Įmonės atstovė pasakoja, jog atsakingas požiūris į darbuotojus ir jų gerovę yra tiek pat svarbi tvarumo strategijos dalis, kaip ir plastiko ar klimato strategijos. Dėl to „Lidl Lietuva“ užtikrina patrauklią ir tobulėti skatinančią darbo aplinką, darbuotojams moka konkurencingą atlyginimą bei suteikia karjeros ir profesinio tobulėjimo galimybes.

„Nuoširdus prekybos tinklo rūpestis kiekvienu savo komandos nariu yra įmonės vertybė. Darbuotojų lojalumui, įgalinimui ir motyvacijos išlaikymui skiriame itin daug dėmesio ir pastangų. Džiaugiamės, kad darbuotojai pozityviai vertina šias investicijas į personalo gerovę, o mūsų priimami sprendimai tampa nauju standartu Lietuvos mažmeninės prekybos rinkoje“, – teigia S. Savickienė.

Be to, „Lidl Lietuva“ rūpestis darbuotojais jau trečius metus iš eilės įvertinamas ir tarptautiniu mastu. 2021-ųjų pradžioje įmonė trečią kartą gavo prestižinius „Top Employer 2021 Europe“ ir „Top Employer 2021 Lietuva“ sertifikatus, įrodančius išskirtines darbo prekybos tinklo parduotuvėse, logistikos centre ir biure sąlygas.

Išlaikomos atlyginimų lyderio pozicijos

„Lidl Lietuva“ sėkmingai vykdo prekybos tinklo plėtrą bei į savo komandą nuolat kviečia prisijungti naujus darbuotojus. Šiuo metu prekybos tinklo parduotuvėse, logistikos sandėlyje ir biure dirba daugiau nei 2,5 tūkst. žmonių.

Sparčiai augantis kolektyvas skatina pasitempti, todėl norėdamas paskatinti esamus ir būsimus darbuotojus, prekybos tinklas „Lidl“ paskelbė apie atlyginimų kėlimą. Nuo 2022 m. sausio 1 d. visų komandos narių darbo užmokestis padidėjo 5 – 15 proc. Iš viso bendrovė algų biudžeto didinimui iki 2022 finansinių metų pabaigos papildomai skirs 9 mln. eurų.

„Rekvizitai.lt“ lapkričio mėnesio duomenimis, vidutinis atlyginimas „Lidl Lietuva“ siekia 1883,18 eurų prieš mokesčius. Tai didžiausias vidutinis atlyginimas tarp penkių didžiųjų mažmeninės prekybos tinklų. Be to, jis yra 26 proc. didesnis nei antroje vietoje ir 44 proc. didesnis nei trečioje vietoje esančio prekybos tinklo vidutinis atlyginimas.

„Sąžiningas atlyginimas yra visa ko pamatas – juk kiekvienas norime jaustis finansiškai saugus. Tik patenkinę šį poreikį jaučiamės įvertinti ir galime būti motyvuoti, daugiau dėmesio skirti karjeros galimybėms bei džiaugtis papildomomis naudomis“, – sako „Lidl Lietuva“ personalo vadovė ir valdybos narė Sandra Savickienė.

Išskirtinis dėmesys darbuotojų sveikatai

Gerą darbuotojų savijautą įmonės viduje garantuoja ne tik finansinės naudos, bet ir kitos paskatos. Visi „Lidl Lietuva“ komandos nariai jau ketvirtus metus iš eilės yra apdraudžiami privačiu papildomu sveikatos draudimu, šaltuoju sezono metu jie ir jų vaikai iki 14 metų gali nemokamai skiepytis nuo gripo, yra aprūpinami imunitetą stiprinančiais vitaminų rinkiniais. Nuo 2022 m. sausio 1 d. sveikatos draudimo paketas yra išplėstas, darbuotojams kompensuojant dalį odontologijos ir optikos paslaugų išlaidų.

Įmonė savo darbuotojams taip pat siūlo pasinaudoti programa „Gali mumis pasikliauti!“. Jos metu, komandos nariai ir jų artimieji gali anonimiškai skambinti nemokamu telefonu ir pasikonsultuoti asmeniniais, finansiniais ar teisiniais klausimais. Konsultantai gali patarti, kaip susitvarkyti su stresu, nerimu ar priklausomybėmis, pagelbėti kitose krizinėse situacijose.

Anot S. Savickienės, „Lidl Lietuva“ personalas ir jų artimieji jau spėjo parodyti nemažą susidomėjimą šia programa. Iš viso jau įvyko daugiau nei 100 profesionalų konsultacijų, išspręsta daugiau nei 40 unikalių atvejų.

„Darbuotojai dažniausiai kreipiasi įvairiais asmeniniais klausimais, pavyzdžiui, norėdami gauti patarimų, kaip susitvarkyti su stresu ar nerimu, kaip elgtis gyvenimiškose santykių situacijose – tai sudaro apie pusę visų konsultacijų. Kitą pusę atvejų sudaro kreipimasis į profesionalus dėl teisinių klausimų, susijusių su paskolomis ir sutartimis. Tikimės, kad ši programa ir toliau prisidės prie mūsų komandos narių gerovės užtikrinimo“, – sako S. Savickienė.

Prieš penkerius metus „Lidl Lietuva“ pristatė naujovę ir dabar kasmet savo darbuotojams suteikia tris nedarbo dienas švenčių metu. Pirmąją Kalėdų ir Velykų dieną bei sausio 1-ąją prekybos tinklo parduotuvės nedirba, o darbuotojai gali visą dėmesį skirti savo šeimai ir artimiesiems.

Kaip teigia S. Savickienė, šventinių nedarbo dienų idėja dabar yra tapusi savotiška tradicija, leidžiančia pailsėti ir šventes praleisti mylimų žmonių apsuptyje.

Visiems darbuotojams – palankios sąlygos tobulėti

Siekdamas užtikrinti darbuotojų tobulėjimą ir profesinį augimą, „Lidl“ savo darbuotojams pristatė mentorystės programą bei toliau vysto virtualių mokymų prieinamumą, suteikia galimybę rinktis iš įvairiausių temų – nuo viešo kalbėjimo pagrindų iki lyderystės, asmeninio produktyvumo patarimų.

„Tobulėjimo ir augimo galimybės – vienas svarbiausių darbuotojų motyvaciją lemiančių faktorių. Šiam tikslui naudojame specialią vidinę talentų ugdymo programą, daug dėmesio skiriama ir vadovų tobulėjimui: kasmet organizuojamas mokymų, seminarų ir kitų ugdymo iniciatyvų ciklas. 2021 m. net 12 proc. įmonės darbuotojų pakeitė savo poziciją ir pakilo karjeros laiptais. Prie to stipriai prisidėjo kokybiškos mokymo programos. Be to, kadangi mažmeninės prekybos rinka – itin dinamiška, o „Lidl“ yra tarptautinė organizacija, mūsų darbuotojai nuolat prisideda prie įvairiausių projektų, kurių metu sparčiai mokosi ir tobulėja profesiškai. O tai padaro juos itin vertinamais specialistais įmonėje“ – sako „Lidl Lietuva“ personalo vadovė ir valdybos narė Sandra Savickienė.

„Lidl Lietuva“ šiuo metu dirba daugiau nei 2,5 tūkst. darbuotojų. Lietuvoje iš viso veikia 60 „Lidl“ prekybos tinklo parduotuvės 24-uose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose bei Rokiškyje.

Užsakymo nr.: PT_89122395