Kaip pasakoja „Telia“ mobiliųjų įrenginių kategorijos komandos vadovė Rimantė Marcišauskienė, į klausimą, kodėl bei kada vertėtų keisti telefoną, turi atsakyti patys vartotojai, mat kiekvieno lūkesčiai ir prioritetai yra skirtingi.

„Jei turimas telefonas netenkina jūsų poreikių, nebegauna atnaujinimų, tampa nepataisomas, o galbūt jaučiate, kad naujas ir geresnis įrenginys pakeistų jūsų gyvenimą, tuomet vertėtų svarstyti apie naujo telefono įsigijimą. Svarbu ir tai, kad žinodami, ko tikitės iš savo naujojo išmaniojo, lengviau išsirinksite jo modelį ar bent galimus variantus“, – sako R. Marcišauskienė.

Tad specialistės pasiteiravus, į ką pirmiausia reikėtų atkreipti dėmesį nusprendus keisti savo išmanųjį telefoną į naujesnį, „Telia“ atstovės teigimu, pasirinkimą galinčių nulemti faktorių egzistuoja dešimtys, pradedant kaina, dydžiu, lietuvių kalbos palaikymu ir gamintoju, baigiant 2 SIM funkcija, atsparumu vandeniui ar 5G ryšio palaikymu.

„Kiekvienas žmogus šiems faktoriams skiria skirtingą reikšmę: vienam svarbu, kad telefonas gerai fotografuotų ir jame būtų daug vietos, kitam – kad jis būtų tvirtas ir ilgai veiktų neįkrautas. Vienas nori tik „Apple“ ar „Samsung“, nes šeimoje daugelis turi vieno ar kito gamintojo įrenginius, kitam – gamintojas nesvarbus, kad tik veiktų greitai ir galėtų žaisti žaidimus“, – pasakoja pašnekovė.

Negano to, pasak jos, vertėtų atkreipti dėmesį ir į tai, kam yra perkamas telefonas: sau, vaikui, o gal vyresnio amžiaus tėvams, kuriems gali reikėti pagalbos paaiškinant, kaip naudotis įrenginiu. „Tokiu atveju rekomenduojama pirkti to paties gamintojo telefoną, kokį turite pats, nes tiesiog bus lengviau pagelbėti nuotoliniu būdu“, – pataria R. Marcišauskienė.

Todėl vieno atsakymo, kaip išsirinkti gerą išmanųjį sau ar savo šeimos nariui, pasak specialistės, nėra. „Tai individualus sprendimas, priklausantis nuo kiekvieno žmogaus. „Telia“ kolegų patirtis rodo, kad pirkdami telefonus žmonės dažniausiai jau žino, ko nori, arba yra išsirinkę kelis galimus variantus. Bet kuriuo atveju, jums visada pasiruošę padėti „Telia“ konsultantai – internetu www.telia.lt, tel. 1817 ar artimiausiame salone.

Visgi, net ir žinant savo poreikius, išsirinkti išmanųjį gali būti visai nelengva užduotis, mat telefonų tiek su bazinėmis, tiek su labai įvairiomis funkcijomis rinkoje tikrai netrūksta: nuo biudžetinių išmaniųjų iki įspūdingos įstrižainės sulenkiamų flagmanų. Visgi stebint šių metų tendencijas, R. Marcišauskienė sako, jog populiariausių ir perkamiausių telefonų dešimtuke karaliauja „Apple“ ir „Samsung“ išmanieji.

iPhone 12

„Kalbant apie konkrečius modelius, tarp lyderių išlieka šiais metais pristatytas „Samsung Galaxy S21“, kuris įsitvirtinęs garbingoje antroje pozicijoje ir nusileidžia tik vidutinės klasės pusbroliui „Galaxy A52“. Tuo metu tris pozicijas populiariausių išmaniųjų sąraše užsitikrinę yra „Apple iPhone 12“ serijos modeliai, taip pat „iPhone 11“ ir „Galaxy S20 FE“, o likusias pozicijas užima vidutinės ir žemesnės klasės „Samsung Galaxy A“ išmanieji“, – sako R. Marcišauskienė.

Samsung Galaxy S21

Be to, kad šis išmanusis pasižymi į save dėmesį atkreipiančiu atnaujintu ir itin stilingu dizainu bei daugybe šiuolaikiniam žmogui skirtų funkcijų, „Samsung Galaxy S21“ yra tiesiog tobulas telefonas fotografijoms ir vaizdo įrašams.

„Tobulomis nuotraukomis ir filmuota medžiaga leidžia mėgautis mobiliuosiuose telefonuose naudojama 8k raiškos 24 fps kamera. Naudojant ją, kiekvienas nufilmuotas vaizdo įrašas primins kino teatruose matomus vaizdus, o įamžinti prisiminimai niekuo nenusileis profesionalaus fotografo darytoms nuotraukoms“, – pasakoja „Telia“ specialistė.

Apple iPhone 12

Visgi, kai kalba pasisuka apie dizainą ir patogumą, čia lygių, pasak pašnekovės, neturi „Apple“ „iPhone“ serijos modeliai, kuriuos jau spėjo pamilti ir „Telia“ klientai.

„Apple“ visada asocijuojasi su kokybe ir prabanga, kurių jų naujausios serijos išmaniuosiuose tikrai netrūksta. Šios serijos išmanieji turi „Ceramic Shield“ stiklą, kuris yra keturis kartus atsparesnis smūgiams nei ankstesniuose modeliuose. Telefonuose veikia galingas „A14 Bionic“ procesorius, o jį puošia ryškus ir platus „OLED“ ekranas su „Retina XDR“ technologija bei dviejų kamerų sistema, kuri fotografavimą ir filmavimą perkelia į kitą lygį“, – teigia R. Marcišauskienė.

Xiaomi POCO M3 Pro

Į populiariausių dešimtuką nepatenkantys, tačiau pamažu lietuvių simpatijas užkariaujantys „Xiaomi“ išmanieji yra puikus pasirinkimas ieškantiems nebrangių, tačiau naujausiomis funkcijomis pasižyminčių telefonų.

„Xiaomi POCO M3 Pro“ – tai šiuolaikiškas, naujos kartos išmanusis, kurio aštuonių branduolių procesorius veikia iki 2,2 GHz dažniu, o greita UFS 2.2 saugykla pasižymi dideliu našumu transliuojant vaizdo įrašus, žaidžiant žaidimus ar fotografuojant. Visą šią galią palaiko didelė 5000 mAh baterija, kuri gali tarnauti be įkrovimo 2 ir daugiau dienų“, – pasakoja „Telia“ specialistė.

Sužinoti daugiau apie šiuos telefonus ar išsirinkti norimą išmanųjį galite taip pat .

Na, o norintiems sutaupyti, tačiau naudotis išmaniųjų flagmanų funkcijomis, „Telia“ siūlo atnaujintus mobiliuosius telefonus su 12 mėnesių garantija: https://shop.telia.lt/atnaujinti-telefonai

Užsakymo nr.: PT_88201061