Investavimas į nekilnojamąjį turtą

Investavimo platformos Röntgen ekspertų teigimu, prieš kelis metus investuoti į NT žmonėms, neturintiems dešimčių tūkstančių sąskaitose, buvo pakankamai sudėtinga. Tačiau šiandien finansų technologijų dėka, milijono vertės NT projektą gali finansuoti arba vienas asmuo, turintis milijoną, arba dešimt tūkstančių asmenų, kurių kiekvienas turi šimtą eurų.

„Mes kaip platforma suteikiame išskirtinę galimybę smulkiesiems investuotojams nedidelėmis sumomis investuoti į vieną seniausių turto klasių – nekilnojamąjį turtą, kuris jau nuo seno žavi investuotojus dėl savo stabilumo, - sako Röntgen atstovai. Taip pat, NT ekspertai pažymi, jog toks investavimo būdas itin sumažina riziką prarasti savo investiciją, dėl papildomų apsaugos priemonių, pavyzdžiui, visuomet įkeičiamo nekilnojamojo turto investuotojams, kurio vertė ženkliai didesnė nei pati investicija.

Bet ar verta investuoti tik po šimtą eurų ir kodėl pradėti reiktų jau dabar?

Ne tik verta, bet būtina. Pasak Röntgen ekspertų, investavimo sėkmė susideda iš tokių faktorių kaip laikas ir grąža. Pradedančiajam investuotojui sutelktinio finansavimo platformose realu tikėtis 7-10% metinės grąžos.

„Įsivaizduokite, jog investuojate 100 eurų kas mėnesį ir uždirbate 10% metinę grąžą. Tuomet, po 5 metų investavimo sąskaitoje turėsite beveik 7 700 eurų. Iš jų 6 000 būsite įnešęs pats, o likusius 1 700 bus uždirbę Jūsų pinigai. Jei nepasiduosite ir investuosite toliau, per 20 metų, investuodamas po 100 eurų per mėnesį, sukaupsite 24 000 eurų. Tačiau, jei pavyks uždirbti vidutinę 10% metinę grąžą, kuri visa bus reinvestuojama, viso Jūsų investicinio krepšelio vertė sieks net 72 tūkstančius eurų.“,- teigia investavimo į NT ekspertai.

Röntgen direktorius Martynas Stankevičius

Aš nesu profesionalas. Kaip žinoti, kuri investicija sėkminga?

Šiandien investavimas jau nėra tik vyrų su kostiumais reikalas. Investuoti tokiose sutelktinio finansavimo platformose kaip Röntgen gali ir gydytojas, ir sportininkas, ir sandėlio darbuotojas. “Būdami savo srities profesionalai, esame lyg filtras, kuris tiek smulkiems tiek dideliems investuotojams pateikia jau atrinktus projektus bei užtikrina visus reikiamus saugiklius. Taigi, investuotojai gali jaustis ramiau, žinodami, kad jų investicija yra apsaugota“,- sako ekspertai.

Pasak Röntgen, ypač saugumo prideda turto įkeitimas. Jei NT projektas, į kurį investuojama, yra įkeistas investuotojų naudai, net ir nesėkmės atveju įkeistas objektas bus parduotas, o iš pardavimo gautos pajamos grįš investuotojams. Tad pradedančiajam investuotojui reikėtų ieškoti investicinių projektų, kurie jau buvo peržiūrėti profesionalų ir kurie turi įmontuotus esminius saugiklius.

Anot specialistų, šiandien nebereikia pirkti buto už šimtą tūkstančių, kurių 20% sudarys 5 metus sunkiai taupyti pinigai, o 80% būsto paskola bankui, tikintis, kad jį pavyks išnuomoti ir vėliau pelningai parduoti. Šiandien galima lengvai, prisijungus prie e-bankininkystės, pervesti norimą sumą į jau patikusį NT projektą sutelktinio finansavimo platformose. Taip galėsite greičiau pradėti džiaugtis sudėtinių palūkanų nauda ir leisti pinigams dirbti už jus.

Daugiau informacijos rasite čia.

Užsakymo nr.: PT_85541125