Didysis gimtadienio vaišių stalas – pagrindinė koncertinė scena Didžiosios rinkos aikštėje, buvo serviruojama jau nuo savaitės pradžios - staltiesės ištiestos, kampai išlyginti, kojos nekreivoja, lempos dega, televizorius veikia, tad belieka laukti ir mėgautis šį stalą padengsiančiais patiekalais – nuo visai gurmaniškų, tradicinių iki pačių populiariausių, populiariųjų!

Šiandienos vakaro koncertui intensyviai ruošiasi Evelina Sašenko ir Jeronimas Milius. Tuo tarpu, už miesto atidarymo ceremoniją atsakingas ir solistams koncerte pritarsiantis linksmiausias valstybinis pučiamųjų orkestras „Trimitas“ žandelius „prasitampo“ pūsdami prieš Kėdainių vėją. Tikėtina, orkestras nupūs ir lietaus debesis.

Nakties sutemų nekantriai laukia Evangelikų reformatų bažnyčia, kuri, pagal charakterį, siekdama reformų, keis spalvas ir bus labai graži. Būtinai užsukite!

Kėdainių rajono savivaldybės nuotr.

Sporto entuziastų festivalis „Sportiška savaitė“ jau įpusėjo šventinių rungčių maratoną, todėl šventinių dienų metu išvysite visus pagrindinius finalus, čempionų laistymąsį putojančių gėrimų čiurkšlėmis, purslais, bei įvairius kitus, pergales pažyminčius veiksnius.

Specialiai vaikams, net 6 metus balansuotas „Šeimų pasakų festivalis“ šiandien jau gerai žino vaikų džiaugsmo receptą ir tuo džiaugsmu vaikai bus vaišinami jau nuo šeštadienio ryto! Kultūringoje, vaikų kūrybiškumą lavinančioje programoje dainuos Giedrius Arbačiauskas, spektaklį vaidins teatro „Lino lėlės“ aktoriai, o pasakas, drauge su vaikais, kurs pasakų čempionas ir treneris Tomas Kunčinas. Vaikų dalyvavimas – privalomas!

Sudalyvauti festivalyje “Radviliada 2019” yra kiekvieno Kėdainiškio garbės reikalas. Kiekvienas garbingas miesto pilietis turi ne tik kelią iki parduotuvės žinoti, bet ir apie tai, kokiais akmenimis tas kelias grįstas!

Kėdainių rajono savivaldybės nuotr.

“Į vidurio Lietuvą susiėję“ užsibus net kelias dienas! Galingiausias folkloro festivalis galanda instrumentus, o balso stygomis kilnoja svarmenis. Ąžuoliniai balsai jau pasiruošę nustebinti, todėl nepraleiskite!

Kupinas naujovių Kėdainių miesto gimtadienis pakvies apsilankyti virtualiame ture po miesto senamiestį - Kėdainių miesto 647 gimtadienio minėjimui istorinis miesto centras atgys 3D virtualioje realybėje. Dideliame lietimui jautriame ekrane šventės svečiai galės virtualiai pasivaikščioti po Rinkos aikštės 3D modelį, sužinoti, kaip skaitmeninis miesto dvynys gali pasitarnauti turizmo, verslo, miesto vystymo projektų pristatymo reikmėms. Modelį sukūrė ir pristato jungtinė UAB „IN RE“ projekto BIM4BOOM komanda ir DRONETEAM.LT“

Kėdainių rajono savivaldybės nuotr.

Šventinėmis dienomis į Kėdainius nusileidžia trys superžvaigždės – Beata Nicholson, Indrė Stonkuvienė, Indrė Kavaliauskaitė bei vienas, labai ryškus grįžulo ratas – Jurgis Didžiulis. Dangiškieji kūnai papasakos kaip pakilti, sužibėti ir padangėse nesusprogti. Visa tai – jaunimo parke, kuris atsidaro šeštadienį nuo 15 valandos.

Žinoma, vienas laukiamiausių renginių – jau rytoj vyksiantis didysis šeštadienio vakaro koncertas. Jame pasirodysiantys atlikėjai itin rimtai žiūri į šią miesto sukaktį: Monika Marija jau dvi savaites slapta gyvena Kėdainiuose, tik niekas to nežino. „8 Kambarys“ šiąnakt į Kėdainius atvyksta privačiu „8 kambario“ traukiniu, kuriame – 8 atskiri kupė su vonios kambariais. Lino Adomaičio jachta jau išsuko iš vandenyno ir paryčiais turėtų pasiekti Nevėžio upę. Tuo tarpu, Sauliaus Prūsaičio raketa, net 39 km/h greičiu lekia iš Vilniaus, Kėdainių link, tad galima pradėti ruoštis ir raketos pasitiktuvėms!

Tai tik dalis Kėdainių miesto šventės renginių, į kuriuos kviečiami visi kėdainiečiai ir miesto svečiai.

Dar daug kitų, raidėmis neaprašomų įvykių ir renginių nutiks Kėdainių miesto gimtadienio metu: ir tylioji bei garsioji diskotekos, ir meras vaišinantis blynais, ir fejerverkų puokštynas, ir taip toliau ir dar toliau ir panašiai, ir nepanašiai, todėl skubėkite “nusirašyti” renginio programos (www.showart.lt/leidiniai), susikraukite kuprinę ir ateikite pabūti – nuo ryto iki paryčių, nuo penktadienio iki sekmadienio! Valio valio valio!

Sekite gimtadienio naujienas Facebook tinkle: https://bit.ly/2P2FRfm

Kėdainių rajono savivaldybės nuotr.

Pilną renginių programą galite rasti adresu: http://www.showart.lt/leidiniai

Šventės rengėjai yra dėkingi didiesiems rėmėjams: AB „Lifosa“, AB „Panevėžio energija“, AB „Krekenavos agrofirma“, UAB „Helanas“ ir 75 metų jubiliejų švenčiantis „Kėdainių konservų fabrikas“.

Ir rėmėjams, kurie remia šių metų šventę: Lietuvos Kultūros taryba, AB ,,Linas Agro“, UAB „LTP Texdan“, UAB „Projektas KARMA“, UAB ,,Ukmergės versmė“, UAB ,,Kėdainių melioracija“, UAB ,,Kedmela“, UAB „Kėdainių krovimo aikštelė“, AB „Kauno tiltai“, UAB „Dotnuva Baltic“, UAB „Daumantai LT“, S. Savicko degalinių tinklas, UAB „Linėja“, Kėdainių rajono vartotojų koperatyvas, UAB „Takada“, AB „K2LT“, Indrė ir Viktoras Fiodorovai, Vaidotas Avižius bei parduotuvė „Moki veži“ ir Kavos namai „Kavamanija“.

Šventės informaciniai rėmėjai: LRT televizija, UAB „15min“, Balticum televizija, laikraštis ,,Rinkos aikštė“, www.kedainetis.lt, laikraštis „Kėdainių mugė“, manokedainiai.lt.

Kėdainių miesto šventės draudikas: ERGO. Apdrausti reiškia suprasti.

Užsakymo nr.: PT_82173017