Išbandymai įveikiami aktyvumu

Aplink tvyrant nežiniai, boksininkas A. Baranovas stengiasi neprarasti pozityvumo ir geros nuotaikos. Karantiną jis vadina priverstinėmis atostogomis bei puikia proga įsigilinti į save, sportą, mokytis, skaityti ir domėtis boksu. Tačiau sportininkas neapleido ir fizinės formos: namuose treniruojasi 3-6 kartus per savaitę, dėvėdamas apsauginę kaukę bei laikydamasis saugaus atstumo bėgioja.

„Gyvenu dviejų aukštų lofte, todėl turiu užtektinai erdvės mankštintis. Pasitelkiu specialius diržus, su kuriais atlieku įvairius pratimus. Treniruoju smūgiavimą, kovą su šešėliu, kadangi negaliu kilnoti sunkumų, naudoju savo kūno svorį. Labiausiai tik trūksta sporto salės ir darbo su partneriu, todėl šiuo metu ypač svarbu saugoti raumenų atmintį – organizmas privalo nepamiršti, kas yra smūgiai, judėjimas, kokia jų svarba. Stengiuosi išlaikyti apkrovimą, užsiimti jėgos pratimais, judėti, daryti mankštą, bėgioti, vaikščioti – man tai rutinos dalis: kaip dantų valymas ar pusryčiavimas“, – apie sportavimo per karantiną ypatumus kalba A. Baranovas.

Todėl savo pavyzdžiu sportininkas ragina sekti ir kitus, kurie šiuo metu turi būti namuose. Boksininkas pataria per karantiną neprarasti fizinės formos, tačiau sau nekelti neįveikiamų tikslų ir nepersistengti. Netgi lengvus tempimo pratimus, paprastą pajudėjimą bei nesudėtingą mankštą A. Baranovas vadina tinkama treniruote.

Aleksandras Baranovas (Akvilės Balsytės nuotr.)

Juolab, sportininko teigimu, internetas pilnas informacijos, patarimų, mokomųjų vaizdo įrašų ir profesionalių nuotolinių treniruočių, skirtų aktyviam gyvenimui namuose. Visa tai, anot pašnekovo, šiuo laiku tik sustiprins fizinį bei emocinį imunitetus.

„Jie ypač svarbūs sveikatai ir psichologiniam atsparumui. Sportas užtikrina apsaugą ne tik nuo susirgimų, bet ir emocinių lūžių. Net pati paprasčiausia mankšta gali pakelti savivertę, kurios šiandien daugumai trūksta. Todėl siūlau gyventi aktyviai ir saugoti save: kai esame stiprūs fiziškai, atlaikome visus išbandymus“, – drąsina A. Baranovas.

Treneris, gydytojas, įkvėpėjas

Boksininkas tikina – šiuo metu savo gyvenimo neįsivaizduoja ne tik be sporto, bet ir be technologijų. Mankštai A. Baranovas pasitelkia išmanųjį laikrodį, nuotolinėms treniruotėms – telefoną ir belaides ausines. Pasak sportininko, šie technologiniai pagalbininkai jam ypač būtini, nes palengvina tiek organizmo stebėjimą, tiek bendravimą su kitais.

„Išmanųjį laikrodį naudoju bėgimui, pulso stebėjimui: privalau žinoti, kada persistengiu, o kada treniruotė per lengva. Seku širdies darbą, nes itin svarbu treniruotis jos ritmo zonoje. Be ausinių nepravesčiau nuotolinių treniruočių, kurios ir pakeičia mikrofoną, ir suteikia judėjimo laisvę“, – sako A. Baranovas.

Tuo metu technologijų gamintojai priduria: šiuo metu išmanieji įrenginiai gali užtikrinti visapusišką gyvenimo kokybę – naują tiek sporto, tiek ir poilsio patirtį. Štai „Huawei“ pristatytas išmanusis laikrodis „Huawei Watch GT 2e“ turi net 100 treniruočių stebėjimo režimų. Jie suderinami su įvairiausiomis sporto šakomis bei aktyvaus laisvalaikio leidimo būdais: nuo bėgiojimo iki baleto, nuo mankštos namuose iki pasivažinėjimo dviračiu.

„Huawei Watch GT 2e“ taip pat įdiegta Truseen™ 3.5 širdies rimto stebėjimo technologija, TruRelax™ streso valdymo funkcija, siūlanti atlikti kvėpavimo pratimus. Čia taip pat yra Trusleep™ 2.0 režimas, sekantis ir diagnozuojantis 6 tipinius miego sutrikimus bei pateikiantis geresnio poilsio pasiūlymus. Miegant laikrodis stebi širdies ritmą, analizuoja kvėpavimą ir parodo miego kokybės indeksą.

„Kurdamas šį aksesuarą, gamintojas kruopščiai apgalvojo dizainą ir funkcionalumą, todėl pristato ne tik stilingą, bet ir galingą įrenginį. Laikrodžiuose įdiegtas efektyvius „Kirin A1“ procesorius, kuris, kartu su didelės talpos baterija, užtikrina iki dviejų savaičių nepertraukią veikimą be įkrovimo. „Huawei Watch GT 2e“ pasižymi ir išskirtine naujove – Sp02 sensoriumi, matuojančiu kraujo įsotinimą deguonimi, skaičiuojančiu deguonies kiekį, sunaudojamą fiziniams pratimams atlikti, taip parodydamas organizmo ištvermę. Šis laikrodis yra ne tik pažangus technologinis įrenginys – tai sveiko, aktyvaus ir kokybiško gyvenimo partneris bei motyvatorius“, – pastebi „Huawei“ komunikacijos vadovė Baltijos šalyse Justė Karpavičiūtė.

