2011 m. susikūrus visuomeninei organizacijai „Vieningas Kaunas“, V. Matijošaitis su komanda pateko į Kauno miesto tarybą. Kaip pasakoja dabartinis miesto meras, tada organizacijos tikslas buvo pamatyti, kaip yra valdomas miestas.

„Tą laiką prabuvome opozicijoje, niekas mūsų prie darbų neprisileido, todėl tiesiog stebėjome aplinką, balsavome už projektus, kurie, mūsų nuomone, buvo reikalingi miestui. Jau tada mačiau, kad miestas buvo blogai valdomas – finansai, infrastruktūra, darbų organizavimas“, – prisimena V. Matijošaitis.
2015 metais, po to, kai buvo įteisinti tiesioginiai mero rinkimai, V. Matijošaitis priėmė sprendimą kandidatuoti į Kauno miesto mero postą.

„Mūsų netenkino situacija, kaip buvo valdomas miestas. Liūdna buvo palikti verslą, bet „Vieningas Kaunas“ iškėlė mano kandidatūrą tapti Kauno miesto meru ir aš sutikau. Žmonės išrinko ir prasidėjo darbas, kuris tęsiasi iki dabar“, – pasakoja meras.

Visvaldas Matijošaitis švenčia pergalę

Žmonės įvertino

Ir nors, kaip pats V. Matijošaitis sako, prieš 2015 m. rinkimus buvo ir tokių, kurie į jo kandidatūrą žiūrėjo su abejonėmis, praūžus 2019 m. Lietuvos savivaldybių tarybų rinkimams, rezultatai parodė, kad padaryti darbai pateisino žmonių lūkesčius.

Visus kandidatus pažįstu asmeniškai, todėl drąsiai galiu pasakyti, kad Saulius yra tinkamiausias iš jų.

„Kai kandidatavau pirmą kartą, galbūt, kai kurie žmonės skeptiškai vertino, kad verslininkas valdys miestą. Galbūt dalis žmonių net galvojo, kad sieksiu tik savo interesų. Vis tik, šių metų rinkimai, kai beveik 80 proc. balsavusiųjų atidavė savo balsą man, iš tiesų pakuteno mano širdį ir pridėjo sparnus. Atvirai pasakysiu – nesitikėjau tokio palaikymo“, – sako Kauno meras.

Visvaldas Matijošaitis

Per ketverius metus miestą valdant V. Matijošaičiui, Kaune buvo pradėtas arba jau įgyvendintas ne vienas stambus projektas. Tai – atnaujintas viešasis transportas, pradėti tvarkyti kauniečių pamėgti parkai, rekonstruojama Laisvės al., sutvarkyti 24 iš 31 mokyklų stadionai, atnaujintos važiuojamosios kelio dalys daugelyje pagrindinių miesto gatvių ir kt. Mero paklausus, kokiu Kauno pokyčiu jis didžiuojasi labiausiai, V. Matijošaitis sako, kad vieno įvardyti jis tiesiog negali, nes dabar mieste džiaugtis galima daugybe dalykų.

„Daug kuo didžiuojuosi – miesto gatvės, parkai, mokyklų stadionai. Dar šiandien prie manęs priėjo viena moteris ir sako „ačiū už stadioną“. Aš pagalvojau, kad už S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukciją, o ji man sako „ne, už mokyklos stadioną“. Smagu, kai žmonės prisimena tave dėl tavo darbų. Tai prideda energijos ir toliau sėkmingai darbuotis“, – šypsosi meras.

Auksinė taisyklė

Visgi, V. Matijošaitis savo sėkmės per daug nesureikšmina ir sako, kad Kaune reikia nuveikti dar daug darbų, todėl svarbu ir toliau sunkiai dirbti. Pasak jo, nesvarbu, ar tai būtų verslas, ar politika, visuomet reikia tęsėti duotus pažadus.

„Jei gali padaryti – sakai „taip“, jei negali – „ne“. Dėl to su dabartiniu šalies premjeru Sauliumi Skverneliu man yra lengva bendrauti. Su juo susitikus nebūna kalbų apie nieką. Jei kalbamės apie kokį nors projektą ir jis pasako „ne“, iškart suprantu, kad neverta toliau tuščiai kalbėtis, bet jei sutinka, tada žinau, kad darbai bus įgyvendinti“, – sako laikinosios sostinės meras.

Abipusis supratimas

V. Matijošaičio teigimu, įgyvendinant svarbiausius pastarųjų metų Kaune organizuotus projektus, ypač reikšminga buvo ir dabartinio šalies premjero pagalba.

Asociatyvi nuotr.

„Pavyzdžiui, projektas Nemuno saloje – „Mokslo sala“. Jei ne Sauliaus ir mano užsispyrimas, šio projekto pabaigti nebūtų pavykę. Laimei, šiandien jį jau baigėme ir kauniečiai, kol kad dar tik virtualiai, bet jau gali pamatyti, kaip atrodys mokslo muziejus.

Tai pat, bendromis mūsų pastangomis šiandien yra rekonstruojamas S. Dariaus ir S. Girėno stadionas. Labai stengėmės, mynėme ne vienos institucijos durų slenkstį, kad galėtumėme pradėti statybas, o premjeras užtikrino, kad Vyriausybė prisidėtų prie šio projekto finansavimo“, – teigia V. Matijošaitis.
Pasak jo, toks ir turėtų būti bendradarbiavimas tarp miesto ir vieno iš valstybės vadovų. „Aš neprašau kažko asmeniškai, aš prašau miestui, tariuosi, galima ar ne, bus ar nebus.

Visvaldas Matijošaitis

Saulių reikia pažinti. Kartais televizijoje, viešojoje erdvėje jis atrodo griežtas, kategoriškas, bet aš jį visiškai suprantu, nes dėl to, kiek jis dirba, jam nebelieka laiko tuščiom diskusijom. Ir man kartais valdant Kauną nebesinori tuščiai kalbėti. Kur kas geriau – daryti, o ne kalbėti“, – tvirtina meras.
V. Matijošaičio pasiteiravus, kokio prezidento reikia Lietuvai, jis sako visiškai tikintis šalies premjero kandidatūra.

„Jis – protingas, teisingas ir suprantantis žmones, susidūręs su tikru gyvenimu. Dirbdamas jis niekada nežiūri į laikrodį. Visus kandidatus pažįstu asmeniškai, todėl drąsiai galiu pasakyti, kad Saulius yra tinkamiausias iš jų“, – sako Kauno miesto meras.

Politinė reklama bus apmokėta iš Sauliaus Skvernelio politinės kampanijos sąskaitos.

Užsakymo nr.: PT_81118237