Štai nuo 2005 m. veikiantis „Norfos mažmena“ paramos ir labdaros fondas vien tik per 2019 m. įvairioms įstaigoms ir pavieniams žmonėms išdalino beveik 2 mln. eurų.

„Mūsų fondas organizuoja ir teikia materialinę, socialinę bei visokeriopą pagalbą tiek fiziniams, tiek ir juridiniams asmenims. Tai mokslo, kultūros, švietimo, meno, religijos, sporto, sveikatos apsaugos, socialinės globos ir rūpybos, aplinkosaugos įstaigos bei kitos, visuomenei naudingą darbą atliekančios, institucijos. Taip pat stengiamės pasirūpinti ir į nelaimes patekusiais, turtą praradusiais ar kitaip nukentėjusiais žmonėmis“, – teigia „Norfos“ paramos fondo ir įmonių savininkas Dainius Dundulis.

Labdaros fondas neliko abejingas ir šalį užklupus pandemijai. Nuo kovo iki birželio mėnesio Lietuvos medikams ir gydymo įstaigoms buvo skirta parama apsaugos priemonėmis ir medicininiai įrangai už daugiau 640 tūkst. eurų.

Negano to, prekybos tinklas taip pat organizuoja ir įvairius socialinius projektus. Vienas populiariausių, tačiau, deja, dėl karantino šiais metais neįvyksiantis – „Misija Laplandija“.

„Trejus metus vykęs projektas, kuriame daug Lietuvos vaikų iš nepasiturinčių šeimų turėdavo galimybę keliauti pas tikrąjį Kalėdų senelį, buvo viena sėkmingiausių ir, neabejotinai, įdomiausių mūsų fondo vykdomų veiklų. Iš tiesų jau buvome viską suplanavę, tačiau pandemija planus pakoregavo ir šiais metais, dėl suprantamų priežasčių, kelionė į Laplandiją neįvyks. Tačiau tikimės, kad pasauliui įveikus šią krizę, galimybių, organizuoti šį renginį ir vaikams padovanoti nepamirštamą šventinę dovaną, dar tikrai turėsime“, – sako D. Dundulis.

Anot jo, verslui būti socialiai atsakingu nėra kažkokia garbė ar labai didelė nauda, o vertybė, kurią turi puoselėti kiekvienas, kuris tik tam turi galimybių.

„Galbūt, kažkam gali pasirodyti, kad verslas padeda tik tada, kai jam tai yra naudinga, tačiau, iš tiesų, turėdami tokią galimybė mes privalome solidarizuotis su visuomene dėl bendros mūsų šalies gerovės, nes juk mes esame tos šalies dalis. Jei kažkas turi bėdų, o mes matome, kad galime padėti, tai net neturi kilti klausimų, ar reikėtų ištiesi pagalbos ranką. Galų gale, ir patys mūsų darbuotojai jaučiasi gerai žinodami, kad savo indėliu gali prisidėti bei dirba socialiai atsakingoje įmonėje“, – sako D. Dundulis.

Joniškio socialinių paslaugų ir užimtumo centras – viena seniausiai su „Norfos mažmena“ bendradarbiaujanti ne pelno siekianti organizacija.

„Mūsų viešosios įstaigos funkcijos apima pagrindines socialinės pagalbos sritis. Užsiimame integralia pagalba, aprūpiname techninėmis pagalbos priemonėmis, turime užimtumo centrą, vykdome socialinės globos asmens namuose veiklą, užtikriname savimi pasirūpinti negalinčių žmonių priežiūrą ir transportavimą specialiais automobiliais“, – pasakoja socialinių paslaugų ir užimtumo centro direktoriaus pavaduotojas Marius Urbonas.

Pasak jo, šiuo metu įstaiga aptarnauja apie 230 gyventojų, tačiau darbuotojų turi vos 28, todėl dažnai tenka susiduri su nemenkais iššūkiais.

Prekybos tinklo „Norfa“ valdytojas Dainius Dundulis

„Draugystė su „Norfa“ užsimezgė maždaug prieš 10 metų. Kadangi atstumai, kuriuos turi įveikti mūsų socialinės darbuotojos iki gyventojų, yra gana nemaži, „Norfa“ visoms darbuotojams tą kartą padovanojo po dviratį, vėliau gavome kompiuterių, o praėjusiais metais, mums puikiai atitarnavusius dviračius prekybos tinklas pakeitė naujais. „Norfa“ mus taip pat remia maisto produktais, kuriuos išdaliname nepasiturinčioms šeimos, nakvynės namuose gyvenantiems žmonėms“, – pasakoja M. Urbonas.

Vyras sako esąs ypatingai dėkingas „Norfos mažmena“ paramos ir labdaros fondui bei jo steigėjui D. Dunduliui.

„Džiaugiamės ir vertiname mūsų draugystę, nes tokioms ir panašioms įstaigoms kaip mūsų bet kokia verslo pagalba yra aukso vertės. Nesame iš tų, kurie paramos prašo pinigine forma, įvairios priemonės, maisto produktai – tai, kas geriausiai mums tinka ir ko reikia žmonėms, kuriems padedame. Tad labai tikiuosi, kad „Norfa“ išliks tas ramstis, į kurį bus galime atsiremti, jei tik mums reikės pagalbos“, – kalbėjo M. Urbonas.

Užsakymo nr.: PT_85897199