Internetinės parduotuvės „Pigu.lt“ ekspertai pataria dovaną vaikui rinkti atsižvelgiant į jo charakterį ir pomėgius, ir siūlo keletą idėjų, ką padovanoti skirtingo būdo vaikams.

„Tėvai galėtų pasakyti, kad savo vaikus pažįsta kaip nuluptus, bet kiek jų iš tiesų yra kada atidžiai stebėję savarankiškai žaidžiantį vaiką? Todėl pirmiausia artėjant kalėdinių dovanų karštinei siūlau karts nuo karto iš šalies pažiūrėti, kaip žaidžia vaikas, kokias veiklas labiausiai mėgsta, kas jį labiausiai traukia. Pati esu mama ir žinau, kaip sunku išrinkti tinkamą žaislą. Juk pirmiausia norisi, kad jis teiktų ne laikiną džiaugsmą, bet taptų ilgalaikiu vaiko žaidimų palydovu, galbūt ugdytų tam tikrus vaiko gebėjimus. Taigi atidžiau įsiklausius ir pažiūrėjus į vaiką, jis pats nesąmoningai pasakys, koks žaislas jam būtų labiausiai prie širdies“, – pataria „Pigu.lt“ rinkodaros direktorė Giedrė Vilkė.

Kūrybiškiems mažyliams – nuo dėlionių iki mikroskopo

Vaikui, kuris labiau mėgsta būti vienas, yra drovus ir kiek neryžtingas, dažniausiai patinka užsiimti menine veikla, konstravimu, dėliojimu, tai jį ramina, leidžia pasireikšti meniškumui. Medinis domino „Gyvūnai“, susidedantis iš skirtingais paveikslėliais papuoštų kaladėlių, padėtų lavinti vaiko (1-3 m.) vaizduotę ir judesių koordinaciją. Ši dovana ypač praktiška, kadangi yra supakuota medinėje dėžutėje, kurią patogu pasiimti į išvykas.

Medinis domino Gyvūnai kaladėlės

Kūrybišką 3-6 metų vaiką gali sudominti kinetinis smėlis. Šis žaislas padeda perkelti smėlio dėžę į namus, tačiau nereikalauja jokio papildomo namų tvarkymo, nes smėlio smiltelės lieka sukibusios tarpusavyje.

Kinetis smelis

Taip pat vaiką, linkusį į kūrybą, turėtų sudominti konstruktorius „Lego“„Duplo – Arctic“. Įvairių spalvingų detalių jungimas lavins vaiko motoriką ir skatins kūrybiškumą.

LEGO Duplo Arctic

Pasaulis 6-12 m. vaikui yra nuolat tyrinėjama sritis. Palengvinti šį tyrinėjimą gali padėti mikroskopas mažiesiems atradėjams „Kosmos“, kuris leidžia artimiau susipažinti su jį supančiu pasauliu ir pamatyti tai, ko plika akimi nepamatys.

Mikroskopas Kosmos

Vijurkams – transportas ir namuose, ir lauke

Vietoje ramiai neišsėdintiems mažiesiems, kurie lyg vijurkai sukasi po namus, dovanas reikėtų rinkti atsižvelgiant į tai, ko jie tuo metu nori. Tokiems vaikams dažnai nusibosta tiek žaislai, tiek veiklos, tad svarbu stebėti dabartinius pomėgius ir bandyti sužadinti jo interesus. Mažiausiems nenustygstantiesiems (iki 12 mėn.) puiki dovana būtų vaikštynė-žaidimų centras su garsais ir šviesomis, kuri palydės kiekvieną mažylio judesį pakilia muzika, maloniais garsais, šviesomis ir šokio ritmais.

Vaikštynė žaidimų centras

Judrų 1-3 m. vaiką galinti nustebinti dovana – paspirtukas traktorius su priekabėle, kuriuo važinėtis vaikas gali tiek namuose, tiek gryname ore.

Paspirtukas traktorius su priekabėle

Aktyviai mergaitei pritaikyta dovana – „Dino bikes“ „Hello Kitty“ serijos dviratukas. Šis spalvingas, įdomaus dizaino dviratis nustebins „Hello Kitty“ ženklo mylėtojas.

Dino Bikes

Kiek didesniems vaikams (3-6 m.), kurie nori realizuoti save, „Pigu.lt“ taip pat yra paruošę pasiūlymų. Virtuvėlė su indais „Mochtoys“ padės kiekvienai mergaitei pasijusti tikra namų šeimininke ir pagaminti pietus visai šeimai.

