Reikšmingi žmonės

„Kauno švaros“ darbuotojai atlieka ypač svarbią misiją – gražina miestą tam, kad visiems čia būtų gera gyventi. Nepaisant to, įmonės darbų sritys labai plačios - apima ne tik šiukšlių išvežimą, bet ir kelių, šaligatvių valymą. Būtent todėl, šių darbuotojų indėlis kiekvieną dieną reikšmingas kiekvienam kauniečiui. „Kauno švara“ siekdama tobulėti ir augti, nori nuolat gerinti teikiamų paslaugų kokybę, todėl ieško papildomų darbuotojų.

Vis labiau spaudžiant šaltukui, reikia traktorininkų, kurie valytų miesto gatves ir šaligatvius. O šių specialistų darbas iš tiesų labai svarbus ir reikšmingas - būtent šie žmonės pirmieji išvažiuoja į Kauno gatves tam, kad tiek vairuotojai, tiek pėstieji galėtų saugiau pasiekti darbus ar namus. „Kauno švaros“ traktorininkų pagrindinis darbas ir yra sniego valymas nuo gatvių, šaligatvių ar aikščių. Šiltesniu laikotarpiu šias erdves tenka vaduoti nuo dulkių.

„Kauno švaros“ darbai neįsivaizduojami ir be vairuotojų, kurie mieste nuolat suka ratus. Šie darbuotojai taip pat prisideda prie gatvių valymo, barstymo. Taip pat jie rūpinasi ir kasdieniais darbais - išveža atliekas iš gyventojų, įmonių ar organizacijų, tad išlaisvina kitus nuo atliekų kvapų bei netvarkos.

Teritorijų valytojai – krovėjai yra taip pat svarbi „Kauno švaros“ komandos grandis. Šie žmonės dirba mobilioje teritorijų valymo brigadoje ir tvarko viešąsias miesto erdves, kur lankosi daug žmonių. Iš esmės, jie yra įmonės veidas, o dėka jų darbo - palaikoma švara visame Kaune.

Ir galų gale, šaltkalviai – remontininkai, kurie atsakingi už atliekų presavimo, gamybinių įrenginių remonto darbus ir priežiūrą. Taip pat, už komunikacijų (santechnikos) ir metalo apdirbimo bei gamybos darbus.

Padės įgauti patirties ir tobulėti

Norint dirbti traktorininku, reikia turėti TR1, TR2 ir SM kategorijos traktorininko pažymėjimą. Vairuotojams būtina turėti C ir CE kategorijos vairuotojo ir 95 kodo pažymėjimą. Tuo tarpu teritorijų valytojams – krovėjams ir šaltkalviams – remontininkai, vairuotojo pažymėjimas nėra būtinas.

„Prie komandos kviečiame prisijungti įvairią darbo patirtį sukaupusius žmones: nuo ką tik karjerą pradėjusių, iki savo srities specialistų. Nepaisant to, tiesioginė darbo patirtis nėra tiek svarbi - svarbiausia, kad darbuotojas būtų motyvuotas dirbti ir įgyti naujų įgūdžių. Mes savo kolektyvo nariams suteikiame visus reikiamus apmokymus ir atsižvelgiant į specialybės pobūdį, nuolat siunčiame į kvalifikacijos kėlimo kursus“, - sako bendrovės „Kauno švara“ Personalo ir bendrųjų reikalų skyriaus vadovė Vaida Bansevičienė.

Nepaisant to, „Kauno švara“ suteikiamos visos socialinės garantijos ir siūlomos galimybės kilti karjeros laiptais. Darbinėje veikloje tobulėja žmogus kaip asmenybė, tad „Kauno švara“ puoselėja darbuotojus, apmoko juos dirbti, o kartu ir tobulėti bei vystyti profesinius sugebėjimus ar kelti kvalifikaciją. Tai suteikia galimybę gerinti profesinius įgūdžius, kelti profesinius tikslus bei galiausiai savo patirtį perleisti kitiems. Yra atvejų, kai „Kauno švaros“ darbuotojai sparčiai mokėsi ir nuo darbininkų pakilo iki skyriaus pavaduotojų, o galiausiai – ir iki vadovų, tad tikrai yra ko siekti. Be to, darbuotojai turi galimybę keisti darbo sritį ir save atrasti kitame „Kauno švaros“ darbo profilyje, mat bendrovė apima visą eilę specialybių.

Graži tradicija

Be įvairių kvalifikacijos kėlimo ir tobulėjimo galimybių, darbuotojai turi ir šventinių darbo akcentų. Pavyzdžiui, įmonėje šiemet jau 27-us metus iš eilės bus pagerbiami ilgiausiai „Kauno švara“ išdirbę ir didelį indėlį ne tik jos veiklai, bet ir Kauno miesto labui įnešę darbuotojai. Visi ilgamečiai darbuotojai bus apdovanoti specialiais medaliais, padėkos raštais, gėlėmis bei kolegų dėmesiu.

„Mūsų įmonėje dirba virš 500 darbuotojų, tarp kurių yra ir gausus būrys veteranų. Jie tiek mūsų įmonei, tiek Kaunui atidavė ne vieną dešimtmetį, todėl džiaugiamės, kad galime juos pasveikinti. Mes visi daugybę metų dirbame Kauno miesto labui - dirbame kaip bitutės nuo tamsos iki tamsos. Juk mes pirmieji išvažiuojame į gatves, kad vairuotojai būtų saugūs, ar išvežame atliekas, kai gyventojai būna darbuose. Džiaugiamės, kad tai pastebi ir vertina ne tik miestiečiai, bet ir Kauno svečiai, o Kaunas mūsų veteranų ir kitų darbuotojų dėka tik gražėja“, - pridėjo V. Bansevičienė.

Anot vadovės, „Kauno švaros“ kolektyvas seniau buvo pastovesnis, tačiau veteranai dabar ir su kitų kartų atstovais puikiai sutaria, o motyvuota, profesionali, įvairi komanda ir noras kartu pasiekti bendrų tikslų, visada buvo „Kauno švaros“ stiprybė. V. Bansevičienė pabrėžia, kad įmonėje puikiai dera profesionalumas, ilgaamžiškumas bei jaunystė, kuriai perduodamos sukauptos žinios.

Užsakymo nr.: PT_83004715