Restoranų verslas – maratonas, o ne sprintas

Restorano sėkmė, išlikimas rinkoje ir aktualumo nepraradimas yra susiję su daugybe skirtingų aspektų. Tuo neseniai įsitikino ir vienas garsiausių pasaulyje virtuvės šefų Jamie’s Oliveris. Dešimtmetį išsilaikęs jo restoranų tinklas, savo laiku demonstravęs įspūdingą augimo tempą, dabar bankrutuoja.

Žinoma, pats J. Oliveris sako labai liūdintis dėl to, išgyvenantis, kad darbo neteko daug žmonių. Tiesa, jis, matyt, ne mažiau liūdi ir dėl to, kad bandydamas išgelbėti savo restoranų tinklą prarado milijonus.

Restoranų verslo rinkos žinovai šią situaciją komentuoja vienareikšmiškai – norėdamas turėti efektyviai valdomą restoranų tinklą, privalai būti pats labai įsitraukęs į jo veiklą. Be to, restoranuose vyksta daugybė įvairiausių procesų, kurių suvaldymui ir tęstinumui būtina didelė ir kompetentinga vadovų komanda. Specialistai, nagrinėdami, J. Oliverio restoranų tinklo atvejį, taip pat pabrėžia būtinybę vykdyti tik gerai apgalvotą ir ne per greitą plėtrą.

Bernelių užeiga

„Bernelių užeigos“ komanda puikiai supranta šiuos argumentus ir visiems minėtiems aspektams skiria labai daug dėmesio. Juk ignoruojant juos restoranas taptų pažeidžiamas, nukentėtų jo paslaugų kokybė. Dėl to galima prarasti klientų ir tiekėjų pasitikėjimą. Pastarasis – didžiausia šių laikų vertybė, kurią privalu užsitarnauti, jei nori sukurti sėkmingą ir ilgai gyvuojantį restoranų verslą.

Tradicijos ir inovacijos

Lengviausia pasitikėjimą užsitarnauti būnant ištikimu sau, savo tradicijoms. Tačiau tuo pat metu gebant į veiklą įkomponuoti ir naujausias tendencijas, atliepiančias klientų, besikeičiančių kartų poreikius.

Bernelių užeiga

„Bernelių užeiga“ jau 20 metų puoselėja lietuvišką virtuvę, dėl kurios kasdien grįžta ištikimi klientai ir užsuka Lietuvą lankantys turistai. Pastariesiems didžiulį įspūdį daro ne tik tautinio paveldo sertifikatą turintys, autentiški 43 valgiaraštyje esantys patiekalai. Juos žavi ir „Bernelių užeigos“ padavėjų dėvimi tautiniai rūbai, ir etnografinės stilistikos interjeras. Išskirtinių įspūdžių ieškantiems užsieniečiams daug gerų emocijų sukuria specialios programos. Pavyzdžiui, cepelinų darymo pamokėlė ar tautinė vakaronė.

Bernelių užeigoje“ nuolatos ieškome būdų tobulėti bei atsinaujinti. Vedini šio siekio bent porą kartų per metus atnaujiname pagrindinį valgiaraštį, įtraukdami sezonui būdingus patiekalus, kurie būna gaminami iš vietoje auginamų daržovių ir vaisių.

Nuolat siekiame trumpinti ir tiekimo grandinę, kad ingredientai iš daržo iki lankytojo lėkštės atkeliautų juo greičiau ir kuo šviežesni. Dėl šios priežasties „Bernelių užeigos“ patiekalai gaminami iš vietinių ūkių produkcijos, kurie leidžia sukurti išraiškingus skonių derinius.

Bernelių užeiga

Atsižvelgėme ir į vis smalsesnių bei įdomesnių skonių ieškančių jaunų lietuvių poreikius ir jiems ką tik pasiūlėme europietiškos virtuvės patiekalų, kuriuose rasite ir antienos, ir liofilizuotų (žemoje temperatūroje džiovintų) uogų, ir įmantrių įdarų.

Taip pat daug investavome ir begalę dėmesio skyrėme naujajam „Bernelių užeigos“ konditerijos cechui. Jame, naudojant natūralius produktus, gimsta tos saldžiosios nuodėmės, kurių kartais taip norisi po skanių pietų ar vakarienės. Tortai, pyragai, bandelės ir kiti saldėsiai – visi švieži ir pagaminti tikrų konditerijos meistrų.

Bernelių užeiga

Kiekvieną kartą kai atnaujiname valgiaraštį, žinome, kad padarėme viską, jog į mūsų restoranus atėjęs lankytojas gaus patirtį, kuri paskatins jį sugrįžti vėl ir vėl. Darni komanda, tradicijų puoselėjimas ir rinkos tendencijų sekimas – tai šeimos restoranų tinklo „Bernelių užeiga“ pagrindas, leidžiantis dirbti ir plėstis jau du dešimtmečius. Tiek Lietuvoje, tiek ir už jos ribų. Netrukus Jungtinėje Karalystėje duris atvers jau ketvirtas ten veiksiantis šeimos restoranų tinklo restoranas, o naujausias „Bernelių užeigos“ plėtros žingsnis Lietuvoje bus žengtas jau šį rugpjūtį, kai Kauno „Akropolyje“ duris atvers dar vienas mūsų restoranas.

Užsakymo nr.: PT_81300702