Virtuvėlė su indais Mochtoys

Jeigu mergaitė nori būti panaši į mamą ir rūpintis vaikais – interaktyvi lėlė-mergaitė „Baby Born“ suteiks jai šią galimybę. Lėlę reikia ne tik pamaitinti, nuraminti verkiančią, bet ir išmokti pakeisti sauskelnes.

Interaktyvi lėlė Baby Born

Šie žaislai – tai dovanos, skirtos vaizduotės lavinimui ir savirealizacijai, atsakomybės ugdymui. Berniukai taip pat yra linkę žaisti įsivaizduojamame pasaulyje, todėl dviejų aukštų stovėjimo aikštelė ar greitosios pagalbos automobilis „Simba“ padės vaikui pasijusti tikru vairuotoju.

Greitosios pagalbos automobilis Simba

Vyresniems aktyvumu pasižymintiems vaikams (6-12 m.) puikia dovana gali tapti elektrinis paspirtukas „Razor“, kuris gali tapti ne tik puikiu aktyvaus laisvalaikio praleidimo būdu, bet ir kelionės į mokyklą transporto priemone.

Elektrinis paspirtukas Razor

Ištroškusiems dėmesio – disciplinos lavinimas

Vaikams, kurie mėgsta garsiai reikštis, reikalauja būti dėmesio centre, tačiau dažnai yra kiek užsispyrę, puiki dovana turėtų būti tokia, kuri padeda sukoncentruoti dėmesį, lavina disciplinos jausmą, susidomėjimą. Padėti 1-3 m. vaikams sukoncentruoti dėmesį gali ergoterapinis žaislas „Eichorn“. Tai naudingas ir smagus žaislas augančiam vaikui, nes juo žaidžiant yra stimuliuojama psichomotorinė veikla, svarbi vaiko vystymuisi.

Ergoterapinis žaislas Eichorn

„Djeco“ žaidimas „Loto metų laikai“ padės ugdyti ne tik jūsų vaiko atminties ir dėmesingumo įgūdžius, tačiau ir socializaciją – jį kartu gali žaisti 2 ar 4 vaikai.

Djeco žaidimas Loto metų laikai

Nuotolinio valdymo mašinėlė „Žaibas Makvynas“ taps puikiu 3-6 m. berniuko draugu, ypač jeigu vaikas filmo „Ratai“ gerbėjas.

Nuotolinio valdymo mašinėlė Žaibas Makvynas

Mergaitę (3-6 m.) pradžiugintų „Brightlings“ interaktyvi lėlė „Tauškutė“. Ši lėlė suteikia galimybę sukoncentruoti dėmesį, nes yra tarsi tikra draugė – dievina įvairius linksmus žaidimus, pašnekesius ir apsikabinimus. Be to, žaidžiant lėlytė mėgsta šnekučiuotis ir gali pasakyti daugiau kaip 100 įvairių dalykų bei dainuoti kartu su vaiku.

Brightlings interaktyvi lelė tauškutė

Viena populiariausių dovanų vyresnio amžiaus vaikams (6 – 12 m.) – „Lego“ konstruktoriai. Šios dovanos ypač tinka šeimoje auginant skirtingų lyčių vaikus, nes skirtingos dovanos dažnai vaikams kelia papildomus klausimus. „Lego“ konstruktorių pasirinkimas pagal metus ir temas yra labai platus, todėl konstruktorius „Lego“ „Nexo Knights Knighton Battle Blaster“ taptų puikia dovana kovomis besidominčiam broliui, o sesutė liktų sužavėta „Lego“ konstruktoriumi „Disney Princess Frozen Anna & Kristoff’s Sleign Adventure“. Jeigu mergaitė dar ir šio filmo gerbėja – galite neabejoti, išrinksite tobulą dovaną.

LEGO Nexo Knights Knighton Battler Blaster

Renkant dovaną, svarbu prisiminti, kad būtent tėvai vaiko poreikius supranta geriausiai. Pagalvokite, su kokiais žaislais jūsų vaikas mėgsta žaisti, kai būna vienas, suraskite jiems naujų alternatyvų ir neabejokite, tokia kalėdinė dovana tikrai pradžiugins jūsų atžalą.

Visus paminėtus žaislus galite įsigyti internetinėje parduotuvėje „Pigu.lt“, o jeigu norite iš pradžių vieną ar kitą žaislą apžiūrėti, galite atvykti į naują „Pigu.lt“ parduotuvė Žvėryne, Vilniuje.

Užsakymo nr.: PT_72826552