Tobulina kognityvinius įgūdžius

Ekspertai pripažįsta, kad ateitis priklauso technologijoms, o mažiesiems atsakingai suteikiant galimybę naudotis mobiliuoju telefonu, jie gali įgyti pranašumų, kai reikia išmokti naujų įgūdžių.

Savo ruožtu technologijų gamintojai yra pasirūpinę, kad šiais laikais sužadinti vaikų norą mokytis būtų paprasta. Tam talkina mobiliosios programėlės, kurios ugdymą namuose paverčia ne nuobodžiu užsiėmimu, o pramoga. Todėl „Huawei“ siūlo išbandyti inovatyvias mokslo priemones vaikams, kurias galima rasti „AppGallery“. Ši unikali programėlių parduotuvė įdiegta naujuosiuose P40 serijos telefonuose.

Įvairiausius piešimo, spalvinimo ir redagavimo įrankius galima rasti „iPaint“ programėlėje. Jos pavadinimas jau išduoda, kad čia valdo spalvos: išmaniojo vaikų mokytojo dizainas žaismingas ir patrauklus, o naudojimas – ypač smagus. „iPaint“ galima lengvai spalvinti jau paruoštus šablonus, kurti savo piešinius bei ugdyti ir lavinti dailininko talentą.

Huawei nuotr.

Panaši, tačiau dar jaunesnei auditorijai skirta „Knowing the colors“ mobilioji programėlė. Naudodami ją, vaikai išmoks pažinti spalvas, galės piešti ir žaisti. „Knowing the colors“ – ypač lengva, patogi ir linksma mažųjų mokymo priemonė, kuri traukia bei įtraukia.

Kita mobilioji programėlė, pavadinta „Animals for Kids“, ugdo vaikų gebėjimus skirti jų rūšis, skleidžiamus garsus ir lavinti dėmesį, atmintį, vizualinį suvokimą. 48 skirtingų kategorijų gyvūnai šioje programėlėje pristatomi spalvotais bei realistiškais piešiniais, čia yra ir nuotraukų galerija, kurioje galima išgirsti įdomių bei linksmų faktų apie gyvąją gamtą. Programėlėje „Animals for Kids“ rasime ir žaidimų, kurie puikiai ugdo vaikų kognityvinius įgūdžius.

Ugdanti technologijų pažanga

Miklinti pirštus ir treniruoti smegenis – tokią veiklą siūlo inovatyvi bei interaktyvi „Poly4u“ mobilioji programėlė. Tai smagus 3D dėlionių įrankis, kuriuo galima iš atskirų detalių sukurti grafinius paveikslėlius. „Poly4u“ tinka bet kokio amžiaus vaikams ir nereikalauja ypatingų įgūdžių. Programėlės kūrėjai ją vadina unikalia 360 laipsnių dėlionių patirtimi.

Šiam išmaniajam įrankiui technologine pažanga tikrai nenusileidžia „Dog breeds identifier“. Tai mobilioji programėlė, kuri atpažįsta šunų veisles. Tereikia su P40 įrenginio kamera nuskenuoti keturkojo snukį ir ekrane pasirodo visa pagrindinė informacija. „Dog breeds identifier“ dizainas ypač draugiškas naudotojui, o turinys – vertingas bei įdomus.

Huawei nuotr.

„AppGallery“ taip pat siūloma mokytis kalbų – anglų, rusų, ispanų, italų ir daugelį kitų. „Iš viso programėlių parduotuvėje galima rasti daugiau nei 50 tūkst. įvairiausių mobiliųjų aplikacijų, kurių skaičius nuolatos auga. Todėl ši platforma yra patogus, kokybiškas ir pažangus įrankis vaikų ugdymui, įrodantis, kad mokslai namuose gali būti smagus užsiėmimas“, – apie „AppGallery“ edukacijos galimybes kalba „Huawei“ komunikacijos vadovė Baltijos šalyse Justė Karpavičiūtė.

Edukuoti – ir fotografuojant

„Huawei“, pristatydamas P40 serijos išmaniuosius, ypač daug dėmesio skyrė ir „AppGallery“ tobulinimui, ir naudotojų patogumui. Kadangi naujieji prietaisai veikia „Android“ operacinės sistemos pagrindu, visi senajame telefone turėti duomenys, įskaitant ir naudotas programėles, gali būti lengvai perkeliami į tik ką įsigytą išmanųjį. Tam tereikia pasitelkti „Phone Clone“ programėlę ir sujungti abu įrenginius.

J. Karpavičiūtė atkreipia dėmesį, kad pristigus idėjų vaikų edukacijai, jų pasaulio pažinimas gali vykti ir per fotografiją. Tarptautiniais TIPA ir „DxOMark“ apdovanojimais už geriausias fotografijos galimybes apdovanota „Huawei P40“ flagmanų serija siūlo galimybę įamžinti vaizdus, kurių kartais neįmanoma gerai įžiūrėti plika akimi.

Huawei nuotr.

„Naujasis „P40 Pro“ modelis, aprūpintas inovatyvia periskopine lęšių sistema, pasižymi net iki 50 kartų priartinimo funkcija. Todėl vaikams galite iš arti pademonstruoti neįtikėtinai toli esančius objektus, pavyzdžiui, Mėnulį. Kokybiškam jo įamžinimui nekliudys net ir prastas apšvietimas. Tuo pačiu įrenginyje rasite ir skirtingiems scenarijams skirtų kameros režimų, kurie padės itin detaliai užfiksuoti gamtą, gyvūnus, dangų, žmones ar daiktus. Nagrinėdamas tokias nuotraukas vaikas taip gali būti susipažinti su jį supančiu pasauliu“, – pasakoja „Huawei“ atstovė.

Pasak J. Karpavičiūtės, jei jau nutiko taip, kad karantino laikotarpiu sugedo telefonas ir nėra galimybės vaikams mokytis su programėlėmis, visi „Huawei“ išmaniųjų įrenginių savininkai Lietuvoje dėl techninės pagalbos gali kreiptis internetu. Kaip detalizuoja bendrovės atstovė, jei įrenginio garantija baigsis tuo laikotarpiu, kol Lietuvoje yra įvestas karantinas, „Huawei“ ją pratęs automatiškai.

Užsakymo nr.: PT_84209417