„Žaislų gamintojai, tikriausiai, patys pirmieji pradeda planuoti Kalėdas. Kasmet jie pasiūlo vis įdomesnių ir technologiškai pažangesnių sprendimų, tad tendencijos jau keletą metų nesikeičia – tarp populiariausiųjų išlieka interaktyvūs žaislai. Jei pernai kone kiekvienuose namuose vienaragiai „Feisty Pets“ keitė emocijas, buvo skraidinami dronai, šiemet augintinių gretas pildo šokančios lamos, skraidyti besimokančios pelėdos,“ – pasakoja „Pigu.lt“ komunikacijos vadovė Baltijos šalyse Raimonda Strazdauskaitė.

Anot R. Strazdauskaitės, žaislai yra viena populiariausių prekių prieš didžiąsias metų šventes. Tad šiemet „Pigu.lt žaislų asortimentas dar platesnis, šioje el. parduotuvėje galima rasti daugiau nei 12 tūkst. žaislų, tad šventėms prekybininkai tikrai pasiruošė.

SMIKI interaktyvus šuniukas puikuojasi perkamiausių Pigu.lt žaislų penketuke

Šiuolaikinės technologijos – vaikų įgūdžiams lavininti

Interaktyvūs žaislai vaikams gali puikiai tikti ne tik pramogai, bet ir kaip lavinimosi priemonė.

„Kartu su žaisliniais augintiniais kartu linksma judėti, o tam tikros funkcijos gali padėti ugdyti supratimą, kad gyvunėliui reikia skirti laiko, dėmesio ir rūpesčio. Pavyzdžiui, interaktyvus žaislas Owleez – tai interaktyvus augintinis, kurį vaikas moko skraidyti. Jei žaislas nukrenta, vaikas mokomas paguosti augintinį, paglostyti jį ir paskatinti skristi dar kartą. Šio augintinio priežiūra įtraukia visą šeimą ir tai gali būti puiki repeticija prieš įsigyjant tikrą augintinį,“ – pasakoja R. Strazdauskaitė.

Šių metų perkamiausių „Pigu.lt“ žaislų dešimtuke puikuojasi muzikiniai žaislai. Pavyzdžiui, Pets Alive Boppi the Booty Shakin‘ Llama (šokanti lama) – socialinius tinklus užkariavęs nuotaikingas žaislas, kuris šoka ir moka tverkinti. Kokia šio žaislo didelio populiarumo paslaptis? Žaislas yra be galo linksmas ir grojant muzikai skatina kartu šokti visą šeimą.

STEP MANIA šokių kilimėlis tinka įvairaus amžiaus šokėjams

Tai, kad šiemet madinga šokti, rodo į el. parduotuvės „Pigu.lt“ perkamiausių prekių sąrašą patenkantis Step Mania šokių kilimėlis. Jį užtenka prijungti prie televizoriaus ar kompiuterio ekrano, ir namai virsta šokių aikštele visai šeimai.

Nesenstanti klasika

Nors žaislų rinkoje sparčiai kelią skinasi inovacijos, klasika tapę žaislai taip pat neužleidžia savo pozicijų. Iš populiariausiųjų sąrašo nesitraukia plastilino rinkiniai, konstruktoriai, mergaičių pamėgtos žaislinės virtuvėlės, lėlės kūdikiai, UNO kortos.

LEGO konstruktoriai yra jau klasika tapę žaislai
LEGO sėkmingai papildė rinkinius integruodami virtualią realybę

„Kai kurie gamintojai itin išmaniai pritaikė inovacijas ir atgaivino klasika tapusius žaislus. Pavyzdžiui, „LEGO“ kviečia atsisiųsti mobiliąją programėlę, nukreipti telefoną į „LEGO“ ir telefono ekrane tyrinėti papildytos realybės pasaulį, gaudyti vaiduoklius ir pan. Taip kartas sujungianti konstruktorių klasika tampa įdomi ne tik mažiesiems, bet ir jų tėvams,“ – pasakoja „Pigu.lt“ komunikacijos vadovė Raimonda Strazdauskaitė.

BABY BORN interaktyvi lėlė elgiasi kaip tikras kūdikis

Šiais metais Barbie šventė 60-ties metų jubiliejų. Nepaisant ilgo Barbie gyvavimo metų, šis žaislas išlieka populiarus iki šiol. Jei anksčiau akcentas buvo lėlės profesija, veiklos sfera, dabar populiarus garderobas, lėlei ir jos šeimos nariams reikia mašinų, garažų, namų ar net dailės studijos.

Renkantis lėles, Kalėdų senelis neturėtų pamiršti lėlyčių L.O.L., spalvingųjų Hairdorables ar interaktyvaus kūdikio Baby born.

HAIRDORABLES lėlė siurprizas jau papildė daugelio vaikų norų sąrašą

TV herojai atgimsta žaislų lentynose

Vaikiškų žaislų tendencijos kiekvienais metais taip pat priklauso nuo filmų vaikams pasiūlos. Kiekviena filmo premjera kalėdinių dovanų sąrašą papildo ir animacinių filmų herojais. Šiemet madingas Kalėdų senelis nesuklys pasirinkęs ne tik lėles ar figūrėles Frozen, mašinėles Cars, bet ir jų atvaizdais papuoštas prekes, pavyzdžiui, dėliones ar net stalo įrankių rinkinius.

Užsakymo nr.: PT_83062891