Kalbų mokyklos „AMES Education“ vadovė Eglė Kesylienė pasakoja, kad šalyje paskelbus karantiną ir nuo kovo 16 d. mokyklai visą savo veiklą perkėlus į virtualią erdvę, nesitikėjo tokios greitos mokinių ir dėstytojų adaptacijos.

„Dabar paskaitos vyksta realiu laiku, su dėstytoju, interaktyviai ir pagal anksčiau galiojusį tvarkaraštį. „AMES Education“ dėstytojai valdo paskaitų eigą, adaptuoja pamokos turinį darbui nuotoliniu būdu ir integruoja visus kalbinius įgūdžius. Skubėjome suskaičiuoti klausytojų lankomumą, ir jis absoliučiai viršijo mūsų lūkesčius – 90 proc. klausytojų dalyvavo mūsų nuotolinėse pamokose, kai fizinių pamokų lankomumas prieš savaitę vos siekė 80 proc. Džiaugiamės, kad pavyko žaibiškai reaguoti į situacijos pasikeitimą Lietuvoje ir per keturias paras perkėlėme visus mokymus į virtualią erdvę“, – apie neeilinę situaciją ir, kaip prie jos pavyko prisitaikyti, pasakoja E. Kesylienė.

Pasak jos, nuotolinis mokymasis ir bendravimas su klientais „AMES Education“ – jau seniai nėra naujiena. Iki šiol kalbų mokykla ne tik vykdydavo nuotolinius parengiamuosius kursus tarptautiniams egzaminams (IELTS, TOEFL, SAT), bet ir konsultuodavo bei padėdavo įvairiais klausimais, susijusiais su studijų pasirinkimu, reikalingų formų užpildymu, motyvacinio laiško rašymu, praktikos vietų paieškomis.

„Konsultacijas jau ir iki mokyklų uždarymo vykdėme nuotoliniu būdu. „AMES Education“ komandoje dirba sertifikuoti studijų užsienyje specialistai, išmanantys Jungtinės Karalystės, Danijos, Olandijos, Vokietijos, JAV, Kanados švietimo sistemas bei stojimo formalumus. Karantino laikotarpį jaunimui rekomenduojame labai tikslingai išnaudoti ieškant sprendimų studijoms, rašant motyvacinius laiškus ir juos redaguojant su kvalifikuotais specialistais, pildant paraiškas studijoms universitetuose, ruošiantis pokalbiui su užsienio universitetų priėmimo komisijos atstovais bei ruošiantis specializuotiems egzaminams. Taip pat studijas baigusiems arba apie GAP metus svarstantiems padedame susirasti kvalifikuotos praktikos vietą tarptautinėse įmonėse Jungtinėje Karalystėje bei JAV“, – pasakoja „AMES Education“ vadovė.

E. Kesylienė teigia, kad mokymosi proceso kokybė, net ir užsidarius namuose, nei kiek nesuprastėjo, o, pavyzdžiui, konsultacijos dėl studijų užsienyje tapo net efektyvesnės.

„Mokymai daugiausiai vyksta per „e-learning“ platformą, o konsultacijas dažniausiai vykdome per virtualaus bendravimo platformas, telefonu arba elektroniniu paštu. Pastarosios, gal net tapo produktyvesnės, nes dabar gali dalyvauti visa šeima. Į fizinius susitikimus tėvams būdavo sunku atvykti dėl didelio užimtumo, o dabar visi turi daugiau laiko, tad konsultacijos vyksta labai produktyviai“, – tikina specialistė.

Eglė Kesylienė

Investavo į savo ateitį

Prieš metus sėkmingai egzaminus išlaikęs ir dabar vienoje prestižiškiausių Jungtinės Karalystės mokymosi įstaigų Londono karališkajame koledže besimokantis Ugnius Igaris pasakoja, kad į savo ateitį visada žiūrėjo labai rimtai, todėl, norėdamas būti užtikrintas, jog pavyks pasiekti užsibrėžtų tikslų, dėl pagalbos ieškant studijų kreipėsi į „AMES Education“ specialistus.

„Dvyliktoje klasėje laikiau penkis valstybinius ir dar šešis papildomus egzaminus, turėjau kitos, „užklasinės“ veiklos, todėl supratau, kad kruopščioms studijų paieškoms praktiškai neturiu laiko. Draugai papasakojo apie AMES kalbų mokyklą, į kurią ir kreipiausi“, – prisimena vaikinas.

Ugnius Igaris sako, kad „AMES Education“ jam padėjo su visais studijų formalumais: nuo paraiškų pildymo iki motyvacinio laiško rašymo, o svarbiausia – viskas vyko nuotoliniu būdu.

