Greitai ir efektyviai veikianti priemonė

Kaip pasakoja inovaciją rinkoje sukūrusios įmonės „Dezifog Lietuva“ vadovas Tomas Degutis, dezinfekcinis rūkas, kitaip nei paprastos dezinfekavimo priemonės, yra kone vienintelis būdas, visu 100 procentų galintis padengti įvairias patalpas.

„Dezinfekavimas rūku yra unikali mūsų patentuota sistema, kuri yra net 1700 kartų efektyvesnė nei paprastas purškimas dezinfekcinėmis priemonės. Dezinfekavimas vyksta specialiomis rūko mašinomis, kurios padengia visą patalpos turį nuo lubų iki grindų. Tokiais aparatais galima dezinfekuoti įvairių paskirčių ir dydžio patalpas ir net transporto priemones“, – teigia T. Degutis.

Tai tokia priemonė yra kur kas pranašesnė už kitas rinkoje siūlomas alternatyvas įrodo ir faktas, kad dezinfekavimas rūku vyksta labai grietai bei nepažeidžia jokių patalpoje esančių paviršių.

„Įprastais būdais atliekant dezinfekavimą, viskas turi būti nurinkta nuo stalų, tai yra dokumentai, elektroninė technika, išdezinfekuoti 100 kv. m. patalpą užtrunka 60 minučių, o vėliau dėl nemalonaus kvapo ji dar turi būti vėdinama 2–4 valandas Tačiau dezinfekuojant rūku nereikia nieko dangstyti, nes šis rūkas yra visiškai nepavojingas net popieriui. 100 kv. m. patalpą toks aparatas išdezinfekuoja per maždaug 30 sekundžių, po procedūros grįžti ir toliau dirbti galima jau po 90 minučių, o valyti ar vėdinti patalpos visiškai nebūtina“, – pasakoja „Dezifog Lietuva“ vadovas.

Patikrinta ir patentuota

Dabar, kai patalpų dezinfekavimas tampa ypatingai aktualus, T. Degutis įspėja, jog rinkoje atsiranda „gudruolių“, kurie prisidengdami sąvoka „dezinfekcinis rūkas“ iš tiesų siūlo nieko bendrą su šia sistema neturinčias paslaugas.

„Jei kažkokia įmonė siūlo dezinfekavimą rūku, reikėtų suprasti, kad tai tik prisidengimas mūsų vardu ir iš tiesų tokios technologijas jie tikriausiai nenaudoja. Nega to, dabar atsiranda labai daug dezinfekavimo paslaugas siūlančių asmenų ar įmonių, kurie naudojasi esama situacija, tačiau visiškai neaišku nei su kokiomis medžiagomis dirbama, nei ar jos patentuotos nei koks jų efektyvumas“, – įspėja pašnekovas.

Tuo metu „Dezifog“ sistema yra ištirta, patentuota ir patvirtina Nacionalinio visuomenės sveikatos centro, o Lietuvoje ja naudojasi prekybos centras „Akropolis“, automobilių dalimis prekiaujanti įmonė „Eoltas“, Lietuvos policija ir daugelis kitų šalies verslų, viešųjų įstaigų bei Lietuvos Prezidentūra.

„Iš pradžių su šiomis rūko mašinomis startavome kaip paslaugos tiekėjai, tačiau pamatę didžiulį susidomėjimą ne tik iš Lietuvos įmonių, bet ir Vokietijos, Prancūzijos, Jungtinės Karalystės ir kitų šalių, pradėjome ir prekiauti šia sistema“, – pasakoja T. Degutis.

Pasak jo, ši sistema yra ne tik efektyviausia, tačiau, skaičiuojant kaštus, darbo laiką bei žmogiškuosius išteklius, rinkoje kone ir pigiausia priemonė, užtikrinanti apsaugą nuo virusų ir bakterijų.

„Įmonėms, kurios rūpinasi savo darbuotojų ir klientų sveikata, tai yra neabejotina investicija į ateitį. Negano to, rūko mašinos yra naudojamos ir kaip prevencija nuo vagysčių – su apsaugos sistema sujungta aparatas įsilaužimo į namus metu patalpas padengia tirštu rūku ir taip visiškai apriboja vagies matomumą“, – įrenginio universalumą įvardija „Dezifog“ vadovas.

Pats metas pasirūpinti savo ir aplinkinių saugumu

Dabar, artėjant šventėms, pasak T. Degučio, tokio sistema gali labai padėti siuntas pristatančioms įmonėms.

„Šiuo metu aktyviausiai veikia siuntų tarnybos, paštai ir kurjeriai. Kaip žinome, virusas ant paviršių gali išlikti net keliolika dienų, todėl keliavimo į sandėlį, pakrovimo metu ar vežant siuntą pas gavėją egzistuoja didelė viruso rizika. Jei siunta buvo palikta prie durų, tai dar nereiškia, kad tai visiškai saugu. Automobilių, sandėlių ir paštomatų dezinfekcija tokią riziką galėtų praktiškai eliminuoti“, – įsitikinęs pašnekovas.


Ne ką mažiau ši paslauga šventiniu laikotarpiu yra aktuali bei reikalinga ir religines apeigas organizuojančioms įstaigoms, bažnyčioms ir pan., o kaip pasakoja „Dezifog Lietuva“ vadovas, dezinfekcinio rūko galimybėmis rimtai yra susidomėjusios ir už miestų švarą atsakingos bendrovės.

„Kiek žinau, „Kauno švara“ dabar labai rimtai svarsto pradėti naudoti dezinfekcinį rūką laiptinių dezinfekavimui. Dabar laiptines yra dezinfekuojamos paprastuoju būdu – žmonės su kanistrais lipa po aukštus ir ant turėklų purškia skystį. Tačiau naudojant mūsų sistemą, tiek darbo našumas, tiek ir rezultatai būtų nepalyginai geresni. Žinoma, tokie dezinfekavimo darbai turėtų būti atliekami prieš tai informavus gyventojus ir ankstyvu ar vėlyvu paros metu“, – sako T. Degutis.

Daugiau informacijos apie „Dezifog“ sistemą ir jos veikimą galima rasti adresu: www.dezifog.lt

Užsakymo nr.: PT_86011859