Viskas priklauso nuo jūsų poreikių, norų ir biudžeto, juk ne paslaptis – didieji kelionių organizatoriai savo klientams gali pasiūlyti kainos atžvilgiu itin patrauklių variantų. Ypač, jei atostogas planuojate iš anksto.

Lietuviai dažniau renkasi kelionių agentūras

Tez Tour“ viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė pastebi, kad praėję dveji pandemijos metai gerokai pakeitė lietuvių keliavimo įpročius. Jei anksčiau planuojant atostogas vienu iš svarbiausių kriterijų keliautojams buvo kainos, šiuo metu vis daugiau žmonių pirmiausiai susimąsto apie saugumą ir garantijas.

„Su kelionių organizatoriais keliaujančių lietuvių skaičius ypač išsaugo pandemijos metu. Net ir tie keliautojai, kurie anksčiau atostogas buvo linkę planuoti savarankiškai, vis dažniau savo poilsį patiki kelionių organizatoriams. Jie įvertina patrauklią kainodarą, tiesioginių užsakomųjų skrydžių patogumą ir kelionių organizatorių suteikiamus įsipareigojimus keliautojams, kurių negali suteikti reguliariųjų skrydžių bendrovės“, – sako pašnekovė.

Garantijos keliautojams šiuo neįprastu periodu, kuomet kiekvienoje šalyje galioja individualios saugumo taisyklės, itin svarbios. „Tez Tour“ klientai gali būti ramūs, kad išskirtiniais atvejais kelionę atidėjus dėl pandemijos, sumokėtų pinigų jie nepraras, o sugrįžimu į Lietuvą taip pat bus pasirūpinta. Kelionių organizatorių atstovai būna šalia visos kelionės metu, todėl padeda išspręsti ne tik iškilusius nesklandumus, bet ir nutikus nelaimei ar susirgus, kuomet reikia spręsti saviizoliacijos ir grįžimo namo klausimus.

„Pandemijos metu tokių situacijų pasitaikė išties nemažai. Dar pačioje pandemijos pradžioje, kuomet buvo atšaukti beveik visi skrydžiai, kartu su ambasadomis ir Susisiekimo ministerija organizavome pagalbą ir skraidinome kitose šalyse užstrigusius savarankiškai keliauti nusprendusius tautiečius, kurie neturėjo kaip grįžti namo. Tiesa, nemenką iššūkį visam turizmo sektoriui sukėlė ir dar iki pandemijos įvykęs ugnikalnio išsiveržimas Islandijoje, sutrikdęs skrydžius visoje Europoje“, – pasakoja „Tez Tour“ atstovė.

Pagalbos keliautojams neretai prireikia ir sprendžiant ne tokius globalius, tačiau kiekvienam individualiai svarbius klausimus. Pavyzdžiui, ką daryti, jei išvykdami viešbutyje palikote jums svarbius daiktus arba kaip elgtis, jei atvykę atostogauti nusivylėte pasirinktu viešbučiu? „Tez Tour“ klientų patirtis yra svarbiausia, tad galite būti tikri – keliautojų grupes lydintys patyrę darbuotojai operatyviai padeda spręsti visas problemas. Patikimumo ir saugumo keliautojams suteikia ne tik visą parą veikiančios klientų aptarnavimo linijos, bet ir užsienio šalyse esantys biurai, į kuriuos galima kreiptis visais kelionės klausimais.

Keliauti ne tik paprasčiau, bet ir pigiau

Pirkdami visą kelionės paketą, įprastai sutaupote ne tik laiko, bet ir pinigų. Išsirenkate kelionės kryptį ir jums patinkantį viešbutį, o visais kitais organizaciniais reikalais už jus pasirūpina tikri savo srities profesionalai. Į standartinį kelionės paketą jau būna įskaičiuotas skrydis, apgyvendinimas su pasirinktu maitinimo tipu, o taip pat ir pervežimai iš oro uosto į viešbutį ir atgal. Jums nebereikia niekuo rūpintis – tik mėgautis atostogomis.

Smalsesni keliautojai, išsirinkę jiems patraukliausią kelionės pasiūlymą, neretai panaršo internete ir pasitikrina kainas – kiek gi tas pats viešbučio kambarys kainuotų užsakinėjant jį savarankiškai? Kainų skirtumai gali gerokai nustebinti. Dažnu atveju visas kelionių organizatorių siūlomas paketas kainuoja netgi mažiau, nei patiems tektų sumokėti vien tik už viešbutį. Pridėkite lėktuvų bilietus, bagažą, pervežimo paslaugas ir bendra atostogų kaina gali kaip reikiant šoktelėti į viršų.

„Kelionių organizatoriai, ypač priklausantys tarptautinėms grupėms, iš tiesų gali pasiūlyti žymiai patrauklesnius pasiūlymus, nes kainų susitarimus su viešbučiais jie vykdo iš anksto. Mažiau mokėti tenka ir už skrydžių bilietus, nes kelionių organizatoriai yra įsipareigoję užpildyti lėktuvą. Tai reiškia, kad dažnu atveju pačios pirmosios ir paskutinės likusios skrydžio vietos gali kainuoti pigiau. Be to, į skrydžio kainą jau būna įskaičiuotas ir bagažas – papildomai už jį mokėti nebereikia. Tad bendra kelionės kaina klientams būna kur kas mažesnė, nei organizuojant identišką kelionę savarankiškai“, – sako „Tez Tour“ atstovė.