Papasakokite, kuo gyvena mados dizaineris Robertas Kalinkinas?

Kaip ir visuomet – kūryba, šiuo metu kuriame naują kolekciją. Vasarą didžiąją užsakymų dalį sudaro drabužių kūrimas nuotakoms ir jaunikiams, o kitu laiku didžiausią dėmesį skiriu naujoms kolekcijoms. Trumpai sakant, naujiems klientams ir naujiems drabužių modeliams.

Kolekcija, kurią kuriu dabar, išsiskirs gerai apgalvotais konstrukciniais sprendimais, simetrija, kirpimais, įdomiais faktūriniais raštais bei gaiviais – mėtų ir rožiniais – atspalviais. Man svarbu, kad žmonėms būtų iš ko rinktis.

O kokiems žmonėms jūs kuriate drabužius?

Kuriu „gyviems“ žmonėms. Taip vadinu tokias asmenybes, kurios nori eksperimentuoti ir nuolat ieško naujų dalykų. Niekada netikiu kūrėjais, kurie sako, kad savo darbus skiria išskirtinai vienam ar kitam žmonių tipui. Itin populiaru sakyti, kad drabužius mados dizaineriai kuria save mylinčiai, savimi pasitikinčiai ir žinančiai, ko nori iš gyvenimo, moteriai. Bet tokių žmonių juk labai mažai, jų beveik nėra. Visi daugiau ar mažiau dvejoja, abejoja, ieško išeičių, sprendžia problemas. Taigi, ir aš sprendžiu problemas – kuriu merginoms ir moterims (vyrams – labai nedaug), kurios nebijo eksperimentuoti, nori keistis ir ateina, renkasi bei nusiperka drabužius, kurie joms padeda jaustis geriau.

Sakykite, Robertai, kaip atrodantis žmogus jums yra stilingas?

Galėčiau išskirti tik vieną bruožą, kuris padeda žmonėms visais gyvenimo atvejais, tai – pasitikėjimas savimi. Šis bruožas – labai svarbus, nes negalima pasitikėti tik kuo nors kitu arba tik drabužiais.

Savo klientams visada sakome taip, kaip yra. Jeigu mūsų drabužiai patinka konkrečiam žmogui, mes mielai juos adaptuojame pagal kliento poreikius. Visus mūsų klientus galėčiau pavadinti stilių jaučiančiais žmonėmis. Ateina tikrai daug įdomių žmonių, jie užsuka pas mus ieškodami detalių ar akcentų. Stilingas žmogus nebūtina yra tas, kuris nuo galvos iki kojų rengiasi naujausių kolekcijų drabužiais. Pirmiausia, jis pats turi spinduliuoti savita ir gera stiliaus energija, pasitikėti savimi. Stilius – tai nuolatinė kaita ir besitęsiantis žaidimas, todėl derinant drabužius reikia siekti sėkmingų derinių, tačiau nereikia bijoti ir klaidų.

Kam skiriate laisvą laiką, kuris jums lieka nuo kūrybos?

Laisvo laiko man lieka labai mažai, nes kartu su žmona Agne auginame du mažamečius vaikus, todėl su jais turime daug bendrų užsiėmimų. Be to, mados kūrimas yra savitas verslas, kuris reikalauja daug laiko. Juk reikia ne tik sukurti drabužius, bet ir sudominti žmones bei gebėti jiems nenusibosti. Vien tik siūti ir kurti neužtenka, daug laiko skiriame, kad žinios apie mūsų mados naujienas pasiektų žmones. Viską darome kartu su žmona Agne, tačiau gimus antrajam vaikui ji daugiau laiko skiria šeimai, o mados versle daugiau dirbu aš. Mes tikime, kad vienas iš tėvų neturėtų būti darboholikas ir daugiau dėmesio skirti vaikams.

Kaip jums atrodo, kas yra svarbiausia auklėjant vaikus?

Manau, svarbiausia yra atvirumas. Vaikams visada reikia palaikymo, kai jie suklysta arba nenori tikėti savo jėgomis. Mūsų šeimai labai pasisekė, kad joje vaikai auga kartu su abiem tėvais. Taigi, svarbiausia vaikams skirti pakankamai dėmesio ir sukurti gyvenimą, kuriame jie retkarčiais būtų užimti, o kartais jiems būtų nuobodu. Tikiu, kad nuobodulys vaikams padeda suprasti, ką iš tikrųjų jie nori veiki, ir patiems leidžia atrasti naujų dalykų. Kai vaikams viską paduodame „ant lėkštutės“, dažniausiai sulaukiame liūdnų pasekmių.

Robertas Kalinkinas

O kaip įkvepiate save kūrybai?

Laisvą laiką, skiriu ne tik šeimai, bet ir sau. Laiką su vaikais mėgstu leisti, kai esu kupinas jėgų ir geros nuotaikos. Niekada nereikia slėpti, kad kartais to nebūna. Tuomet prašau šeimos suteikti man laisvadienį, kurio metu stengiuosi pakeisti aplinką, praleisti laiką ne namuose ir atsikvėpti nuo rutinos.

Kūryba taip pat priklauso nuo įkvėpimo. Kad jis aplankytų, mažiausiai reikia namų triukšmo, šokinėjančių augintinių ar nenuoramų vaikų. Nuo namų tikrai nebėgu, tačiau retkarčiais stengiuosi surasti laiko sau.

