„Man Kalėdos yra apie artumą, susibūrimą, todėl norėjosi stalą išlaikyti neapkrautą, palikti objektus, kurie malonumu paverstų tai, kas svarbiausia – laikas kartu. Aptakios indų formos bei žemiški atspalviai čia tapo aliuzija į miegančią gamtą ir pasufleravo idėją klasikiniam rafinuotam, bet tuo pačiu neįpareigojančiam receptui.“ – apie koncepto inspiracijas pasakoja tinklaraščio ir knygos KITCHEN JULIE autorė Julija Steponavičiūtė.

KITCHEN JULIE x SKANDIAMO. Foto: Šarūnė Zurba

„Mes žinome, kad dizainas įkvepia. Gaminyje įkūnytas jo autoriaus sumanymas, savo idėjos galia žadina ir mūsų kūrybiškumą. Šįkart, kurdami kartu su KITCHEN JULIE, gėrimės matydami, kaip dizainas įkvepia kulinarines inspiracijas, kaip kulinarinius sumanymus atliepia šventinio stalo estetika. Nepaprastai džiaugiamės galėdami dalintis šiuo įkvėpimu linkėdami visiems gražaus švenčių pasitikimo.“ – vaizdo inspiraciją iš serijos „Dizainas įkvepia“ pristato interjero salono ir elektroninės parduotuvės SKANDIAMO rinkodaros vadovė Laima Aleknavičienė.

KITCHEN JULIE x SKANDIAMO. Foto: Šarūnė Zurba

KITCHEN JULIE receptas:

Lėtai troškintos antienos kulšelės su batatų-salierų piurė bei spanguolių ir raudonojo vyno padažu

4 porcijos
1 stiklinė – 250ml, 1 šaukštas – 15ml, 1 šaukštelis – 5ml


Antiena:

• 4 anties kulšelių
• 1,5 šaukšto druskos
• 1 česnako galvos
• 2cm x 4 cm imbiero šaknies
• Saujelės nesmulkintų kadagio uogų
• Saujelės nesmulkintų juodųjų pipirų
• Po saujelę: šviežių rozmarinų, šviežių čiobrelių, šviežių šalavijų

Piurė:

• 350 g batatų
• 200 g saliero šaknies
• 1-2 šalotinių svogūnų (galima keisti įprastu svogūnu)
• 3 šaukštų tyro alyvuogių ar kito aliejaus kepimui
• Jūros druskos
• 250 ml vištienos sultinio arba vandens
• ¼ stiklinės gyvūninės arba augalinės kilmės grietinėlės

Padažas:

• 1 šalotinio svogūno
• 1 stiklinės spanguolių
• ½ stiklinės sauso raudono vyno
• 1 šaukštelio nesmulkintų gvazdikėlių
• 1 šaukštelio nsmulkintų kmynų
• 1 šaukštelio nesmulkintų kalendrų
• 2 šaukštų tyro alyvuogių ar kito aliejaus kepimui
• 1 šaukšto cukraus
• Jūros druskos

KITCHEN JULIE x SKANDIAMO. Foto: Šarūnė Zurba

1. Antieną nusausinkite. Anties kulšelių odelę bei riebalų darinius subadykite aštriu peiliu – tai padės išsiskirti anties taukams. Stenkitės nebesti į raumenį. Imbierą nulupkite (tam puikiai tinka šaukšto briauna), supjaustykite riekelėmis, lengvai patraiškykite sunkiu daiktu. Česnako skilteles spustelėkite peilio briauna, taip lengvai išimsite česnaką iš luobelių, nesmulkinkite.
2. Į troškintuvą su dangčiu (tam puikiai tiks ketaus puodas) dėkite antieną, imbierą, česnakus, berkite druską, įmeskite nesmulkintas žoleles. Kadagio uogas bei pipirus perpjaukite perpus, įmeskite į puodą. Rankomis įtrinkite prieskonius į antį, uždenkite ir palikite marinuotis 24 val.
3. Įpilkite pusę stiklinės vandens, kad antis neprikibtų prie puodo/indo dugno. Uždenkite ir pašaukite į 110 °C konvekcinę (su ventiliatoriumi) arba 130 °C tradicinę orkaitę 3 val., kad antis lėtai troškintųsi savo taukuose. Kas valandą apverskite. Jei antį paliksite troškintis ilgiau, nieko tokio, mėsa tik dar labiau suminkštės.

KITCHEN JULIE x SKANDIAMO. Foto: Šarūnė Zurba

4. Pasiruoškite padažą. Aliejuje pakepinkite smulkintą šalotą bei prieskonius. Suberkite cukrų, spanguoles, įpilkite vyno. Kaitinkite ant vidutinės ugnies 7 min, kol padažas sutirštės. Palikite atvėsti, tuomet nuspauskite per tankų audinį. Įberkite žiupsnį druskos. Jei norisi tirštesnio padažo – dar šiek tiek pakaitinkite, kad nusigaruotų.
5. Anties troškinimui artėjant į pabaigą, paruoškite piurė. Batatus ir salierą nulupkite, supjaustykite riekelėmis. Didelėje keptuvėje aliejuje pakepinkite smulkintus šalotus. Dėkite daržoves, pakepkite kol vietomis apskrus. Supilkite sultinį, uždenkite ir troškinkite 25 min, kol suminkštės. Daržovių masę sudėkite į trintuvą, įpilkite grietinėlės, švelniai pasūdykite. Trinkite iki vientisos konsistencijos. Jei masė per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens ir vėl sutrinkite. Atskieskite iki norimos konsistencijos, jei reikia, papildomai pasūdykite.
6. Antį ištraukite iš taukų, padėkite ant kepimo skardos arba grotelių ir pašaukite 15 min į 180 °C konvekcinę orkaitę, kad apskrustų odelė.

Užsakymo nr.: PT_88974047