Prisiminimų dovanojimas

Šiemet Kalėdos bus kitokios, bet, iš tiesų, būtent dėl to grįšime prie švenčių esmės ir galėsime jas sutikti dar jaukiau ir šilčiau. Kalėdų šventė mums asocijuojasi su tikrumu ir autentiškumu, tad ir dovanų visuomet tikimės prasmingų bei įsimenamų.

Būtent tokias idėjas paruošė suomių kompanija „iittala“, kur kiekvienas produktas apgalvotas nuo-iki, kurtas su meile ir galės būti perduodamas iš kartos į kartą. Per šias Kalėdas kviečiame dovanoti dovanas, kurios išlieka.

Viena iš tokių dovanų galėtų tapti „Alvar Aalto“ kolekcija. Tai legendinio dizainerio Alvaro Aalto darbai, tarp kurių rasite tiek ilgaamžiškų žvakidžių ir dubenėlių, tiek, žinoma, labiausiai jį išgarsinusius produktus. Tai žavingosios Aalto vazos. Jo braižas atpažįstamas jau nuo 1937 m., kai vaza buvo pirmą kartą pristatyta pasauliui. Ši unikali, banguojanti vazos forma taps šventinio stalo (ir ne tik) ašimi.

O jei norite, kad ši vaza suskambėtų dar kalėdiškiau ar net atstotų kalėdinę eglę, leiskite sau kurti. Įmerkite keletą eglės šakelių, papuošimui panaudokite pūsto stiklo kalėdinius žaisliukus ir šių akcentų pakaks, kad į namus ateitų Kalėdos.

Iš kartos į kartą

Ar pastebėjote, kokie žavingi deriniai pavyksta, kai jungiate sena su nauju? Pavyzdžiui, žaisliukai iš močiutės skrynios ir keletas naujai įsigytų? Kompanijai „iittala“ itin svarbu vertybės ir kuriamos tradicijos, tad įmonės stiklo fabrike sukurti pūsto stiklo burbulai neabejotinai pereis iš kartos į kartą.

„iittala“ stiklo burbulai subtiliai papuoš Kalėdų eglę, skleis šviesą ir šventinę harmoniją. Šiais metais galite atrasti savo kalėdinius papuošimus iš penkių pūsto stiklo burbulų rinkinių: iš klasikinių raudonų, subtiliai pilkų ir šventinių atspalvių mikso.

Viena iš suomių kalėdinėnių tradicijų yra puošti namus raudonais obuoliais, tad šiemet „Toikka“ kolekciją papildo 3 dalių raudono stiklo obuoliukų rinkinys. Gyvybingi ornamentai yra pagaminti iš rankų darbo stiklo, kurie suteiks šventiškos ir modernios nuotaikos bet kokiam interjerui.

Ir taip šie žaisliukai tikrai gali tapti šeimos reliktu, kuris eis iš kartos į kartą. Jei neišsirinkote iš išvardintų aukščiau, „iittala“ kolekcinių žaisliukų seriją kasmet papildo naujas stiklo burbulas. Juos galite ne tik kolekcionuoti patys, bet tuo įkvėpti ir kitus. O 2020 m. kalėdinis stiklo burbulas įkūnija džiaugsmingą dizainerio Oiva Toikka dvasią ir yra dekoruotas grafiška sidabro žiemos gėle. Šis išskirtinis kolekcinis burbulas taps žavinga detale jūsų šventiškam dekorui. Tai gali tapti jaukia dekoro detale arba ypatinga dovanos idėja.

Kurkime emociją

Įsileiskite į savo namus Kalėdas ir dalinkitės su savo šeima šiltomis akimirkomis. Juk labiausiai suartina jaukiai praleistas laikas, o šias akimirkas sustiprins britų dizainerio Jasper Morisson indų kolekcija. Jos vingiai, spalvos, parinktos medžiagos taps neatsiejama kuriamų akimirkų dalimi.


Indų kolekcija „Raami“ itin plati ir joje kiekvienas gali atrasti tai, ko reikia jam ar jo artimajam. Tai indų kolekcija, kurią galite panaudoti ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. O subtilios taurės bus tinkamos gerti tiek vandeniui, tiek kiek tauresniems gėrimams.

