Ne pirmas toks renginys

Kaip pasakoja „Volfas Engelman“ vadovas Marius Horbačauskas, dar vasarą, minint aludarių dieną Kaune, įvyko pirmasis tokio pobūdžio renginys, kuris susilaukė daugybės žmonių iš visos Lietuvos ir užsienio dėmesio, todėl buvo tik laiko klausimas, kada dar viena panaši idėja išvys dienos šviesą.

Marius Horbačauskas

„Šiais sudėtingais laikais, kai pandemija ir karantinas maksimaliai apribojo žmonių laisvalaikį, ne vienas susidūrė su klausimu – kaip praturtinti savo vakarus namuose? Jei iki šiol visus savo renginius buvome įpratę rengti gyvai, tai dingus šiai galimybei, privalėjome ieškoti naujų priemonių ir formų kaip galėtume žmonėms sukurti šventę ir gerą laiką, tačiau tuo pačiu užtikrinti jų saugumą.

Aludarių diena (Igno Gaižausko nuotr.)

Į pagalbą pasitelkėme technologijas, nes šiais laikais su jomis galima padaryti praktiškai viską. Ir štai dar liepos mėnesį transliaciją per „Delfi TV“, kurios metu mūsų aludariai pasakojo apie nealkoholinio alaus tradicijas, gamybą, rūšis, virtualiai stebėjo daugiau 130 tūkst. žmonių ne tik iš Lietuvos, bet Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Norvegijos ir kitų pasaulio šalių. Renginys pasiteisino 100 proc., todėl tik jam pasibaigus, pradėjome galvoti apie galimybę pratęsti šią tradiciją ir sukurti dar įdomesnį ir smagesnį turinį“, – pasakoja M. Horbačauskas.

Volfas Engelman nuotr.

Bekuriant naujus planus, „Volfas Engelman“ užmezgė šiltą draugystę su šalyje gerai žinomu virtuvės šefu G. L. Demarco, kuris sutiko prisidėti prie renginio ir visus nustebinti neatrastais skoniais.

Mantas Matukaitis
Foto: Organizatorių nuotr.

„Džiaugiamės, kad turime galimybę bendradarbiauti su Gian Luca, kuris ne tik yra mūsų gaminių gerbėjas, bet ir puikus šefas, visada stebinantis savo kulinariniais šedevrais. Iš jo išmokome ir sužinojome labai daug įdomių idėjų ir receptų, kurias jis yra pasiruošęs pasidalinti ir su renginį stebėsiančiais žiūrovais. Pats dalyvavau bandomojoje degustacijoje, todėl galiu drąsiai pasakyti, kad jo paruošti užkandžiai ne tik labai nustebins, bet ir laisvai galės atsirasti ant kiekvieno šventinio stalo“, – teigia „Volfas Engelman“ marketingo vadovas Mantas Matukaitis.

Volfas Engelman nuotr.

Pats Gian Luca sako, kad šiuo metu, kai pasaulyje siaučia pandemija, gera nuotaika ir skanus maistas yra tai, ko žmonėms labai trūksta.

Volfas Engelman nuotr.

„Aš kartu su bičiuliais iš „Volfas Engelman“ gerai suprantame, kad tokiu metu žmonėms veiklos tikrai trūksta, todėl norime sukurti kažką įdomaus ir taip suteikti galimybę būnant namuose gerai praleisti laiką. Bendravimas su žmonėmis yra labai svarbus, o kai prie to prisideda dar ir skanus maistas – geras laikas garantuotas. Virtualios degustacijos metu kartu su jos žiūrovais gaminsime ir derinsime užkandžius bei gėrimus“, – apie laukiantį renginį pasakoja virtuvės šefas.

