Pirmoji Solarbank.lt platformos saulės elektrinė statoma Lazdijų rajone, jos galingumas sieks 3,2 MW, tad šioje naujos kartos elektrinėje sau reikiamą dalį įsigyti galės apie 1200 tipinių daugiabučių namų ūkių. Pirmosios Solarbank.lt elektrinės statybas planuojama baigti dar 2020 m., o rezervacijos elektrinės daliai įsigyti priimamoms jau dabar.

„Manau, kad pirmąją Lietuvoje analogų neturinčią saulės elektrinę išparduosime dar šią vasarą, nes rinkos susidomėjimas šia inovacija jau dabar didelis. Analogišką elektrinę pernai SoliTek įrengė Ukrainoje ir dar statydami ją mūsų partneriai su vietos investuotojais sutarė parduoti visą, o ne dalimis.

Šia elektrine įrodysime Lietuvai ir pasauliui, kad ekologiškas produktas gali būti ne tik aplinkosaugiškai tvarus, bet kartu ir efektyviausias bei kokybiškiausias rinkoje“, - sako Solarbank.lt platformos įkūrėjas ir vadovas Jonas Vaišnys.

Solarbank nuotr.

Inovacijomis grįsta platforma ir elektrinė

Jono Vaišnio kartu su partneriais sukurta internetinė platforma Solarbank.lt skiriasi nuo jau egzistuojančių rinkoje tuo, kad pardavinės gyventojams išimtinai vieno technologijos tiekėjo – bendrovės SoliTek ištobulintą saulės elektrinę „Bifacial Track +40”, kurioje saulės moduliai ne įprastai įrengiami ant žemės, o naudojama visiškai nauja, modulius priklausomai nuo saulės padėties pasukanti išmani ir kompiuterizuota „trekerių“ technologija.

Negana to, „Bifacial Track +40” elektrinėje naudojami pažangiausi SoliTek SOLID Bifacial dvigubo stiklo moduliai, kurie saulės šviesą sugeria iš abiejų pusių, taip pasiekiant 40% didesnę elektros generaciją, nei bet kurioje standartinėje saulės elektrinėje.

Solarbank nuotr.

„Aš, kaip inžinierius, stovėjau prie šios lietuviškos saulės elektrinės sukūrimo ištakų. Matydamas, kokia tai pažangi ir įgalinanti technologija pradėjau savęs klausti – o kodėl ši technologija negalėtų būti prieinama visiems gyventojams?

Kaip tik tada su kolega, inovacijų kūrėju Ernestu Žvaigždinu nutarėme kurti naujos kartos internetinę platformą, kuri sudarytų technines sąlygas tokią didelių apimčių, pramoninio lygio pažangią saulės elektrinę pradėti pardavinėti dalimis privatiems vartotojams.

Viskas idealiai sutapo, nes tuo pačiu metu 2019 m. Lietuva pirmoji pasaulyje priėmė pažangų nutolusio saulės elektros gamintojo įstatymą, kuris mūsų ir panašioms platformos atvėrė duris į rinką“, - pasakoja Solarbank.lt vadovas Jonas Vaišnys.

Elektrinės širdis – žaliausias pasaulyje modulis

Kiekvienos saulės elektrinės širdis – saulės modulis. Pirmojoje Solarbank.lt platformos elektrinėje bus naudojami naujos kartos SoliTek SOLID Bifacial dvipusiai saulės moduliai, kuriuos Barselonoje įsikūręs „Cradle To Cradle Produktų Inovacijų Institutas“ 2020 m. birželio 15 d. pripažino žaliausiais saulės moduliais pasaulyje.

Solarbank nuotr.

Pusę metų trukusio SoliTek saulės modulių sertifikavimo proceso metu buvo tikrinami visi komponentų tiekėjai, visi gamybos procesai, buvo inspektuojama SoliTek vidinių darbo organizavimo procesų sistema, buvo tikrinama, kiek gamyboje naudojama atsinaujinančios energijos šaltinių, kokio švarumo oras ir vanduo išeina po visų gamybos procesų.

„Didžiuojamės, kad mūsų gaminami moduliai buvo pripažinti žaliausiais; tokio lygio sertifikato šiandien neturi joks kitas modulių gamintojas pasaulyje. Ir dar smagiau, kad netrukus visi Lietuvos vartotojai turės galimybę pradėti naudotis mūsų modulių generuojama saulės elektra, prisijungdami prie Solarbank.lt platformos ir rezervuodamiesi čia savo dalį pažangios saulės elektrinės.

Solarbank nuotr.

Pasitaisysiu – kol kas pažangiausios rinkoje! Saulės elektrinė „Bifacial Track +40” dar mažiausiai metus neturės konkurentų“, - teigia „SoliTek Cells“ vadovas Julius Sakalauskas.

Užsisakyti nutolusią elektrinę – labai paprasta

Norint užsisakyti saulės elektrinę Solarbank.lt platformoje tereikia žinoti savo suvartojamos elektros mėnesio vidurkį, prisiregistruoti sistemoje ir pasirašyti sutartį. Draugiškas Solarbank.lt klientų aptarnavimo centro personalas internetu ar telefonu atsakys į visus Jums rūpimus klausimus.

Pirmosios elektrinės registracijų startas paskelbtas liepos 1 d. ir tęsis kol bus užsakyti visi elektrinės pajėgumai, planuojama iki rugsėjo 1 d. Antrosios platformos elektrinės statybos pradžia suplanuota 2021 m. pavasariui, planuojama, kad tai bus to paties modelio SoliTek saulės elektrinė, kurios galia sieks 4 MW.

Solarbank nuotr.

Atkreipkite dėmesį, kad visą liepą Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) priima gyventojų paraiškas kompensacijai gauti įsigyjant iki 10 kW saulės elektrinę iš elektrinių parko. Vienas namų ūkis galės gauti kompensaciją iki 323 Eur už 1 kW elektrinės galios.

Platforma:

Elektrinės gamintojas:

Daugiau apie valstybės paramą:

Užsakymo nr.: PT_84687309