Šios kolekcijos išskirtinumas – tai, kad iš pirmo žvilgsnio paprasti indai iš tikrųjų spinduliuoja eleganciją, skonį, žaismingumą, o betarpirškai su artimaisiais kuriamos emocijos, padės iš naujo pajausti ryšį su šeima.

Kalėdiniai akcentai

Kalėdų dekoras yra neatsiejamas nuo raudonos spalvos. Nejučia norisi bent vienos dekoro detalės, kuri būti ryški ir pakviestų į namus ryškesnes emocijas.

Tad būtent tokios išraiškingos spalvos žvakidės, dubenys, puodeliai gali tapti įsimintinomis ir praktiškomis dovanomis draugei, kolegei, mamai ar sesei, o gal net sau! Juk šiuos indus žmogus greičiausiai pasitelks visų metų eigoje, tad tuo pačiu nuolat lydės ir mintys apie jus.

Dėl to būtent prieškalėdinį sezoną „iittala“ pristato šventinius, raudonos spalvos gaminius. Šių metų naujiena, suomių dizainerio Heikki Orvola sukurtas, spanguolių raudonumo „Miranda“ dubuo. Subtilaus dizaino indas pasižymi gamtos įkvėptu dizainu, primenančiu lapus, kurie vaizduojami keturiomis skirtingomis kryptimis. Universalus, aukštos kokybės presuoto stiklo gaminys, stulbinančiai atrodo ant bet kurio stalo. „Miranda“ dubuo puikiai tinka patiekti užkandžius ir desertus.

Nepamirškite mažųjų

Kaip visuomet sunkiausia nustebinti mažiuosius! Net ir čia „iittala“ skuba į pagalbą su žaismingais, populiariais pasakų personažų išmargintais indais.

Išskirtinis „Moomin“ indų kolekcijos dizainas yra sukurtas remiantis originaliais Tuvės Jansson piešiniais, kuriuos interpretuodama dizainerė Tuvė Slotte atvaizdavo ant patvarių vitro porceliano indų.


Troliai Mumiai – visame pasaulyje puikiai žinomi švedų-suomių rašytojos, dailininkės Tuvės Janson knygų personažai. Kiekvienas veikėjas pasižymi unikaliu ir savitu charakteriu, pomėgiais ir elgesiu. Muminukų slėnyje nutinka daug įvairiausių įdomių dalykų. Be nuolatinių gyventojų muminukų, šiame krašte gyvena ir miumlos, hemuliai, filifjonkos bei įvairūs kiti mistiniai gyventojai.

Šios pasakos nukelia į pasakišką pasaulį, kuriame kiekvienas – tiek jaunas, tiek vyresnis atras bent dalelę savęs. Tad į šių pasakų pasaulį galite nerti kartu su savo mažaisiais.

Beje, svarbu pažymėti, jog šie indai pritaikyti patogiai naudoti mažoms rankutėms.

Apgalvota kiekviena detalė

„Iittala“ produktai visada tampa įsimenamomis dovanomis, nes jos atranda vietą kiekviename interjere. O jei jums artimas minimalizmas, tai gali tapti ir centriniais akcentais.

Svarbiausia niekuomet nebijoti eksperimentų ir įsileisti naujovių į savo namus. Pavyzdžiui, „Nappula“ vazonas gali tapti netikėta interjero dalimi ir itin praktiška dovana. Dizaineris Matti Klenell sukūrė „Nappula“ vazoną, kuris yra žymiai daugiau nei tik vazonas, jis gali atlikti net kelias funkcijas. Pavyzdžiui, ši interjero detalė gali tapti ir originalia vaza, kurioje belieka komponuoti įvarius augalus pagal skirtingus metų laikus, ir įsileisti šventes ne tik į namus, bet ir širdis. Tegul šios Kalėdos būna kitokios ir dar įsimintinesnės!

Dar daugiau kalėdinių dovanų jūsų laukia čia: www.ginalasinterjeras.lt

Užsakymo nr.: PT_85773323