„Stojimo dokumentus galima pateikti jau dabar, pasirašyti sąlyginę studijų sutartį ir ramiai ruoštis brandos egzaminams. Gavęs sąlyginį kvietimą studijuoti ir pasirašęs sąlyginę studijų sutartį, asmuo įsipareigoja pristatyti brandos atestatą iki 2021 m. rugpjūčio 6 dienos. Svarbu paminėti, kad, norint studijuoti SMK, privaloma tenkinti minimalius stojimo reikalavimus“, – sako SMK direktorė Viktorija Palubinskienė.

Stojant į SMK, svarbu ne tik akademiniai pasiekimai, bet ir motyvacija

Būdama atviros, šiuolaikiškos aukštosios mokyklos bendrakūrėja, SMK kanclerė Gabija Skučaitė visada siekė aukštąjį mokslą padaryti prieinamą visiems, kurie užtikrintai jo siekia ir yra motyvuoti. Todėl jau ne vienerius metus priėmimas į SMK priklauso ne tik nuo vidurinės mokyklos pažymių ar baigiamųjų egzaminų rezultatų, bet ir nuo vidinės stojančiojo motyvacijos.

„Realūs pavyzdžiai rodo, kaip mokykloje gerais pažymiais nespindėję moksleiviai, įstoję į SMK, atsiskleidžia, atranda savo pašaukimą, talentą ir padaro puikią karjerą. Būtent SMK jie sutinka žmones, kurie juos motyvuoja, įkvepia, nukreipia tinkama linkme, padeda siekti karjeros ar prisidėti prie didžiausių svajonių įgyvendinimo“, – sakė SMK direktorė.

Kiekvienam individualus dėmesys

SMK itin didelis dėmesys skiriamas kiekvienam stojančiajam ir studijuojančiajam. Su kiekvienu, pasirinkusiu SMK, susipažįstama individualiai motyvacinių pokalbių metu. Susitikimo metu įvertinami stojančiojo akademiniai rezultatai, motyvacija mokytis bei siekti rezultatų, pomėgiai, talentai, pasiekimai. Būtent motyvacinio pokalbio metu, jei stojantysis dar abejoja savo pasirinkimu ar svarsto keletą galimybių, patyrę SMK karjeros specialistai, įvertinę jo gabumus ir pasiekimus, gali padėti jam pasirinkti tinkamiausią studijų kelią. Motyvacijos vertinimą rekomenduojama atlikti visiems stojantiesiems, tačiau jis yra privalomas tiems stojantiesiems, kurių konkursinis balas mažesnis nei 4,3 balo.

SMK studijos paremtos patirtinio mokymosi metodika

SMK studijos paremtos patirtinio mokymosi metodika, todėl dar studijuodami jauni žmonės susipažįsta ir realios patirties įgyja Lietuvos ir tarptautinėse įmonėse. SMK socialinių partnerių sąrašą sudaro patys įvairiausi Lietuvos verslai – nuo sėkmingų startuolių iki didelių Lietuvos įmonių, įvairios profesinės asociacijos. „Studijos SMK skirtos kūrybiškiems, drąsiems, svajojantiems pakeisti pasaulį šių dienų esamiems ir būsimiems herojams. Kolegijoje atvira, kūrybiška, nuolatinį tobulėjimą skatinanti aplinka, draugiški dėstytojai, naujos patirtys bei galimybės. Čia verda tikras studentiškas gyvenimas. Čia studentai įgyja neįkainojamos patirties, sutinka daugybę įdomių žmonių. Čia jie kartu su administracija organizuoja areninius renginius, tarptautines konferencijas, bendrauja su pačiais įvairiausiais Lietuvos bei užsienio akademinio, pramogų, verslo pasaulio atstovais. Čia studentams suteikiama visiška kūrybinė laisvė, jie įtraukiami į bendrą kolegijos gyvenimo kūrimą. SMK iš tiesų vyksta įdomios, įkvepiančios paskaitos, kuomet žinios įgyjamos kuriant ir vykdant konkrečius projektus“, – sakė SMK marketingo vadovė Laura Skučienė.

Naujos studijų programos, atliepiančios darbo rinkos poreikius

Šiuo metu SMK siūlo 18 studijų programų (https://www.smk.lt/lt/stojantiesiems/). Net keletą metų iš eilės visuose trijuose miestuose iš populiariausių SMK studijų programų trejetuko nesitraukia Estetinės kosmetologijos, Kūrybos ir pramogų industrijų bei Transporto ir logistikos verslo studijų programos. Ne ką mažiau populiarios ir kitos SMK studijų programos, tokios kaip Teisė, Restoranų ir kavinių vadyba, Tarptautinis verslas ir komunikacija, Tarptautinė prekyba ir muitinės logistika, Bankininkystė ir investicijų valdymas, Tarptautinis verslas bei kitos studijų programos. Norintys studijuoti SMK tikrai ras ne vieną sau tinkamą studijų programą.

Pasak SMK direktorės Viktorijos Palubinskienės, SMK nuolat tobulėja ir plečiasi. „Atsižvelgiant į aktualius darbo rinkos pokyčius, studijų programos yra nuolat tobulinamos, kuriamos naujos studijų programos. Pernai SMK pristatė naują, analogų Lietuvoje neturinčią Strateginio dizaino studijų programą, o šiais metais startuoja Bendrosios praktikos slaugos programa. Ši studijų programa parengta atsižvelgiant į socialinių partnerių išsakytą susirūpinimą, kad rinkoje ypač trūksta bendrosios praktikos slaugytojų”.

Prašymus studijuoti SMK galima pateikti ir Atskiruoju priėmimu

Nuo birželio 1 d. norintys studijuoti SMK prašymus gali teikti per LAMA BPO informacinę sistemą (www.lamabpo.lt). Stojantieji prašymus studijuoti galės pildyti ir koreguoti LAMA BPO informacinėje sistemoje iki rugpjūčio 5 d. 12 val.

Taip pat stojantieji į SMK stojimo dokumentus gali pateikti ir Atskiruoju priėmimu. Prašymus būsimieji studentai pildo SMK priėmimo sistemoje https://my.smk.lt/. Atskiruoju priėmimu prašymą studijuoti gali pateikti tiek tie, kurie brandos atestatą jau turi, tiek tie, kurie brandos atestatą gaus 2021 m. liepos mėnesį. Norintys į SMK stoti Atskiruoju priėmimu turi SMK pateikti stojimo dokumentus, užsiregistruoti motyvaciniam pokalbiui, jame sudalyvauti, sulaukti kvietimo studijuoti, tuomet pasirašyti sąlyginę SMK sutartį, kuri garantuos vietą SMK.

Jei domina studijos SMK ir turite daugiau klausimų, mielai į juos jums atsakysime užsiregistravus ONLINE konsultacijai.

Užsakymo nr.: PT_87353717