Iš pasaulio virtuvių – į klientų lėkštes

Kaip pasakoja „Čili pizza“ vyriausioji technologė Sandra Graibutė, pagrindinis virtuvės tikslas – stebinti skonio išskirtinumu.

„Meilė maistui būtina, tačiau aukščiausios kokybės ir visuomet švieži produktai yra svarbiausia kiekvieno patiekalo sudedamoji dalis. Net jei kalbame apie paprastą, daug pastangų nereikalaujantį ir, kaip mes vadiname, tiesiog savą maistą, kokybiški ingredientai yra visa ko pagrindas. Todėl net ir kukliausia pica bus ruošiama atidžiai: padas minkomas rankomis tik iš aukščiausios rūšies miltų, ant viršaus – visuomet šviežia ir kokybiška mocarela, vytintas kiaulienos kumpis, riešutų skonį turinčios Sultenės salotos, kvapnios prieskoninės žolelės ir kiti. Nenaudojame jokių sūrio pakaitalų, nes siekiame išlaikyti aukštus patiekalų standartus ir autentiškus skonius“, – atskleidžia ilgametę patirtį turinti technologė.

Restoranų tinklui vadovaujanti G. Karosaitė tikina, kad „Čili Pizza“ visuomet ėjo koja kojon su gastronominėmis tendencijomis, mat keliauti po pasaulį mėgstanti šeima, nei tinklo įsikūrimo pradžioje, nei dabar nepraleidžia progų išmėginti skirtingas virtuves, o geriausius skonius visuomet parveža į gimtinę. Be to, autentiškas patiekalų subtilybes „Čili“ perima ir iš kitų šalių šefų, kurie specialių vizitų metu moko restorano darbuotojus išgauti patiekalų skonį ir nuotaiką.

„Turime platų ir įvairų patiekalų asortimentą. Be to, reguliariai peržiūrime valgiaraštį ir sekame gastronomines madas, todėl pasiūlyti galime ne tik lietuviškų patiekalų, bet ir amerikietiškų mėsainių, visą pasaulį užvaldžiusių krosnyje užkeptų makaronų „Mac&cheese”, europietiškų picų, blynelių, įvairių salotų ir, žinoma, gardžiausių desertų. Atsižvelgiame ir į klientų pageidavimus, norime siūlyti ne tik populiarias, bet ir sveikas opcijas“, – tinkina G. Karosaitė, neseniai meniu papildžiusi naujausia gastronomine tendencija garsėjančiu „savu maistu“ (angl. „comfort food“).

Tarp populiariausių skonių – dešimtmečius skaičiuojantys patiekalai

Technologė S. Graibutė sako, jog nors meniu reguliariai pasipildo naujovėmis, kai kurie patiekalai savo pozicijų neužleidžia nuo pat restoranų įsikūrimo pradžios. Tarp tokių rikiuojasi „Čili“ sriuba, gruzdinti koldūnai su mėsa, keptas itališkas desertas ir, žinoma, legendinės – „Čili“, „Kaprio“, „Mafijos“, „Studentų“ ir „Keturių metų laikų“ – picos. Beje, restorano picos ne veltui vadinamos šio tinklo vizitine kortele – vidutiniškai per dieną viename restorane patiekiama daugiau kaip 100 picų, o per mėnesį visame restoranų tinkle pica užsakoma daugiau kaip 95 tūkst. kartų. Kiekvienais metais šis skaičius viršija milijoną.

„Čili pizza“ vyriausioji technologė Sandra Graibutė

„Populiariausi patiekalai pas mus ragaujami iš kartos į kartą. Dauguma jų yra patys tikriausi savo maisto pionieriai, leidžiantys išgyventi trumpas, visiško komforto pilnas akimirkas. Atsisakyti jų būtų tiesiog nuodėminga, tačiau tuo pačiu stengiamės eksperimentuoti ir atrasti naujus laimikius. Tiesa, yra buvę patiekalų, kurie taip ir neįsitvirtino. Pavyzdžiui, rupių miltų picos padas klientams „neprigijo“, todėl ieškojome kitos, sveikos ir subalansuotos alternatyvos“, – atskleidžia S. Graibutė.

Tuo tarpu G. Karosaitė atkreipia dėmesį, kad valgiaraštyje svečiai gali rasti platų asortimentą, patenkinant ir vegetarų bei veganų poreikius, tačiau pagrindinis šio sezono akcentas – tai maistas, kurio skonį visi puikiai pažįsta.

„Stengiamės būti lankstūs ir svečiams pasiūlyti įvairių rinkinių, vis dėlto, siekiame išlaikyti vientisumą ir kiekvieną patiekalą gaminti taip, kad paragavus nejučia nusikeltum į namų virtuvę. Dirbame išskirtinai su vietos tiekėjais ir ūkininkais, todėl daržovės ar mėsa primena nuo vaikystės artimus, savo maisto skonius. Kiekvienas legendinis patiekalas, nuo firminės „Čili“ sriubos iki iš svečių šalių atkeliavusių salotų ar desertų, gardinamas vietos žolelėmis ir prieskoniais, todėl pasižymi išskirtinėmis skonio natomis“, – sako G. Karosaitė.

Užsakymo nr.: PT_87531341