Be abejo, kartais įdomių atokvėpiui skirtų veiklų sugalvojame ir namuose. Mėgstame meistrauti kartu su vaikais, kuriame įvairius darbelius, skiriame dėmesio rankdarbiams. Šeimoje, kurioje augau, galėjau turėti absoliučiai viską. Jei kokio nors žaislo neturėdavome, galėdavome jį pasigaminti patys. Kartais tėvai nupirkdavo vieną ar kitą įrankį tokiems tikslams pasiekti. Taip pat auklėju ir savo vaikus. Jie turi daug galimybių daryti ir kurti tai, ką jie nori. Vaikams tereikia pasitelkti fantaziją ir nenuobodžiauti.

Ką dažniausiai meistraujate namuose su vaikais?

Mano sūnui jau daugiau nei šešeri, jis mato kiek daug meistrauju įvairiais įrankiais, todėl ir Markas mėgsta sukti varžtus, konstruoti robotus. Jam taip pat patinka statyti mažus namelius. Namuose auginame daug gyvūnų, todėl jis mėgsta mūsų paukšteliams susukti lizdus. Šiais metais kartu gaminsime naują lizdą. Jis taip pat mėgsta įvairiausius prietaisus. Kaip tik dabar Markas lituoja mamai skirtą nuotraukos rėmelį su širdelėmis. Darbas bus labai gražus.

Noriu, kad sūnus užaugtų mokėdamas kuo daugiau įvairių veiklų. Kai jis užaugs, galės lengviau apsispręsti, kokia veikla užsiimti jis nenori, nes bus daug ką išmėginęs pats. Jis bus pažinęs skirtingas specialybes, išbandęs skirtingą amatą, todėl jam gyvenime bus aiškiau, ko jis siekia ir dėl kokių dalykų jis nori stengtis. Norėčiau, kad mano vaikai turėtų galimybę pasirinkti, kokiu keliu jie nori eiti. Mano galva, dabar pats laikas jiems parodyti kuo daugiau užsiėmimų ir skatinti jų įvairiapusį kūrybiškumą, kad jie patys galėtų lengviau atrasti tai, kas patinka ar nepatinka ir negaištų laiko ateityje.

O jums pačiam taip pat patinka meistrauti?

Žinoma, esu daug ką – nuo pirties iki įvairių baldų pasigaminęs pats. Paskutinis mūsų projektas, įkvėptas Balio – vonia iš mažų akmenukų. Išdėliojome jais visą vonią, nes neradome tokios, kuri mums patiktų, todėl nusprendėme sukurti patys. Dabar vonia patinka ir mums, ir vaikams. Taip pat patys pasigaminome išskirtinio dizaino komodą.

Nusipirkti naują baldą juk daug lengviau nei įsigyti seną ir jį atnaujinti. Mes mėgstame keisti interjerą ir esame už atsakingą vartojimą.

Robertas Kalinkinas

Kaip apsiperkate parduotuvėje, kas jums svarbiausia?

Man svarbiausia – greitis ir patogumas. Be to, man svarbus ir prekybos tinklo, kuriame lankausi, vertybės – atsakomybė, nuoseklumas, pagarba darbuotojams bei klientams. Nemėgstu parduotuvių, kuriose yra absoliučiai visko. Jos mane vargina, tarp lentynų sugaištu daug laiko ieškodamas konkrečių dalykų. Man patinka, kai nėra per didelio pasirinkimo. Labiausiai mėgstu viską rinktis iš dviejų arba iš trijų variantų. Turėdamas daug veiklos, augindamas vaikus ir gyvendamas dinamiškai, mažiausiai noriu 15 minučių ieškoti laisvos vietos automobilių stovėjimo aikštelėje ar svarstyti, kaip išsirinkti miltus iš 17 skirtingų variantų. Taigi, mėgstu apsipirkti „Lidl“, čia perku ir maistą, ir įrankius.

Be kokių produktų neišeinate iš šios parduotuvės?

Pirmiausia, visada perku daržoves – pomidorus ir agurkus. Dažnai gaminame pomidorų sriubą bei įvairius troškinius. Taip pat perku viską, kas tinka salotoms. Labai gerai, kad daržovių skyrius yra netoli įėjimo, todėl jis – labai patogus. Pieno skyriuje visada perku kietąjį sūrį ir sūrelius bei jogurtą vaikams.

Niekada iš parduotuvės neišeiname be kavos ir tirštinto pieno, taip pat visada perkame įvairius riešutų mišinius. Juose daug amino rūgščių, sočiųjų riebalų, todėl darbe užkandžiauju valgydamas riešutus.

Namuose turime daug gyvūnų, todėl prekes skirtas augintiniams, mes taip pat perkame „Lidl“.

Kokius produktus galėtumėte rekomenduoti savo draugams?

Prieš kelias dienas draugai teiravosi, kur pirkau jiems labai patikusią duoną. Nustebau, kuo išskirtinė gali būti duona. Mes ją visada perkame „Lidl“, todėl ir draugai ėmė pirkti tokią pačią. Juk ji dažniausiai būna dar šilta, šviežia ir tikrai labai skani. Taip pat draugams esu rekomendavęs įvarius sūrius, ypač patinka juos rinktis teminių savaičių laiku. Tikras atradimas buvo ir džiovinti arbūzai, juos pirkome, kai parduotuvėje buvo paskelbta Sakartvelo savaitė.

Užsakymo nr.: PT_83538737