Vitas Di Flapulė į Žemę atvyko atvežti koncentruotos saulės – vitamino D – patogiose vartojimui, jo šeimos vardu pavadintose flapulėse. Pačiam Vitui vitamino D trūkumas negresia ir jis pasiryžęs išgelbėti Žemės gyventojus nuo vitamino D trūkumo sukeliamų sveikatos sutrikimų:

• Dažnas sirgimas peršalimo ar kitomis užkrečiamomis ligomis.
• Nuolatinis nuovargis, mieguistumas, prislėgta nuotaika – net gali padidėti depresijos rizika.
• kaulų ir / ar raumenų skausmas.

80-90 % reikiamo vitamino D kiekio žmogaus organizmas pagamina pats, gaudamas tiesioginius saulės spindulius, t.y., būnant saulėkaitoje be apsauginio kremo. Tačiau gyvenant Lietuvoje saulė tik keletą mėnesių per metus būna pakilusi į vitaminui D gamintis tinkamą aukštį. Ir nors organizmas linkęs kaupti šį gyvybiškai svarbų vitaminą, lapkričio-gruodžio mėnesiais per vasarą sukauptos vitamino D atsargos ima sekti. Tai gana lengvai galima pastebėti – vis dažnėjant slogai ar kimbant niūrioms mintims. „Apie liūdesį ar tokį dalyką kaip peršalimas nieko nebuvau girdėjęs kol nenusileidau čia. Aišku, nieko nežinojau ir apie naktį. Niekaip nesuprantu kaip jūs ištveriate…“ – lingavo galva Vitas Di Flapulė. Su maistu – žuvimi, kiaušiniais, mėsa – galima gauti tik apie 20% reikalingo vitamino D, tad, kaip pagelbėti savo sveikatai žiemą? Čia jums į pagalbą ir suskumba svečias iš Saulės.

Puslapyje flapule.lt, kuriame taip pat rasite laidos, kurioje dalyvavo Vitas Di Flapulė įrašą ir daugiau informacijos apie jo misiją, atlikę greitą ir paprastą testą, sužinosite ar esate vitamino D trūkumo rizikos grupėje. Norėdami tiksliai sužinoti ir įvertinti vitamino D poreikį, turėtumėte atlikti kraujo tyrimą, nustatysiantį vitamino D koncentraciją jūsų organizme ir pasikonsultuoti su savo gydytoju. Tik jis jums galės patarti kaip ir kokios formos vitaminą D vartoti efektyviausia – koncentruotos vitamino D dozės, prilygstančios ne vienai valandai saulėje, labai patogios nes nereikia vartoti kasdien, tačiau tikslų vartojimo režimą gali patarti tik gydytojas.

„Tikiuosi, jog pasinaudosite mano šeimos sukurtomis flapulėmis ir žiemą praleisite linksmi ir sveiki kaip mes, gyvenantys Saulėje“ – šypsodamasis linkėjo svečias iš Saulės.

Užsakymo nr.: PT_80135385