Užkandžiams, kuriuos gamins Gian Luca Demarco, reikės šių ingredientų:

  • 200 g silkės (svarbu, kad būtų be priedų)
  • 400 g šviežios pangasijos žuvies filė (tinka ir kita kokybiška balta žuvis)
  • Vištienos tulpelės (petukai) 68 vnt. (tinka ir blauzdelės)
  • Apie 400 g maltos jautienos
  • 100 g chorizo dešra (pjaustytos)
  • Sviesto
  • 1 skardinė lagerio tipo alaus
  • Duonos traškučių
  • Juodos duonos su saulėgrąžomis
  • Česnako
  • 2 vnt. raudonojo svogūno
  • Ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • Rudojo cukraus
  • Balzaminio acto
  • 250 g vyšninių pomidoriukų (su šakelėmis)
  • 250 g lapinio kopūsto „Kale“
  • 1 vnt. mango
  • 2 vnt. raudonojo svogūno
  • 1 vnt. aštraus habanero pipiro (tinka ir čili pipiro milteliai)
  • 2 vnt. žaliosios citrinos
  • Apie 50 g šviežios kalendros
  • Kario prieskonių
  • Druskos, pipirų

Tie, kas gaminti nebus nusiteikę, galės įsigyti specialų užkandžių rinkinį.

TINGINIO RINKINUKAS:

Sūriai: stiltonas, cambozola, gorgonzola, brandintas čederis;

Mėsa: vytintas kumpis (pvz.: serano ar pan.), basturma (pastirma), vytinta chorizo dešra;

Saldumynai: kokybiškas juodasis šokoladas (kakava min. 50 proc.), vaniliniai ledai.

Maistas ir gėrimai, pagardinti istorijos prieskoniu

Virtualus renginys prasidės ekskursija po „Volfas Engelman“ bravorą Kaune, o vėliau seks degustacija, kurios metu bus gaminami specialiai šiam renginiui sukurti Gian Lucos „užkandukai“.

„Ekskursijos metu virtualiai keliausime po mūsų bravoro gamyklą, pasakosime apie aludarystės istoriją Lietuvoje ir pasaulyje, natūraliai fermentuotų gėrimų ingredientus, technologinį procesą ir kitas įdomybes. Pasibaigus ekskursijai, Gian Luca Demarco „Volfas Engelman Studijoje“ gamins užkandžius“, – renginio detales atskleidžia „Volfas Engelman“ vadovas.

Kadangi studijos misija yra edukuoti „Volfas Engelman“ produktų gerbėjus, degustaciją komentuos ir trijų bravoro žmonių komanda: aludaris Giedrius Valančius, marketingo vadovas Mantas Matukaitis ir mini bravoro koordinatorė Audronė Saulėnienė.

„Tikime, kad ekskursija bus tikrai įspūdinga, nes ją organizuojame iki šiol dar nematytu formatu – kartu su Lietuvos dronų valdymo meistrais, savo sugebėjimus pritaikiusiais skraidant tarp gamyklos įrengimų“, – sako pats M. Matukaitis.

Puiki žinia ta, kad virtualioje degustacijoje galės sudalyvauti visi norintys ir visiškai nesvarbu, kuriame pasaulio kampelyje jie randasi. Kaip ir praėjusį kartą, dalį renginio transliuos „Delfi TV“, todėl tiems, kurie norės kartu gaminti su pačiu Gian Luca – tereikės įsigyti produktų iš šefo sudaryto sąrašo. Paskutinę renginio dalį galės stebėti tik tie, kurie prisijungs per specialią degustacijos nuorodą.

„Kadangi, tai renginys, kuriame gali dalyvauti kiekvienas, o pagrindinis jo tikslas – gerai praleisti laiką, tikrai pažadu, kad gaminami užkandžiai nebus labai sudėtingi, tačiau neabejotinai labai skanūs, o visus ingredientus galima nesunkiai rasti didžiuosiuose prekybos centruose. Tad rezervuokite savo laiką gruodžio 12 d. 17 val. ir iki susitikimo“, – sako Gian Luca Demarco.

  • Transliacijos pradžia – 17 val.
  • Ekskursija planuojama pradėti 17.10 val
  • Nuo 17.30 val. maisto ruošimas ir diskusija su Gian Luca Demarco.
  • 18.30 val – startuos degustacija.


Dalyvauti renginyje gali visi norintys, o informaciją apie prisijungimą galima rasti ČIA.