Bene kiekvienas sostinės gyventojas gali ant rankos pirštų išvardinti problemines Vilniaus vietas – pavojingas perėjas, kur dažai nusitrynę, o eismas itin aktyvus, šaligatvius, kur žiojėja duobės ar šaligatvio trinkelių tiesiog nėra. Viena tokių vietų – Vilniaus ir Liejyklos gatvių sankryža, kurioje dviračių, automobilių ir pėsčiųjų eismas verda beveik visą parą.

Būtent šioje vietoje Vilniečių šypseną kėlė net du spalvoti kilimai – vienas jų ragino apsižvalgyti prieš perėją, kitas – perspėjo apie duobę grindinyje. „#DizainasGelbsti“ grotažyme pažymėti kilimai – vienos tekstilės pramonės bendrovės iniciatyva, siekianti atkreipti sostinės gyventojų dėmesį į pavojingas miesto vietas ir pademonstruoti dizaino kilimėlių funkcionalumą.

„Tyrimais įrodyta, kad bene 90 proc. žmonių kasdien į darbą ir iš jo vaikšto arba važiuoja tuo pačiu keliu, prie kurio pripranta ir pradeda nepastebėti probleminių vietų. Mūsų tikslas – patraukti praeivio dėmesį unikaliu dizainu ir pranešti jam apie galimą pavojų, o kitose vietose – tiesiog pagrąžinti erdvę“, – apie akciją pasakoja Sandra Railienė, pasaulinės tekstilės paslaugų lyderės „Lindström“ pardavimų direktorė. „Įmonės, su kuriomis dirbame, dizaino kilimėlius taip pat renkasi dėl skirtingų priežasčių – nuo edukacijos, komunikacijos iki erdvės estetikos ar produktų atvaizdavimo.“

Bendrovė Lietuvoje jau yra paklojusi virš 360 000 kv. m. dizaino kilimėlių – nuo sporto klubų, viešbučių, kavinių iki egzotiškesnių vietų – sraigtasparnių bendrovių, sraigių fabrikų ir darželių. Būtent pastaroji rinka daugumos nuostabai „Lindström“ – itin didelė. Kilimėliai čia paverčiami arba edukacijos priemonėmis matematikos, geografijos ar kalbos pamokose, arba skiriami žaidimo erdvėms siekiant padaryti aplinką saugesnę vaikams.

Bendrovės akcija Vilniaus centre – dovana miestiečiams ir verslams už jų pasitikėjimą. „#DizainasGelbsti“ kilimėlius galite rasti sostinės senamiestyje – Vokiečių, Vilniaus, Totorių, Smetonos gatvėse, šalia A. Goštauto esančio „Verslo trikampio“ ir Konstitucijos prospekto verslo kompleksų, prie senosios ledainės Sereikiškių parke, miesto observatorijos bei kitose Vilniečių pamėgtose vietose.

Užsakymo nr.: PT_81559921