Trečdalio nuogąstavimai dėl nelaimių pasiteisina

„Lietuvos draudimo“ atlikto visuomenės nuomonės tyrimo rezultatai rodo, kad žmonės bijo nelaimių, kurios gali atsitikti jų būstui, tačiau tai nebūtinai juos paskatina jį saugoti. Trečdalis daugiabučių gyventojų pripažino, kad kartą ar net kelis kartus yra svarstę apie turto apsaugos priemones. Deja, realių veiksmų nesiėmė ir vėliau nutiko nelaimė.

Apklausos duomenimis, dažniau taip nutinka gyventojams, kurių mėnesio pajamos siekia mažiau nei 500 eurų. Jiems, „Lietuvos draudimo“ Gyventojų turto draudimo vadovo Andrius Gimbicko teigimu, būtų itin sunku atsitiesti po patirtų nelaimių, nes turima mažiau santaupų. O jei taupoma – tai konkretiems šeimos poreikiams patenkinti: vaikų mokslui, atostogoms, didesniems pirkiniams.

„Kartą patyrusių nelaimę ir tik vėliau apsidraudusių žmonių patirtis rodo, kad taupydami keletą eurų per mėnesį būsto draudimui, vėliau neretai turi atsisakyti šeimos planų. Visas santaupas tenka išleisti tam, kad būstas sugrįžtų į iki nelaimės buvusią būklę, būtų išmokėtos skolos kaimynams. Mūsų atlikto tyrimo metu apklaustieji nurodė, kad po stambaus masto žalos būste jiems prireiktų nuo 3 iki 12 mėnesių įvykio padariniams pašalinti. Vadinasi, tiek laiko reikėtų gyventi smarkiai susiveržus diržus – įjungti taupymo režimą“, – sako A. Gimbickas.

Dauguma galėtų skirti tik iki 3 tūkst. eurų

„Lietuvos draudimo“ tyrimo metu išsiaiškinta, kad net 55 proc. apklaustų butų gyventojų, jei jų būste nutiktų nelaimė, padarytai žalai padengti galėtų skirti vos iki 3 tūkst. eurų. Tačiau realiai gyventojų patiriamos žalos kartais siekia ir kelias dešimtis tūkstančių eurų.

Draudimo eksperto A. Gimbicko teigimu, labai apmaudu, kad vis dar daug žmonių apsidrausti ryžtasi tik jau patyrę nelaimę. Nelaimių padaryta žala būsto gyventojui atsieina tūkstančiais, tuo tarpu vidutinė būsto draudimo kaina „Lietuvos draudime“ tesiekia apie 8 eurus per mėnesį. Papildoma motyvacija apsidrausti būstą – galimybė laimėti naują butą: iki vasaros pabaigos su „Lietuvos draudimu“ būsto draudimo sutartį pasirašę klientai dalyvauja žaidime, kurio prizas – visiškai įrengtas 2 kambarių butas Vilniuje.

Ką svarbu žinoti apie būsto draudimą

„Būsto draudimas susideda iš trijų pagrindinių dalių: pastatų draudimo, namų turto draudimo ir civilinės atsakomybės draudimo. Šiuos draudimus galima įsigyti visus kartu arba kiekvieną atskirai. Be to, kiekvienas šių minėtų draudimų gali suteikti apsaugą nuo mažiau ar daugiau rizikų – tai priklauso nuo kliento poreikių ir skiriamų lėšų. Draudimo specialistai padeda įsivertinti galimas rizikas ir pasirinkti tinkamiausią draudimo paketą, tačiau bet kuri pasirinkta apsauga padeda jaustis ramiau bent dėl dalies rizikų“, – sako „Lietuvos draudimo“ Gyventojų turto draudimo vadovas Andrius Gimbickas.

Pastatų draudimu „Lietuvos draudime“ apdraudžiami pastato langai, grindys, lubos, sienos, santechninė įranga, stacionarūs šildymo, vandentiekio, kanalizacijos įrenginiai. Papildomai gali būti apdraustas pastatui priklausantis sandėliukas, garažas.

Namų turto draudimu apdraudžiami namuose esantys baldai, buitinė technika, dviračiai, veidrodžiai, kaitlentė ir kiti baldų įstiklinimai. Papildomai draudžiami daiktai, esantys pastatui priklausančiame sandėliuke, garaže. Apsauga galioja ir vertybėms, pavyzdžiui, papuošalams, dokumentams, kailiniams, meno kūriniams.

Civilinės atsakomybės užtikrina, kad bus atlyginti dėl įvykio bute padaryti nuostoliai kitiems asmenims arba jų turtui, pavyzdžiui, jeigu dėl nelaimės namuose būtų aplietas kaimynų butas, arba jeigu dužusio balkono lango stiklai sužalotų praeivį ar stovintį automobilį.

Užsakymo nr.: PT_81621427