Vadovaudamiesi industrijos standartais ir naudodamiesi naujausiomis technologijomis mes ugdome paklausius ir kūrybiškus absolventus. Esame vienas iš geriausiai vertinamų specializuotų universitetų pagal absolventų atlyginimą kūrybinių menų ir dizaino srityse, taip pat pagal aukštą skaičių absolventų, įkūrusių savo verslą. Tai atspindi mūsų absolventų įsidarbinimo procentas, kuris yra net 90 proc. Didžioji dalis studentų įsidarbina per 6 mėnesius po studijų baigimo (HESA, 2020). Taip pat mes studentams suteikiame praktinius įgūdžius, kurie jiems bus reikalingi darbo vietose. „Ravensbourne“ moko atkaklumo ir pasitikėjimo, reikalingo sėkmingai karjerai kūrybinių industrijų srityje.

Ravensbourne University London

Kodėl verta pasirinkti kūrybines studijas Didžiojoje Britanijoje?

Kūrybinės industrijos Didžiojoje Britanijoje sudaro labai didelę dalį ekonomikos. Paskutiniais, 2018 m., duomenimis, ši industrija yra vertinama 101.5 mlrd. svarų. Be to, ji auga dvigubai greičiau negu pati ekonomika. Daugiau nei trys milijonai žmonių yra įdarbinti kūrybinių industrijų srityje. Kūrybinėse industrijose dirba 1 iš dešimties britų, o tai yra daugiau nei finansinių paslaugų sektoriuje. Kūrybiniai darbai dažnai yra apibūdinami kaip nepakeičiami ateityje, nes 87 proc. visų darbo vietų ateityje neturi rizikos būti automatizuotos. Vėl įsigaliojus postudijinei darbo vizai, Lietuvos studentams atsirado daugybė galimybių studijuoti Didžiojoje Britanijoje ir pasilikti čia dirbti kūrybinių industrijų sektoriuje ar net būti laisvai samdomu darbuotoju iki dvejų metų.

Ravensbourne University London

Kaip studentai mokosi „Ravensbourne“?

„Ravensbourne“ mes suprantame kūrybiško mokymo(si) svarbą, todėl neturime vieno esminio mokymo būdo. Vietoje to, studentams suteikiama laisvė patiems nuspręsti ir pasirinkti, kaip jie nori mokytis. Individualumas yra skatinamas pačios akademinės bendruomenės, suteikiant galimybę studentams mąstyti kūrybiškai ir palikti savo žymę darbuose bei portfolio. „Ravensbourne“ dalyvauja įvairiuose bendruose projektuose su kitais Londono universitetais, todėl studentams suteikiama galimybė išbandyti savo įgūdžius ir žinias, atliekant įvairias užduotis. Universiteto miestelio aplinka skatina kūrybinį bendravimą ir grupinį mokymosi būdą.

Ravensbourne University London

Kūrybiški darbo įrankiai

„Ravensbourne“ – tai universitetas, kuris specializuojasi kūrybinėse industrijose, turi naujausias programas, prietaisus, įrankius ir medžiagas. Mes siūlome įspūdingus resursus, tokius kaip mados ateljė, prototipinius kostiumus, profesionalias filmų ir muzikos studijas, kuriose bet kurio kurso studentas gali pasinaudoti įranga, kad atliktų akademinius arba asmeninius projektus nemokamai.

Mes reikalaujame, kad kiekvienas studentas, pradėdamas mokytis „Ravensbourne“, turėtų asmeninį nešiojamą kompiuterį arba netrukdomą priėjimą prie jo. Technologijos ir technikos naujovės yra kiekvieno kurso dalis, taip užtikrinant modernizuotą mokymą, kuris atspindi ateities įsidarbinimo paveikslą. Mes suteikiame kiekvienam studentui nemokamą prieigą prie „Adobe suite“, be to, kiekvienas studentas gauna 100-400 svarų krepšelį, kurį gali panaudoti naujos, licencijuotos programinės įrangos įsigijimui studijų metu.

Ravensbourne University London
Aš labai mėgavausi studijomis „Ravensbourne“. Viena iš priežasčių, kodėl pasirinkau studijuoti čia, yra ta, kad studentai gali naudotis naujausiais įrankiais kaip mokymosi priemonėmis. Universitetas man suteikė daugybę galimybių bandyti, ieškoti ir praplėsti savo akiratį.
Zarina Yu, BA (Hons), Mados reklamos studijos

Koja kojon su industrija

Kūrybinės industrijos yra pamatas visko, kas daroma „Ravensbourne“. Turėdama specialią karjeros komandą, kuri padės atlikti praktikas, CV seminarus, interviu ir darbo pokalbių repeticijas, mūsų akademinė komanda taip pat pasižymi įspūdingais ryšiais tarp savo profesijų atstovų. Kartu su mūsų studentų bendruomene mes įsteigėme per 100 kūrybinių technologijų verslų: nuo apdovanojimus pelniusių medijų kompanijų ir skaitmeninių agentūrų iki tarptautinio pripažinimo sulaukusių mados ženklų. Bendradarbiavimas su kūrybinėmis industrijomis yra raktas į mūsų įsipareigojimą suteikti studentams specializuotus įgūdžius ir galimybes, kurios jiems padėtų pradėti savo karjeras.

Ravensbourne University London

„Ravensbourne“ yra pasiryžęs paremti jaunuosius kūrybinių technologijų verslus savo inkubatoriaus programoje. Ši programa ne tik start-up’ams suteikia inkubatoriaus patalpas, bet ir verslams leidžia pilnai naudotis universiteto naujausiomis technologijomis bei medijų resursais, padedančiais jiems augti ir tobulėti. Per dešimt metų universitetas sukūrė ryšius ir partnerystes su įvairiomis kompanijomis nuo mažų verslų iki gerai žinomų organizacijų – tokių kaip „Amazon“, „BBC“, „Ogilvy“ ir „Vivienne Westwood“. Glaudus universiteto bendradarbiavimas atsispindi absolventų įdarbinime. „Ravensbourne“ suteikia savo studentams praktinių žinių, kurių jiems prireiks darbo metu. Tai padeda absolventams gauti su studijomis susijusį darbą, kuriame jie gali atskleisti savo kūrybiškumą ir inovatyvumą.

Mes turėjome galimybę dirbti su daugybe puikių universitetų. Kiekvieno „Ravensbourne“ studento darbai patektų į top 1 proc. visame pasaulyje.
Steve Zades, „Global Innovation VF Corporation“ viceprezidentas

Išvados

Mums rūpi kūrybinės industrijos ir mes tikime, kad mūsų esami ir būsimi studentai gali įkvėpti pokyčius skaitmeninių medijų ir dizaino srityse. Jei tu esi kūrybiška asmenybė ir sieji savo ateitį su šia sritimi, tada „Ravensbourne“ gali būti tinkamiausias universitetas tau.

Daugiau informacijos apie „Ravensbourne University London“ rasite čia.

Užsakymo nr.: PT_87374363