Parkas nenukentės

Prieš pusmetį pradėtos statybos kėlė kauniečių diskusijas – buvo baiminamasi, jog verslininkų užmojai gali suniokoti visų mylimą poilsio ir sporto vietą Žaliakalnyje – didžiausią miesto teritorijoje esantį ąžuolyną visoje Europoje (apie 770 ąžuolų, plotas 84,42 ha).

Vis tik, susisiekus su šio projekto vystytoju, verslininku Robertu Jociumi, šis patikino, kad gyventojai gali būti ramus, mat parkas tikrai nenukentės. Verslininkas pasakoja, jog profesionalių architektų komandos suprojektuotas pastatas yra pritaikytas prie parke žaliuojančių ąžuolų ir įsilieja į bendrą vaizdą.

„Norėdami išsaugoti kelis šimtamečius ąžuolus, pastatą projektavome taip, jog atsižvelgiant į ąžuolų išsidėstymą sklype, pastatas būtų įgaubtas, apglėbiant medžius ir tarsi integruojant juos į statinį, todėl dėl ąžuolų likimo baimintis nėra pagrindo. Kartu su senaisiais ąžuolais bus išsaugoti ir juose gyvenantys itin reti vabzdžiai – niūriaspalviai auksavabaliai, dėl kurių ąžuolyno parkas yra įtrauktas į Europos gamtai svarbių teritorijų tinklą. Be to, projekte jau numatyta aplink kliniką pasodinti naujų medžių, tad parko teritorijai jokios neigiamos įtakos statybos nepadarys”, – teigia R. Jocius.

Teniso mėgėjams – atnaujinami kortai

Sportininkų nerimo bangą sukėlęs statybų aspektas – gandai apie uždaromus visų pamėgtus teniso kortus ir liko gandais.

Pasiteiravus R. Jociaus, verslininkas suskubo raminti besibaiminančius teniso kortų likimu ir sugriauti sklandančias kalbas – kortai niekur nedings. Naujosios teniso aikštelės bus gerokai modernesnės ir tinkamos profesionaliam sportui: įrengti nauji pagrindai ir inžinerinės konstrukcijos, pakeista kortų danga, ko dėka kortai bus ženkliai tinkamesni mūsų klimatui.“

fi clinica

Viena didžiausių klinikų Baltijos šalyse

Parke atidaroma klinika kauniečiams teiks chirurgijos, odontologijos bei dermatologijos paslaugas. Įstaigos personalą sudarys visiems gerai žinomi plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos specialistai, pavyzdžiui, medicinos mokslų daktarai Vygintas Kaikaris ir Donatas Samsanavičius, surinkta itin stipri gydytojų odontologų ir dermatovenerologų komanda.

Klinika įsikurs 3 aukštų pastate, kurio bendras plotas sieks net 2 800 kv. m., o patalpos bus įrengtos pagal naujausias technologijas su visa modernia technika. Tai užtikrins pacientų komfortą ir saugumą. Planuojama, kad duris „fi clinica“ klinika atvers 2020 metų žiemą.

Klinikos atsidarymą patvirtina ir socialiniame tinkle „Facebook“ pasirodžiusi „fi clinica“ žinutė, kurioje atskleidžiamas būsimos klinikos vizualizacija ir ją papildanti žinutė:

„Prieš 3 metus pradėta naujos klinikos vizija įgauna pavidalą – dalinamės pirmąja vizualizacija iš greitai duris atversiančios klinikos!

Vienoje gražiausių Kauno vietų, šimtamečių ąžuolų apsupty, kyla bene didžiausia privati plastinės chirurgijos klinika Baltijos šalyse – „fi clinica”, kurios lankytojai po vienu stogu ras ilgametę patirtį sukaupusius lyderiaujančius plastinės chirurgijos, dermatologijos ir odontologijos profesionalus.
Rūpinamės ne tik Jūsų, bet ir Jus supančios aplinkos gerove ir grožiu, todėl kliniką statome atsakingai – išsaugant didingus šimtamečius ąžuolus ir juose gyvenančius itin retus niūriaspalvius auksavabalius, todėl pastatas bus įgaubtas – apgaubiant medžius, tarsi integruojant juos į statinį.

Daugiau detalių – jau greitai!“

Užsakymo nr.: PT_81845223