Kūrybinės industrijos apima labai platų galimybių ir karjeros vystymo spektrą, todėl svarbu žinoti, kokių įgūdžių darbdaviai ieškos ir kaip galite tapti geidžiamu darbuotoju, sugebančiu išlaikyti savo kūrybinę kibirkštį.

Pasaulio ekonomikos forumo duomenimis, kai kurie pagrindiniai įgūdžiai, reikalingi būsimam darbui bet kuriame sektoriuje ar karjeros srityse, yra:

• Kritinis mąstymas

• Problemų sprendimas

• Kūrybiškumas

• Skaitmeninis raštingumas

• Verslumas

• Lyderystė ir socialinė įtaka

• Emocinis intelektas

Kiekvieną iš šių įgūdžių galima išsiugdyti kūrybinių industrijų studijų metu, net jei vėliau ir nesiesite savo karjeros su kūrybine veikla. Jei planuojate dirbti kūrybinių industrijų srityje, tai universitetinis išsilavinimas ne tik padės įgyti konkrečių, su būsimu darbu susijusių, įgūdžių pasirinktoje srityje, bet ir išsiugdyti verslumo bei raštingumo įgūdžius, kurių reikia norint pradėti karjerą.

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusiame „Falmouth“ universitete, kuris specializuojasi kūrybinių industrijų studijų programose, studentai gilinasi į specifinius pasirinktos srities ir karjeros dalykus.

Visi studentai turi galimybę dirbti studentų sukurtoje ir vadovaujamoje kūrybinėje agentūroje. Tai padeda sukurti didžiulį pažįstamų ratą ir savo darbų portfolio dar prieš baigiant studijas.

Falmouth University

Viena iš tokių studentų sukurtų agentūrų yra „Gallos“, padedanti prekės ženklams pasiekti „Z“ kartos auditoriją. Šią agentūrą dar studijų metais įkūrė „Falmouth“ universiteto absolventas Adam Rockley. Nors jis jau absolventas, tačiau ir toliau dirba bei padeda esamiems studentams kuo geriau išnaudoti visas teikiamas universiteto galimybes.

Geriausiai „Falmouth“ požiūrį į studentus apibūdina jiems suteiktos galimybės. Universitetas siūlo studentams dalyvauti tikruose projektuose, bendradarbiaujant su įvairiomis industrijomis. Pvz. „Falmouth“ absolventė Natalys Wilcox dirbo „BAFTA“ titulą pelniusio filmo „Bait“ filmavimo aikštelės pagalbininke, kurį režisavo „Falmouth“ kviestinis dėstytojas Mark Jenkin.

Falmouth University

Natalys buvo viena iš kelių „Falmouth“ kino ir televizijos mokyklos studenčių, kuri įgavo tikros praktinės patirties, dirbdama kartu su patyrusia filmo „Bait“ komanda. „Bait“ laimėjo daugybę apdovanojimų, tarp kurių – ir debiutiniuose „BAFTA“ apdovanojimuose – Rašytojo, Režisieriaus ir Prodiuserio kategorijų apdovanojimus.

Kitas iš būdų, kaip studentai „Falmouth“ pasiruošia sėkmingai karjerai – savų darbų demonstravimas, dar prieš baigiant studijas. Konkursai ir parodos, atpažįstamos ir gerbiamos visoje industrijoje, yra puikus būdas tai pasiekti.

Falmouth University

Tarptautinė studentė Georgina Abreu, baigusi „Falmouth“ Mados fotografijos studijas 2020 m., taip ir padarė. Trečiais studijų metais ji laimėjo „Tarptautinį Moterų dienos 2020 Misijos“ konkursą, kurį rengė „EyEm“ – tarptautinė fotografijos bendruomenė. Tai suteikė Georginos darbams tarptautinį pripažinimą. Konkurse, kuriame paraišką dalyvauti pateikė daugiau nei 35 tūkst. dalyvių, pagrindinis tikslas buvo parodyti moteris iš viso pasaulio.

Žinoma, pažįstamų profesionalų tinklas nėra vienintelis dalykas, kurį jums suteiks universitetas. Kūrybinės industrijos glaudžiai tarpusavyje bendradarbiauja ir praktinių užduočių metu moko, kas yra sėkmingas bendradarbiavimas bei kaip teigiamai tai gali prisidėti prie komercinės sėkmės ateityje.

Falmouth University

2020 m. kūrybinių industrijų absolventės Jessica Kielstra ir Nina Forbes pradėjo kartu dirbti dar studijų metais. Šiuo metu jos turi suformavusios stiprią kūrybininkių komandą, kurioje, jų pačių žodžiais, „Jess daro nuotraukas, Nina daro žodžius“.

Prieš pat studijų baigimą Jessica ir Nina dalyvavo prestižiniuose „D&AD“ apdovanojimuose, kurie yra tarsi reklamos „Oskarai“. Absolventės laimėjo „New Blood“ apdovanojimą. Tai suteikė galimybę dirbti belgų agentūroje „Happiness“, kuriai vadovauja vienas iš apdovanojimų žiuri atstovų. Įmonė dirba su pasauliniais prekių ženklais, tokiais kaip "Toyota“ ar „Carlsberg“. Merginos persikėlė į Antverpeną, čia dirba su žinomais prekių ženklais.

Kūrybinių įgūdžių tobulinimas dar studijų metais – puikus būdas padėti tvirtus pamatus savo karjerai, išplėsti pažinčių ratą ir gauti daugiau praktinio supratimo apie industriją. Studijuojant kūrybines industrijas specializuotame universitete, tokiame kaip „Falmouth“, studentams siūlomos galimybės ugdyti darbui reikalingus įgūdžius, kad galėtų siekti fantastiškos ir ilgalaikės karjeros.

Beveik 100 metų gyvuojantis „Falmouth“ universitetas specializuojasi techninių ir kūrybinių studijų programų srityje. Didžiosios Britanijos pietvakariuose, Cornwall mieste, įsikūręs universitetas ruošia studentus sėkmingai karjerai, kurioje apjungia kūrybiškumą su inovacijomis, naujausiomis technologijos ir verslumu.

Daugiau informacijos apie „Falmouth” universitetą galite rasti čia.

Užsakymo nr.: PT_87578653