Antradienio vakarą Kaune, Vytauto Didžiojo universitete vyko Ministro pirmininko S. Skvernelio susitikimas su rinkėjais, kuriame kandidatas į prezidentus pateikė savo rinkiminės kampanijos planus bei atsakinėjo į visuomenei rūpimus klausimus.

Nuo kitų metų – didesnės pensijos

Vienas iš svarbiausių premjero užmojų – vidutinės pensijos didinimas. Šiuo metu vidutinė pensija Lietuvoje siekia 337 Eur, tačiau S. Skvernelio teigimu, jis pasiryžęs padaryti viską, kad kitais metais ši suma būtų 400 Eur . „Jeigu mes nepadarysime žingsnio atgal, taip ir bus”, – užtikrintai kalbėjo kandidatas į prezidentus.

Palaikymą kandidatui į prezidentus išreiškė ir Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis bei Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

„Aš čia esu todėl, kad S. Skvernelis yra drauge. Prieš tai Lietuva pasirinko premjerą, linkiu, kad ir šį kartą lietuviai pasirinktų teisingai“, – sakė V. Pranckietis.

„Tik dėl šios dabartinės Vyriausybės pritarimų Kaune pavyko įgyvendinti daugybę projektų“, – kalbėjo V. Matijošaitis.

Keliaujant po Lietuvą, kaip sakė premjeras, jam buvo labai svarbu išgirsti žmonių nuomones, kritiką ir vyriausybės darbų vertinimą.

„Du su puse metų, nuo pirmos dienos Ministro pirmininko poste, sakiau, kad apvažiuosiu visą Lietuvą ir susitiksiu su visais norinčiais. Praktiškai taip ir padariau. Man patinka, kai žmonės išsako ne tik pagyrų, bet ir klaidas, kurias padarėme, nes tada žinome, ką turime daryti kitaip. Pripažįstu, kad klaidų buvo dėl to, jog pokyčių norėjome kuo greičiau. Tačiau klaidas reikia taisyti ir mes tai darome“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Iš publikos sulaukęs klausimo, ar Lietuva ne per daug finansų skiria ginklavimuisi, premjeras sakė, kad iki tol šalies kariuomenė buvo beveik nefinansuojama.

„Savo šalies kariuomenei skiriame 2 proc. BVP. Anksčiau Lietuva kariuomenei skyrė 0,7 proc., turėjo seną ginkluotę ir, galima sakyti, kariuomenės imitaciją. Save ginti pirmiausia turime patys, todėl turime finansuoti savo saugumą. Dabar turime tvirtą ir modernią kariuomenę, kuri ne teoriškai, o praktiškai galėtų atsilaikyti“, – teigė S. Skvernelis.

Jis tikino, kad būdamas šalies vadovu aiškinsis ir dėl to, kas atsakingas už Lietuvoje veikusius JAV Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) kalėjimus.

Referendumų klausimu išliko kategoriškas

Dvigubos pilietybės išsaugojimo klausimu kandidatas į prezidentus buvo kategoriškas.

„Čia būsiu šališkas ir neobjektyvus. Dvigubos pilietybė terminas mūsų šalyje yra girdimas tik neigiamai. Tačiau paklauskime, ar tie žmonės, kurie yra išvykę iš Lietuvos, mums yra svarbūs? Man jie yra labai svarbūs. 22 valstybės Europos Sąjungoje leidžia turėti dvigubą pilietybę. Kiek yra žmonių, kurie užsienyje garsina Lietuvą? Daugybė. Dėl to kviečiu balsuoti už Lietuvos pilietybės išsaugojimą“, – kalbėjo S. Skvernelis. Jis taip pat teigiamai pasisakė ir dėl Seimo narių skaičiaus mažinimo.

Jei laimėtų prezidento rinkimus, S. Skvernelis į savo komandą kviestų idėjų nestokojančius ir jas įgyvendinti galinčius žmones.

„Tradiciškai tai bus jaunimo ir patirties derinys. Taip ir dabar yra mano komandoje. Džiaugiuosi jaunais žmonėmis, kurie turi idėjų, todėl rinksiuosi patarėjus, o ne pritarėjus“, – sakė Ministras pirmininkas.

Vienai iš diskusijos dalyvių pasiteiravus premjero, ar realu Lietuvoje turėti valstybinę vaistinę, S. Skvernelis teigė, kad prireiks daug darbo, tačiau tokia galimybė tikrai egzistuoja.

„Faktas, kad tai, ką mes mokėjome farmacininkams, buvo nepriimtina. Šiandien žmonės gauna kokybiškus ir Europos Sąjungoje gaminamus vaistus. Dėl valstybinės vaistinės Seime reikės laimėti mūšį, tačiau mes tikrai kovosime“, – pažadėjo kandidatas į prezidento postą.

Pasibaigus diskusijai su rinkėjais S. Skvernelis visus pakvietė išsakyti savo nuomonę gegužės 12 d. Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimuose bei referendumuose dėl dvigubos pilietybės išsaugojimo ir Seimo narių skaičiaus mažinimo.

„Jei bus jūsų valia ir būsiu išrinktas – nevaldysiu ir nevadovausiu, bet tarnausiu tėvynės labui“, – teigė premjeras.

Politinė reklama bus apmokėta iš Sauliaus Skvernelio politinės kampanijos sąskaitos.

Užsakymo nr.: PT_81047113