Rinkodaros ekspertai vienbalsiu teigia, jog mokslininkams trūksta verslo žinių tam, kad savo kūrinius galėtų paversti paklausiais, o tuo tarpu verslininkai neretai pasigenda inovatyvių sprendimų savo darbe. Siekiant paskatinti jungtis mokslą ir verslą, ieškoti atsakymų į kylančius klausimus buvo sukurtas projektas „Mokslo ir verslo pasimatymai“.

„Idėjų pasimatymai“ skirti skatinti mokslininkų ir verslininkų bendradarbiavimą. Turėdami savo idėją verslininkai galės teikti jas mokslininkams, o pastariesiems projektas padės savąsias įgyvendinti rinkoje ar link to pastūmės. Kartais tetrūksta puikaus verslo plano ar bendradarbiavimo galimybės, todėl „Idėjų pasimatymai“ burs abi puses tam, kad būtų greičiau priimami tinkami sprendimai.

Kaip sakė švietimo, mokslo ir sporto viceministras Gintautas Jakštas, mokslo ir verslo atstovų bendradarbiavimas yra svarbus ne tik individualiai sėkmei, bet ir mūsų šalies ateičiai, skatinant šalies patrauklumą investicijoms.

„Lietuva yra inovacijų šalis ir čia kuriamos puikios technologijos, tačiau ne paslaptis ir tai, kad dirbdami kartu galime nuveikti kur kas daugiau. Projektas „Mokslo ir verslo pasimatymai“ skatins kartu kurti, dalintis verslo idėjomis mokslui bei mokslo idėjomis verslui ir dirbti dar efektyviau“, – kalbėjo viceministras.

Kviečiame nedelsti ir siūlyti savo idėjas, kurios gali tapti jus bei šalį garsinančiomis mokslo ir verslo bendradarbiavimo iniciatyvomis. Idėjų registracija vyks iki lapkričio 15 d. Pasibaigus registracijai, bus atrinktos šešios įdomiausios idėjos, o už savo favoritus balsuoti galės ir „Delfi“ skaitytojai. Vėliau visos atrinktos idėjos keliaus į projektą „Mokslo ir verslo pasimatymai“, kurio metu verslininkai turės galimybę susitikti su mokslininkais ir aptarti bendradarbiavimo galimybes bei dalintis patarimais.

Registruokite savo idėjas*:

*Galima pateikti ir tas idėjas, kurias jau esate pradėję įgyvendinti.

Užsakymo nr.: PT_88543379