Huawei nuotr.

Išmanieji laikrodžiai – ant 7 iš 10 rankų

Tai, kad lietuviai savarankiškam sportui vis dažniau pasitelkia išmaniuosius laikrodžius, rodo ir „Huawei“ užsakymu atlikta šalies gyventojų apklausa. Tyrimo, kurį vykdant apklausta daugiau nei pusketvirto šimto respondentų, duomenimis, treniruotėms namuose šiuos pagalbininkus renkasi beveik 70 proc. apklaustųjų.

„Sportuojant savarankiškai, itin svarbi ne tik technologinė pažanga bei inovacijos, bet ir patogumas, draugiškumas naudotojams, stilius bei funkcionalumas. „Huawei“ tuo pasirūpino visapusiškai, nes sporto namuose malonumas bei savarankiškų treniruočių kokybė – pagrindiniai mūsų prioritetai. Todėl rinkai pristatydami išmaniuosius laikrodžius „Huawei Watch GT 2e“, viską apgalvojome iki smulkiausių detalių. Pastebime, kad tokie išmanieji pagalbininkai sportuojantiems savarankiškai ypač svarbūs, o dabar gyventi aktyviai galime patikimai veikdami išvien tandemu“, – pabrėžia „Huawei“ atstovė J. Karpavičiūtė.

Pašnekovė priduria – apklausa taip pat parodė, kad daugiau nei trečdalis treniruotėms naudoja aktyvumo sekimo apyrankes, 22 proc. – belaides ausines, 11 proc. – išmaniąsias svarstykles: „Technologijų gamintojo „Huawei“ produktai pritaikyti ir šiems poreikiams. Tie, kurie renkasi aktyvų gyvenimą, jau įvertino apyrankes „Huawei Band 4“, „FreeBuds3“ belaides ausines ir „SmartScale“ išmaniąsias svarstykles“.

Huawei nuotr.

Vienos matuoja, kitos – blokuoja

J. Karpavičiūtės teigimu, „Huawei Watch GT 2e“ nėra vienintelis visaverčio aktyvaus gyvenimo palydovas. Technologijų gamintojas pirkėjams siūlo belaides ausines „FreeBuds3“, išmaniąsias svarstykles „Huawei SmartScale“ ir išmaniąsias apyrankes „Huawei Band 4“.

Pastarosios vadinamos protingomis, stilingomis ir ergonomiškomis aktyvaus gyvenimo pagalbininkėmis. „Huawei Band 4“ galima rinktis rožines, oranžines ir juodas, o spalvotas 2,5 D liečiamas ekranas siūlo ryškius vaizdus. Vienu įkrovimu išmanioji apyrankė veikia daugiau negu 6 dienas ir, pasitelkdama „Huawei TruSleep™ 3,5“ technologiją, tiksliai stebi širdies ritmą bei užtikrina ramų miegą.

„Huawei Band 4“ taip pat siūlo kokybiškų treniruočių patirtį ir galimybę rinktis pratimus iš devynių režimų. Išmanioji apyrankė pateikia išsamius duomenis apie širdies ritmą, širdies ritmo zoną, žingsnius, nueitą ar nuvažiuotą atstumą, greitį, sudegintas kalorijas. Kiekvienas režimas pritaikomas individualiai, o treniruotės – pagerinamos.

Huawei nuotr.

Kitas įrenginys skirtas stebėti ir sekti savo sveiko gyvenimo bei sporto rezultatus ir pokyčius. Išmaniosios svarstyklės „Huawei SmartScale“ turi „Bluetooth“ funkciją, matuoja kūno svorį, riebalų kiekį, kūno masės indeksą, raumenų masę, organizmo įsotinimą vandeniu. Įrenginys taip pat nustato kaulų masę, bazinę medžiagų apykaitą (BMR), fiksuoja baltymus ir pilvo riebalų kiekį.

„Jei „Huawei SmartScale“ svarstyklės skirtos matuoti, tai „FreeBuds3“ ausinės – blokuoti ir suteikti išskirtinį skambesį. Belaidės ausinės tobulai prisitaiko prie skirtingų ausies kanalo formų ir taip padidina triukšmo mažinimo signalo dažnį bei intensyvumą. Todėl „FreeBuds3“ visiškai izoliuoja aplinkos triukšmą, o ši savybė suteikia galimybę ne tik kokybiškai vesti treniruotes nuotoliniu būdu, bet ir susitelkti sportui. Su belaidėmis ausinėmis girdima tik muzika ar trenerio patarimai, o ne pašaliniai aplinkos garsai“, – apie įrenginio savybes kalba „Huawei“ komunikacijos vadovė Baltijos šalyse.

J. Karpavičiūtė tuo pačiu atkreipia dėmesį, kad „Huawei“ skiria ypatingą dėmesį ne tik sportuojantiems, bet ir tiems, kurių išmanieji telefonai karantino metu sugedo. Bendrovės atstovės teigimu, jei ištiko tokia nesėkmė, visi „Huawei“ išmaniųjų įrenginių savininkai Lietuvoje dėl techninės pagalbos gali kreiptis internetu. Kaip detalizuoja J. Karpavičiūtė, jei įrenginio garantija baigsis tuo laikotarpiu, kol Lietuvoje yra įvestas karantinas, „Huawei“ ją pratęs automatiškai.

Užsakymo nr.: PT_84129995