Pandemijos metu kompiuterių paklausa gerokai šoktelėjo į viršų, ir tai nė kiek nestebina: jei anksčiau dažna šeima išsiversdavo su vienu kompiuteriu, visiems kartu daugiau laiko leidžiant namuose, to vieno neužtenka. Vaikams nuotoliniu būdu tenka dalyvauti pamokose ar ruošti namų darbus, tėvams, be abejonės, reikia dirbti. Pasipešti tenka ir dėl vietos prie kompiuterio, kai norisi tiesiog pažaisti ar vakarais pasižiūrėti filmus.

Tad jeigu apsisprendėte – viskas, jau gana, – metas dairytis geriausių pasiūlymų. O jų – tikrai apstu, tereikia žinoti, ko tiksliai norite.

„Svarstantiems apie naują kompiuterį visuomet rekomenduoju pirmiausia atsakyti į svarbiausią klausimą: kam bus skirtas šis kompiuteris, kas juo planuoja naudotis. Jei kompiuteris bus skirtas kasdieniam darbui ar mokslams, vertėtų atkreipti dėmesį į kompaktiškesnius, lengvesnius modelius, juk kompiuterį greičiausiai nešiositės su savimi. Jei ieškote žaidimams skirto kompiuterio, be abejo, norėsis tokio, kuris specialiai sukurtas žaisti grafiškai sudėtingus žaidimus“, – sako Simonas Tilindis, „Telia“ kompiuterių kategorijos vadovas.

Dirbantis vyras

Kitas žingsnis renkantis kompiuterį, yra įvertinti jo parametrus – greitį, atminties diską, ekrano raišką ir kompiuterio korpuso lygį. Be abejonės, kuo geresni parametrai, tuo malonesnė patirtis naudojantis kompiuteriu jūsų laukia.

„Identiški kompiuterio komponentai gali būti sudėti ir į 500 Eur, ir į 1500 Eur kainuojančius kompiuterius, tad galutinė kompiuterio kaina labai priklauso nuo kompiuterio korpuso lygio. Lengvesnis, plonesnis ir vizualiai dailesnio dizaino kompiuteris kainuos brangiau, nei analogiškas, tačiau pagamintas iš pigesnių medžiagų. Tad čia reikėtų atsižvelgti į savo poreikius: jeigu kompiuteris tiesiog stovės namuose nejudinamas, galbūt investuoti į geresnį korpusą ir neverta, tačiau jei kompiuterį ketinate nešiotis su savimi, imti į keliones, patogumo aspektu didesnės investicijos tikrai turėtų atsipirkti“, – pastebi S. Tilindis.

TOP 3 pasirinkimai visiems atvejams

Tiems, kurie kompiuterio kaip tik dairosi, tačiau sukti sau galvos dėl parametrų ir geriausio pasirinkimo iš gausybės nenori, „Telia“ ekspertai atrinko tris favoritus kiekvieno poreikiams.

Mokslams. Ir pamokoms, ir pramogoms pritaikytas „Asus VivoBook X415 i3“ žavi savo universalumu ir kainos bei kokybės santykiu. Itin plonas ir lengvas, tad patogu nešiotis ir naudotis kiekvieną dieną.

Daug rašantiems patiks šviečianti klaviatūra su 1,4 mm atstumu tarp klavišų, o pramogų mėgėjai neabejotinai įvertins gerą garso kokybę ir platų ekrano matymo kampą. Dabar – vos už 20,9 Eur per mėn. (mokant 24 mėn.) arba 501,6 Eur mokant visą sumą iš karto.

Darbui namuose. Glotnaus ir stilingo dizaino „HP Pavilion Ryzen5“ turi net iki 8 val. be laido veikiančią bateriją, tad patogiai galėsite dirbti ten, kur jums patiems norėsis. Skubantiems patiks ir greito įkrovimo funkcija, iki 50 proc. kompiuterį pakraunanti vos per 45 minutes. Didelis 15,6 colių ekranas, kokybiška raiška, puiki garso sistema ir kiti privalumai išskiria šį kompiuterį iš kitų panašios kategorijos įrenginių. Dabar – vos už 28,5 Eur per mėn. (mokant 24 mėn.) arba 684 Eur mokant visą sumą iš karto.

Žaidimams.

Šiuolaikiniams grafiškai itin realistiškiems žaidimams reikia modernių sprendimų – maksimalaus greičio, didelės talpos, kokybiško garso ir detalios ekrano raiškos. Visa tai ir dar daugiau apjungia tikriems geimeriams sukurtas stilingasis „MSI GF63 Thin i5“, žavintis ne tik savo dizainu, bet ir itin patrauklia kaina. Dabar – vos už 31,9 Eur per mėn. (mokant 24 mėn.) arba 765,6 Eur mokant visą sumą iš karto.

Šių pasiūlymų laikas ir prekių skaičius yra riboti, tad neatidėliokite: užsukite į „Telia“ salonus ar apsilankykite .

Užsakymo nr.: PT_88124833