Dovanojant loginius žaidimus, pirmiausia vertėtų atsižvelgti į vaiko amžių, juk pernelyg sudėtingas žaidimas vaiko nesudomins, per lengvas greitai taps neįdomiu. Amžius svarbus ir dėl to, kad atlieka lavinamąją funkciją. Teisingai pasirinkę, formuosite ir lavinsite reikiamus įgūdžius. Taip pat reikėtų įvertinti ir vaiko charakterį. Uždaro būdo vaikams labiau tiks individualūs, atidumo, susikaupimo reikalaujantys galvosūkiai, ekstravertams – greiti, strateginiai žaidimai, kuriuos galima žaisti didesnėje kompanijoje.

Loginiai stalo žaidimai – nauja šeimos tradicija

Loginius stalo žaidimus rekomenduojama dovanoti vaikams nuo 7 metų. Jie gali būti greiti „kryžiukų – nuliukų“ principo arba ilgai trunkantys, strateginiai, tokie kaip šaškės ar šachmatai. Visų stalo žaidimų pagrindinis privalumas, kad vienu metu gali žaisti bent du žmonės. Be to, jie nepabosta ir naudojami daugelį metų. Dovanodami strateginį stalo žaidimą, galite sukurti ir naujas tradicijas: paskutinis mėnesio penktadienis – šeimos vakaras su pica ir žaidimais.

Stalo žaidimas „Swivel“


Įsigyti galite www.abczaislai.lt.

Šaškių ir šachmatų rinkinys 3 viename


Įsigyti galite www.abczaislai.lt.

Galvosūkiai – mažam ir dideliam

Šioje kategorijoje pasirinkimas labai didelis. Tinkamiausią variantą rasite tiek patiems mažiausiems, tiek suaugusiems. Galvosūkiai skirti vaikams iki 6 metų paprastai lavina motoriką, formuoja įgūdžius, skatina kūrybiškumą. Dauguma jų atlieka ir edukacinę funkciją – padeda mokytis skaičiuoti, rašyti, suprasti ir pažinti. Vyresniems skirti žaidimai bus susiję su loginiu mąstymu, kantrybe, dėmesingumu. Tokią dovaną įvertins tie vyresni vaikai, kuriems patinka iššūkiai.

Loginė dėlionė: Iliustruotas kvadratas


Įsigyti galite www.abczaislai.lt.

Loginis žaidimas - Labirintas kamuolys


Įsigyti galite www.abczaislai.lt.

Galvosūkis „Metalinė dėlionė“


Įsigyti galite www.abczaislai.lt.

Laiko patikrinti žaidimai

Yra žaidimų, kurie tiesiog nesensta – juos žaidė mūsų seneliai, tėvai, jais žaidžiame ir mes patys. Šiek tiek vizualiai atsinaujinę, jie išlieka tokie pat populiarūs ir šiandien. Mes juos vadiname klasika. Tai – „Rubiko kubas“, „Tetris“, „Domino“, „Labirintas“. Šie galvosūkiai – taip pat puikus sprendimas, jei simbolinėmis kalėdinėmis dovanomis planuojate keistis su draugais ar kolegomis.

Arkadinis žaidimas - Rubiko kubas


Įsigyti galite www.abczaislai.lt.

Žaidimas „Domino“


Visada smagiau laukti švenčių, kai esame joms tinkamai pasiruošę. Pasinaudokite šiomis idėjomis ir pasirūpinkite kalėdinėmis dovanomis iš anksto. Užsukite ir išsirinkite Kalėdų dovanas „ABC žaislai“ parduotuvėje Vilniuje, Žemaitės g. 22 arba patogiai užsisakyti internetu www.abczaislai.lt. Šį savaitgalį jūsų laukia ne tik didelės nuolaidos, bet ir nemokamas pristatymas į namus!

Užsakymo nr.: PT_88783273