Kūrybos terapijos namų įkūrėja, psichologė ir dailės terapeutė Aušra Šūmakarienė sako, kad geriausios dovanos yra tos, kurios skatina vaiką kurti arba yra susijusios su jau atrastais pomėgiais.

Žaidimai vaikystėje gali nulemti net profesiją

Žaislinis konstruktorius

Žaislai yra neatsiejama vaiko raidos dalis. Kartu – tai lavinanti priemonė, padedanti pažinti pasaulį ir turinti įtakos tolesniam žmogaus gyvenimui. Vaikystėje atrasti pomėgiai ar žaidimai neretai gali peraugti ir į profesinę veiklą jau suaugus.

Eksperimentų rinkinys

A. Šūmakarienė pasakoja pati visada labai mėgusi piešti ir tapyti, todėl tai galėjo turėti įtakos ir jos profesijos pasirinkimui: „Man labiausiai įsiminė tie žaidimai, kurie leido pačiai kurti, pavyzdžiui, lėlės, kurias buvo galima nusipiešti ir sukurti joms drabužius. Galbūt tai ir nulėmė, kad pasirinkau psichologiją su dailės terapijos pakraipa”.

Kokie žaidimai skatina tobulėti?

Vaiko raidos psichologija besidominčios specialistės teigimu, pastebėjus, kad vaikas domisi kokia nors sritimi, tebūnie tai – astronomija, gamtotyra, fizika ar žmogaus anatomija – reikėtų jį padrąsinti gilinti žinias. Mat šiandien, esant plačiam žaislų ir žaidimų pasirinkimui, itin svarbus tėvų vaidmuo – jie gali padėti vaikui atsirinkti, ir nukreipti jį tinkama, ugdančia linkme.

„Greta įprastų žaislų parduotuvių lentynose vis dažniau rikiuojasi edukaciniai žaidimai. Jų tikslas – skatinti vaiko žingeidumą ir padėti jam pažinti bei tyrinėti aplinkinį pasaulį, lavinti erdvinį suvokimą, mąstymą, motoriką ar kalbinius įgūdžius. O jeigu vaikas jau rodo susidomėjimą, tereikia eiti ta kryptimi paskatinant jį gilintis pasiūlant atitinkamus žaidimus, knygas ir, svarbiausia, diskutuojant su juo“, – ragina psichologė.

Lidl žaislai

A. Šūmakarienė teigia labiausiai vertinanti žaislus, turinčius potencialą įtraukti vaiką ir paskatinti jį kiek įmanoma daugiau kurti ir daugiafunkciškai panaudoti tą patį žaislą ar žaidimą. Tokie daiktai turi itin teigiamą poveikį vaiko kūrybiškumo ugdymui.

Ieškantieji dovanų mažiesiems, nuo gruodžio 10 d. tyrinėti skatinančių žaislų ir žaidimų ras visose prekybos tinklo „Lidl“ parduotuvėse už itin prieinamas kainas. Kalėdų rytą savo smalsuolius tėveliai galės pradžiuginti eksperimentų rinkiniais (5,99 Eur), pažintinėmis knygomis mokslo, technologijų ir istorijos temomis (4,99 Eur), žaisliniu saulės energijos konstruktoriumi (9,99 Eur), pasaulį pažinti padėsinčiu šviečiančiu gaubliu (24,90 Eur), žiūronais (nuo 24,90 Eur) bei kitais edukaciniais žaidimais.

Užsakymo nr.: PT_79823965