Ypatingas dėmesys čia gyvenantiems gyvūnams

Gyvūnų parke gyvena net daugiau nei virš 30 skirtingų gyvūnų rūšių (viso virš 160 gyvūnų). Čia galite susipažinti nuo mažyčių voveraičių iki gamtos karaliaus liūto, rudosios meškos, pumos, lūšies, elnių, surikatų, dygliatriušės bei daug kitų.

Lankytojai neskaičiuoja praleisto laiko, pažindami beždžiones, kiaunes, mangustus, švilpikus, surikatas, prerinius šuniukus, pelėdas, apuokus, avis, ponius, asiliukus, kengūras, stručius, lapes – šį sąrašą galima tęsti ir tęsti“, – vardija „Raubonių parko“ vadybininkė Marija Maldutytė.

Visgi, viena iš svarbiausių šios organizacijos vertybių – išskirtinis dėmesys ir ypatinga gyvūnų priežiūra.

Raubonių parkas

„Mus lankantys žmonės visuomet pagiria, kad parke nesijaučia jokių nemalonių kvapų, o gyvūnams sukurtos išimtinės sąlygos, ko dažnai pristinga tokio tipo parkuose.

Norime atkreipti dėmesį, jog laukiniai gyvūnai gyvena erdviuose aptvaruose, kurie atitinka Europos Sąjungos reikalavimus. Taip pat jie įrengti taip, kad gyvūnas visuomet, esant poreikiui, galėtų mėgautis pavėsiu.

Svarbu pabrėžti, kad nei vienas gyvūnas negyvena ant betono ar kitokio, jam neskirto ar netinkamo, grindinio. Kai kuriuos gyvūnus galima aplankyti tik specialiai įrengtuose aptvaruose ir iš arti su jais pabendrauti, juos paliesti, paglostyti. Tiesa, paliesti galima tik stirnas ir triušiukus, nes pagal ES reglamentus laukinių gyvūnų gainioti negalima.

Ši „Raubonių parko“ zona, kuri pavadinta Gyvūnų parku, veikia jau daugiau nei 10 metų. Tad lankytojai gali įsitikinti, kad čia esantiems gyvūnams nieko netrūksta – parko gyventojai turi baseinus, gyvena natūralioje aplinkoje. Gyvūnams specialų dėmesį užtikrina jų prižiūrėtojai, kurie kasdien stebi jų savijautą, užtikrina maisto bei vandens kiekius, ir reaguoja į papildomus poreikius.

Nuolat tobulėti padeda ir gamtosaugininkų vizitai, kuri yra būtina jų darbo dalis. Visuomet atsakingai reaguojame į jų pastebėjimus. Na, ir, žinoma, didžiausias šios zonos privalumas, kad ji įkurta miške ir parko gyventojai tiesiog paskendę žalumoje bei gryname ore“, – apie atsakingą „Raubonių parko“ požiūrį į gyvūnus pasakoja M. Maldutytė.

Nuolat plečiama pramogų įvairovė

Anot parko atstovės, tie patys klientai tiek iš Lietuvos, tiek iš Latvijos čia sugrįžta metai iš metų. Tai skatina nuolat tobulėti ir plėsti pramogų pasiūlą.

„Norime, kad žmonės į prisiminimų skrynią ne tik įsidėtų nuotraukas su triušiukais ar stirnomis, bet ir kitas įspūdžių kupinas akimirkas.

Raubonių parkas

Jau minėtame Gyvūnų parke nuolat apsistoja vis nauji gyventojai. Vaikučių laukia įvairūs atrakcionai, kurie įėjus į Gyvūnų parką yra nemokami ir kiekvienais metais vis plečiasi. Be to, šalia veikia restoranas, galima valgyti ir lauke.

Juokaujame, kad „Raubonių parke“ tikri gyvūnai puikiai sugyvena su dinozaurais, nes Dinozaurų-drakonų parke rasite daug natūralaus dydžio riaumojančių dinozaurų kopijų bei judančių drakonų, kurie savo neįprasta išvaizda nustebina visus lankytojus“, – parko išskirtinumus pristato vadybininkė M. Maldutytė.

Ne vienas lankytojas taip pat lieka nustebintas Tarzano taku. Tai vienintelis tokio tipo parkas, kur galėsite stebėti gyvūnų gyvenimą iš viršaus! Šis parkas tinka ekstremalaus poilsio ištroškusiems lankytojams. Jame yra net 5-ios skirtingo sudėtingumo trasos, kurias, norint įveikti, tikrai užtruksite laiko ir patirsite daug nepamirštamų emocijų.

„Parke taip pat netrūksta pramogų, kurių pasiūla nuolat pildoma ir atnaujinama. Nuo šiol laukia ir lazerių žaidimas („laser tag“) grupėms ir šeimoms atvirame miške. Tai yra puiki proga išbandyti save komandiniame žaidime. Vienu metu gali žaisti iki 20 asmenų. Be to, ši pramoga įskaičiuota į Gyvūnų parko bilieto kainą.

Raubonių parkas

Taip pat, įsigijus šį bilietą, jūsų lauks ir kitos nemokamos atrakcijos: mašinėlės smagiam pasivažinėjimui po parko aplinką, batutai, net 4-ios karuselės, kurios įtraukia tiek vaikus, tiek suaugusius.

Viena iš naujovių – 9D virtualus kino teatras, į kurio pasaulį nemokamai gali panirti lankytojai, įsigiję Dinozaurų-drakonų parko bilietą.

Tad sunkiausia, o kartu ir maloniausia užduotis tebus, kaip spėti išbandyti visas pramogas!“, – apie veiklų įvairovę pasakojo M. Maldutytė.

Rolandas Mackevičius: į „Raubonių parką“ grįšime dar ne kartą

„Raubonių parkas“ buvo viena pirmųjų vietų, kurią renginių, televizijos ir radijo laidų vedėjas Rolandas Mackevičius su šeima aplankė šią vasarą.

Rolandas Mackevičius

„Išskirtinis šio parko privalumas yra tai, kad į vieno bilieto kainą įeina tiek daug pramogų. Šis didžiulis parkas tiesiog įtraukia į pramogų sūkurį bei yra tikras pozityvumo bei energijos užtaisas. Tai yra ideali vieta, kur gali pailsėti nuo realaus pasaulio, kasdienių problemų ir persikrauti“, – pasakojo vyras.

Anot R. Mackevičiaus, net sunku išskirti, kas šiame parke patiko labiausiai, nes visos pramogos yra smagios ir įtraukiančios. Nuo karuselių iki didžiulių dinozaurų, nuo mažų triušių iki liūto, kuris paliko neišdildomą įspūdį visiems šeimos nariams.

Žinomo vyro šeima yra neabejinga gyvūnams – neseniai pradėjo auginti du kačiukus ir juokauja, kad jų asmeninis zoologijos sodas dar tikrai plėsis. Galbūt, tai viena iš priežasčių, kodėl itin atidžiai stebi, kokios sąlygos gyvūnams suteikiamos ir pramogų parkuose.

Raubonių parkas

„Raubonių parke maloniai nustebino, kokie dėmesingi gyvūnams yra prižiūrėtojai. Parko gyventojams sudarytos visos sąlygos jaustis komfortiškai, o rodomos meilės tikrai netrūksta. Čia tikrai dar sugrįšime, gal dar net šiais metais“, – savo planus išdavė R. Mackevičius.

Daugiau apie parką sužinosite ČIA: https://rauboniuparkas.lt

Užsakymo nr.: PT_85152085