė dovanų korteles, kurios jau pasiekė NVCS centrus skirtingose šalies vietovėse. Už jas darbuotojai galės įsigyti kavos, arbatos, užkandžių ar vaisių, kitų darbo sąlygas palengvinančių produktų.

Pasak N. Kvietkauskaitės, solidarumas ir visų bendras darbas yra itin prasmingas ir būtinas tam, kad COVID-19 plitimas būtų sustabdytas. Žinoma, reikia ir visuomenės sąmoningumo bei atsakingo požiūrio. Tik visų bendros pastangos padės šaliai greičiau grįžti į įprastą gyvenimo ritmą.

Užsakymo nr.: PT_86103021