„Lietuvoje nėra žmonių, kurie gali padėti pasiruošti užsienio universitetų stojimo egzaminams, todėl AMES juos suranda iš užsienio. Turėjau korepetitorių iš Anglijos, kuris man padėjo su egzaminais bei specialistą, kuris buvo atsakingas už motyvacinį laišką: tikrino, taisydavo klaidas, stilių, patardavo, ką įtraukti, ko ne ir panašiai. Su jais bendraudavau elektroniniu paštu. Na, ir, žinoma, iš AMES darbuotojų gavau visą reikalingą pagalbą pildant paraiškos formas bei kitas dokumentacijas“, – pasakoja vaikinas.

Ugniaus teigimu, jį maloniai nustebino ir „AMES Education“ ekspertų patarimai, kurių, pasak jo, niekur kitur neišgirsi.

„Pavyzdžiui, kai jau turėjau visus kvietimus studijuoti, Kembridžo universiteto matematikos egzamine man pritrūko trijų taškų, kad į jį įstočiau. Jei man niekas nieko nebūtų sakę, nieko ir nebūčiau daręs, bet AMES paaiškino, kad visiškai normali praktika yra rugpjūčio 15 d., kai Anglijos universitetai gauna egzaminų rezultatus, skambinti universitetams ir kalbėtis su tais žmonėmis, kurie yra atsakingi už įstojimo procesą. Nors galiausiai man nepavyko jų įtikinti, praktika rodo, kad jei imiesi iniciatyvos, rodai norą, yra šansas, kad universitetas tave priims“, – sako Ugnius Igaris.

Galiausiai, nusprendęs mokslus tęsti Jungtinėje Karalystėje, Ugnius Igaris su „AMES Education“ specialistų pagalba pradėjo ruošis privalomam IELTS egzaminui. Viršijęs savo lūkesčius ir net 8 iš galimų 9 balų surinkęs vaikinas dabar kremta fizikos ir filosofijos mokslus bei teigia, kad visos pastangos ir papildoma pagalba turėjo didelės įtakos jo sėkmei.

„Viskas priklauso nuo žmonių ambicijų. Jei nėra svarbus universitetas ir mokymosi kokybė, tai tikrai įmanoma pasiruoši ir įstoti be papildomos pagalbos. Besitaikantys į geriausius universitetus taip pat gali patys pasiruošti, bet tai kur kas sunkiau ir reikalauja labai daug darbo bei laiko, tačiau jei pasitelki pagalbą, tikimybė, kad pasiseks, neabejotinai išauga“, – įsitikinęs Ugnius Igaris.

Patogu ir taupo laiką

Šiek tiek kitaip nei Ugniaus Igario, Eglės Kurtinaitytės pažintis su „AMES Education“ prasidėjo nuo anglų kalbos kursų, kuriuos mergina kalbų mokykloje lankė, nes norėjo pagerinti savo žinias.

„Dar vienuoliktoje klasėje nusprendžiau, kad norėčiau studijuoti Anglijoje, pradėjau domėtis stojimo galimybėmis šioje šalyje. Ruoštis papildomai apsisprendžiau todėl, kad savarankiškas bandymas tai daryti reikalauja labai daug laiko, kurio dažnam abiturientui tiesiog pritrūksta. Sužinojau, kad AMES taip pat teikia ir studijų paieškos paslaugas. Kadangi mokytis anglų kalbos čia man patiko, ilgai negalvojau ir kreipiausi į juos“, – prisimena mergina.

Kaip ir Ugnius Igaris, Eglė Kurtinaitytė su specialistais konsultuodavosi nuotoliniu būdu. „Pirmasis susitikimas su AMES vyko gyvai. Išsakiau savo lūkesčius, o studijų užsienyje ekspertai užtikrino, kad jie bus išpildyti. Vėliau viskas vyko nuotoliniu būdu. Turėjau savo asmeninį „ugdymo vadovą“ visais studijų klausimais ir specialistą, kuris man padėjo rašyti motyvacinį laišką. Bendravimas vyko elektroniniu paštu, o kartais, jei reikėdavo, susiskambindavome telefonu. Viskas vyko aiškiai ir kryptingai, todėl likau labai patenkinta“, – sako mergina

Pasak jos, toks mokymosi būdas ne ką mažiau efektyvus už tradicinį, o kartais net ir pranašesnis.

„Nuotolinio mokymosi privalumas yra tas, kad daug laiko praleidi su savimi, susikoncentruoji ties dalykais, kurie tau yra svarbiausi. Dabar, kai studijos universitete nevyksta, praleidžiu nemažai laiko skaitydama, rašydama referatus. Man nuotolinis mokymosi būdas atrodo gana patogus, nereikalaujantis konkretaus laiko ir vietos, svarbiausia – tinkamas nusiteikimas“, – teigia sėkmingai Anglijoje besimokanti Eglė Kurtinaitytė.

Užsakymo nr.: PT_83861793