Samdo ir dar studijuojančius

„Bankera“ šį pavasarį pradėjo teikti finansines paslaugas, siūlydama mokėjimų sąskaitas fiziniams asmenims ir verslui. Sparčiai auganti paslaugų paklausa tarptautineje rinkoje fintech įmonę skatina plėsti savo komandą.

Itin dinamiškas ir įdomus fintech sektorius Lietuvoje atveria labai daug galimybių smalsiems ir imliems žmonėms, kurie į šią sritį dažnai ateina nieko bendro neturėdami nei su IT, nei su finansais. Savo ateitį su fintech sektoriumi siejantys žmonės karjerą neretai pradeda nuo „pažink savo klientą“ specialisto pareigų.

„Tai geras pradinis laiptelis žmonėms, norintiems sieti savo karjerą su fintech sektoriumi. Šie specialistai užtikrina sklandų naujų klientų tapatybės verifikavimo procesą. Nors pats darbas nėra itin sudėtingas, tačiau jis reikalauja atidumo ir kruopštumo.

Bet didžiausias jo privalumas - galimybė išmokti daug naujų dalykų, pradedant nuo to, kaip vyksta klientų tapatybės patvirtinimas, kokias technologijas tam naudojame bei kokie pagrindiniai reikalavimai keliami žmonėms, norintiems atsidaryti mokėjimų sąskaitas“, - teigia „Bankera“ vadovas Tadas Dapšys.

Anot jo, „pažink savo klientą“ specialistų darbas visiškai tinka ir dar studijuojantiems. Įmonė ne tik sudaro geras sąlygas suderinti darbą su studijomis, bet ir siūlo papildomas profesinio tobulėjimo galimybes.

„Jei žmogus motyvuotas, pareigingai atlieka savo darbą – suderinti jį su studijomis tikrai nebus bėdos. „Bankera“ yra subūrusi savo srities profesionalų komandą, kurie naujam kolegai ne tik padės greičiau „įsivažiuoti“, bet ir visada bus pasiruošę patarti įvairiose darbinėse situacijose. Savo darbuotojams taip pat sudarome ir papildomas galimybes augti profesiškai: mokytis ne tik iš kolegų, bet ir dalyvaujant teminiuose seminaruose ar konferencijose, kurios pastaruoju metu vyksta nuotoliniu būdu“, – teigia T. Dapšys.

Nuotolinis darbas netapo iššūkiu

Prasidėjus karantinui, fintech įmonei nebuvo itin sudėtinga persiorientuoti prie nuotolinio darbo, nes ši praktika ir taip buvo taikoma.

„Nuo pat karantino pradžios visi mūsų darbuotojai dirba nuotoliniu būdu, tačiau tokią galimybę, atsižvelgus į darbo specifiką, jiems buvome suteikę ir prieš pandemiją. Nuotoliniu būdu vyksta ir darbuotojų samdymas - tam turime visas reikalingas priemones, tvarkingas procedūras. Darbo pokalbiai su kandidatais sklandžiai vykdomi nuotoliniais vaizdo skambučiais, o prireikus užduotys atliekamos per nuotolį”, - pasakoja T. Dapšys.

„Bankera“ sudaro sąlygas suderinti darbą su studijomis

„Bankera“ vadovas pažymi, jog ir nuotolinis darbas įmonei netapo didesniu iššūkiu ir dėl tinkamo pačių darbuotojų nusiteikimo dirbti tokiu būdu.

„Pasitelkdami šiuolaikines technologijas naujus komandos narius ne tik sėkmingai apmokome, bet ir kilus poreikiui konsultuojame įvairiais darbiniais klausimais. Komandų vadovai reguliariai rengia vaizdo konferencijas, kuriose darbuotojai išsako savo nuomonę, aptaria iškilusius iššūkius, kartu sprendžia problemas.

Nuotolinio darbo sėkmė pirmiausiai priklauso nuo paties darbuotojo. Jis turi susiplanuoti kokių rezultatų turi pasiekti ir kuo efektyviau išnaudoti darbo laiką. Mes labai vertiname motyvuotus, į rezultatą orientuotus darbuotojus, kurie teikia siūlymus ką būtų galima daryti geriau, paprasčiau, greičiau ar efektyviau. Esame technologijų pagrindu veikianti įmonė, tad erdvės patobulinimams ar naujų idėjų realizavimui turime apsčiai“, - sako „Bankera“ vadovas.

Tęsia tarptautinę plėtrą

„Bankera“ vienija daugiau nei 120 žmonių komandą, kurioje dirba ne tik lietuviai, bet ir užsieniečiai. Lietuvių įkurtos fintech įmonės padaliniai veikia Vilniuje ir Kaune. Fintech įmonę įkūrė trys verslininkai: Vytautas Karalevičius, Mantas Mockevičius ir Justas Dobiliauskas.

„Bankera“ platformoje fiziniai asmenys gali atsidaryti ir visiškai nemokamai naudotis mokėjimų sąskaita, atlikti SEPA pavedimus. Tuo tarpu verslo klientai „Bankera“ paslaugomis naudojasi už bene mažiausius įkainius rinkoje. Patogios, greitos, nebrangios skaitmeniniu būdu teikiamos finansinės paslaugos visame pasaulyje susilaukia vis didesnio dėmesio, o tai spartina įmonės plėtrą tarptautinėje rinkoje.

„Bankera“ šį balandį tapo Europos Komisijos inicijuoto hakatono kovai su koronavirusu #EUvsVirus nugalėtoja, o birželį Vilniuje vykusiame renginyje „Fintech Week Lietuva“ pelnė geriausią sprendimą verslui sukūrusios fintech įmonės titulą.

Lietuvių įkurta fintech įmonė glaudžiai bendradarbiauja tiek su Lietuvos aukštosiomis mokyklomis, tiek su technologijų verslo bendruomene. VU Kauno fakultete „Bankera“ yra įsteigusi 2000 eurų vardines stipendijas gabiausiems fintech programos magistrantams.

Užsakymo nr.: PT_85808069