Visą aktualią informaciją, susijusią su siuntimu kalėdiniu laikotarpiu, OMNIVA klientai gali matyti specialioje interneto svetainėje kaledos.omniva.lt. Šioje svetainėje iki pat metų pabaigos bus pateikiama naujausia ir aktualiausia informacija, susijusi su siuntų atidavimo ir atsiėmimo taškais, pristatymo terminais, vykstančiomis akcijomis ar kitomis bendrovės naujienomis.

Kviečiame susipažinti su pačia svarbiausia informacija apie OMNIVA paslaugas ir staigmenas kalėdiniu laikotarpiu.

Gruodžio 19 d. – paskutinė diena laiku išsiųsti dovaną

Šventiniu laikotarpiu bendrovė planuoja sulaukti iki 60 proc. daugiau siuntų, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, todėl gyventojai raginami šventinius pirkinius ir jų išsiuntimą planuoti iš anksto.

Norint, kad Kalėdų dovanos gavėjus Lietuvoje pasiektų laiku, siuntinius OMNIVA kurjeriams reikėtų perduoti iki gruodžio 17 d., o palikti paštomatuose – iki gruodžio 19 d. Siuntas į Latviją reikėtų išsiųsti iki gruodžio 17 d., į Estiją – iki gruodžio 20 d. Vėliau perduotos siuntos gavėjus gali pasiekti tik po Kalėdų.

Dovanomis, keliaujančiomis iš užsienio šalių ar į jas, reikėtų pasirūpinti kur kas anksčiau. Tai daryti patartina ne tik dėl išaugusių siuntų srautų, bet ir dėl tiekimo grandinių trikdžių visame pasaulyje.

Atiduoti ir atsiimti siuntas – „Džiaugsmo taškuose“

Iki pat švenčių siuntas OMNIVA kviečia atiduoti ne tik įdedant į paštomatus, bet ir „Džiaugsmo atidavimo taškuose“. „Džiaugsmo atidavimo taškai“ – tai prie paštomatų stovintys OMNIVA autobusiukai, kuriuose darbo dienomis 15.30–21.30 val. budi kurjeriai, su džiaugsmu priimantys paruoštas išsiųsti siuntas. Šie taškai veikia Vilniuje ir Kaune.

Pabrėžtina, kad kurjeriui privalu atiduoti tinkamai supakuotas, adreso korteles turinčias ir matmenis atitinkančias siuntas, verslo klientams atnešant siuntas, reikia turėti atspausdintą manifestą. Kurjerių budėjimų metu numatoma 16.30–17.30 val. pertrauka, tad tuomet siuntos nepriimamos.

Vilniuje ir Kaune laikinai veikia ir „Džiaugsmo atsiėmimo taškai“ – papildomos vietos prekybos taškuose, į kurias kviečiama atvykti ir greičiau atsiimti siuntą. Apie tai klientai informuojami SMS žinute, kurioje gali matyti atsiėmimo taško adresą ir darbo laiką. Atsiimti siuntas galima tik SMS gavimo dieną, o to nepadarius, jos bus nukreipiamos į paštomatą.

Visas „Džiaugsmo atsiėmimo taškų“ sąrašas, jų adresai ir darbo laikas pateikiamas svetainėje kaledos.omniva.lt.

Papildomos galimybės siuntas atsiimti ir atiduoti

Siekdama užtikrinti greitą siuntų pristatymą, kai siuntų srautas labai didelis, kalėdiniu laikotarpiu OMNIVA organizuoja ir papildomus kurjerių budėjimus šalia labiausiai užimtų paštomatų – gavėjai apie tai informuojami atskira SMS žinute. Taip pat, esant poreikiui, siuntos gali būti nukreipiamos į netoli esančius laisvesnius paštomatus.

Iki pat šventinio laikotarpio pabaigos siuntas darbo metu 10–19 val. ir savaitgaliais 17–21 val. galima vežti į Vilniaus ir Kauno OMNIVA terminalus be išankstinio susitarimo. Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio terminalai siuntas priims 9–16 val. darbo dienomis. Atvežant siuntas į terminalus, verslo klientams reikia turėti atspausdintą manifestą.

Kelios siuntos viename skyrelyje, paštomatų užimtumo tikrinimas ir plėtra

Šių metų lapkritį OMNIVA pateikė dar vieną naujovę – maždaug tuo pat metu užsisakiusiems siuntų iš skirtingų vietų į tą patį paštomatą, jos gali būti sudėtos į vieną paštomato skyrelį. Klientas, gavęs dvi ar daugiau siuntų į vieną paštomato skyrelį, gauna tiek SMS pranešimų, kiek siuntų laukia. Visos SMS žinutės turi tuos pačius siuntos atsiėmimo duomenis. Klientai, kurie nepastebi papildomų siuntų tame pačiame paštomato skyrelyje, gali pakartotinai jį atrakinti su tuo pačiu kodu per 15 minučių. Šis naujas funkcionalumas palengvina siuntų atsiėmimo procesą ir leidžia sumažinti paštomatų apkrovą prieš Kalėdas.

„Omniva LT“

Prie sklandžios siuntos kelionės gali prisidėti kiekvienas – prieš siunčiant siuntas, paštomatų užimtumą galima pasitikrinti puslapyje pastomatai.omniva.lt vos keliais mygtuko paspaudimais. Jame reikia pasirinkti siųsti arba gauti siuntą, skyrelio dydį (jeigu siuntą planuojama siųsti), o išsirinkus paštomatą rodoma, kiek jame laisvų skyrelių, įspėjama apie konkretaus paštomato užimtumą ir siūloma patikrinti šalia esančių paštomatų situaciją. Duomenys apie paštomatų užimtumą atnaujinami kas 15 minučių.

Lietuvoje jau statomi ir nauji OMNIVA paštomatai – netrukus jų bus 51 vienetu daugiau. Taigi siuntėjai ir gavėjai galės naudotis iki 351 padidintu paštomatų skaičiumi ir siuntų pripildyti net 47 tūkst. skyrelių.

Vertingos dovanos greičiausiems

Kartu su šventiniu laikotarpiu startavo ir siuntų iš OMNIVA paštomatų atsiėmimo varžybos. Siekiant sustiprinti motyvaciją greičiau atsiimti siuntas, iki metų pabaigos kasdien vienam sparčiausiam siuntos gavėjui bendrovė dovanos „Eurovaistinės“ 30 eurų vertės dovanų čekį, kas savaitę – „iPhone 13“ mobilųjį telefoną. Norint dalyvauti akcijoje, nieko daryti nereikia – visi siuntų gavėjai automatiškai įtraukiami į žaidimą.

Tai puiki proga ne tik greičiau pasidžiaugti savo siuntiniu, bet ir laimėti papildomą Kalėdų dovaną!

Užsakymo nr.: PT_88855079