Apie maltiečių socialinei misijai reikalingos naujos transporto priemonės poreikį buvo paskelbta 2019 metų lapkričio-gruodžio mėnesiais, akcijos „Maltiečių sriuba“ metu. Šiam tikslui „Kaunas IN“ inicijuotos gerumo akcijos metu naujam autobusiukui lėšas aukojo 12 Kaune veikiančių įmonių darbuotojai, tačiau surinktos sumos tokiam dideliam pirkiniui nepakako. Tad įmonės „Bankera“ įkūrėjai, reaguodami į viešai pasirodžiusią informaciją, Kauno maltiečių poreikiui paaukojo 10 000 eurų ir padėjo užtikrint, kad neįgalūs kauniečiai galėtų nuvykti visur, kur reikia.

Pasak įmonės „Bankera“ bendraįkūrėjo Vytauto Karalevičiaus, prieššventiniu laikotarpiu buvo svarstoma paremti organizaciją, darančią gerus darbus žmonėms, kuriems to labiausiai reikia.

„Maltiečių kilni misija suvienija žmones, teikiančius pagalbą ir prisidedančius prie nepriteklių jaučiančių kasdienybės pagerinimo. Išgirdę apie Kaune organizuotą, tačiau sunkiai įsibėgėjančią, lėšų rinkimo akciją, supratome, kad šioje situacijoje galime būti naudingi. Be to, Kaune veikia mūsų įmonės padalinys, kuriame dirba apie 50 žmonių. Tad toks žingsnis pasirodė dvigubai prasmingas - kukliu indėliu pasitarnauti ne tik kilnius darbus darančiai organizacijai, bet ir verslo plėtra Kauno mieste besirūpinančiai įstaigai „Kaunas IN“.

Šia parama taip pat siekėme parodyti, kad finansinių technologijų įmonės neša naudą Lietuvos visuomenei ne tik tiesiogiai, kurdamos inovatyvius sprendimus bei darbo vietas šalyje, bet ir netiesiogiai – remdamos tas iniciatyvas, kurios prisideda prie socialiai pažeidžiamų žmonių gerovės didinimo“, – teigia V. Karalevičius.

Anot jo, „Bankera“ socialiai atsakingą veiklą vykdo ne tik per labdarą ar švietimo programų rėmimą, bet pirmiausia per socialinio teisingumo principų laikymąsi teikiant paslaugas. Bendrovė kuria inovatyvius sprendimus, kurie kasdienes finansines paslaugas padaro ne tik paprastesnėmis, bet ir prieinamesnėmis visiems žmonėms, smulkaus ir vidutinio verslo įmonėms, o taip pat ir nevyriausybinėms organizacijoms.

Kauno maltiečių vadovė R. Lukianskytė ir įmonės „Bankera“ bendraįkūrėjas V. Karalevičius.

Maltos ordino pagalbos tarnybos Kauno skyriaus projektų koordinatorė Gražina Senvaitienė pasakoja, kad neįgaliesiems pritaikytą autobusiuką pavyko surasti Danijoje. Ji tvirtina, kad įsigyjant naują automobilį, maltiečių atstovus lydėjo sėkmė: ne tik pavyko surasti rėmėjus, bet ir autobusiuko pardavėjai pritaikė nuolaidą, o parvykus į Kauną viena įmonė organizacijai padovanojo automobilio apklijavimą maltiečių ženklais.

„Naujasis maltiečių autobusiukas „Fiat Ducato“ jau veža neįgaliuosius ir senelius ten, kur būtina nuvykti, ir ten, kur širdis šaukia. Jiems organizuojamos mūsų bendros antradienio popietės jau tapo smagia tradicija. Visi kartu taip pat vykstame švęsti Ligonių dieną, cepelinų šventę, valgyti stintų“, - džiaugiasi G. Senvaitienė.

Kauno maltiečiai vienija 40 savanorių, kurie padeda daugiau kaip šimtui senyvo amžiaus ir neįgalių globotinių: veža maistą, teikia pagalbą buityje ir rengia įvairias išvykas, kurių metu dažnai maltiečių globotiniai patiria žmogiškos bendrystės džiaugsmą.

Artimiausiuose maltiečių planuose – apie pavėžėjimo paslaugą pasiskelbti plačiau, kad ja galėtų naudotis ne tik maltiečių globotiniai, bet ir visi Kauno neįgalieji.

Užsakymo nr.: PT_83650289