Lapkričio mėnesį startavusių vasaros sezono kelionių pardavimai rodo, kad pastaruosius dvejus metus vyravusios kelionių planavimo tendencijos keičiasi. Sukūrus bendrą pandemijos kontrolės sistemą ir įvedus saugaus keliavimo taisykles, vis daugiau lietuvių vėl linkę planuoti savo atostogas iš anksto. Pasak „Tez Tour“ produkto vadybininkės Akvilės Barakauskaitės, tai daryti motyvuoja apie 20 proc. pigesnės kelionės, ženkliai didesnis pasirinkimas, atsiskaitymas dalimis per ilgesnį periodą ir galimybė be didesnių praradimų atidėti bei keisti kelionės sąlygas. Todėl būtent dabar pats tinkamiausias metas apžvelgti kryptis, kuriomis vasaros metu verta keliauti.

Madeira – sala, kurią keliautojai grožiu prilygina Havajams

„Nepamirštamų atostogų šioje saloje gali tikėtis tie keliautojai, kuriems patinka kokybiškas ir aktyvus poilsis. Vos per vieną savaitę Madeiroje pamatysite daugybę įspūdingų vietų, kurias norėsite prisiminti ir apie jas kalbėti dar ilgai“, – sako A. Barakauskaitė.

Atlanto vandenyne esanti nedidelė, vos 740 km2 dydžio Madeiros sala, priklauso Portugalijai. Kasmet šią salą, kurioje gyvena 250 000 žmonių, aplanko apie 1 500 000 turistų. Šis srautas pasiskirsto per visus keturis sezonus, nes Madeiroje malonus klimatas vyrauja ištisus metus.

Madeira garsėja savo kontrastingu kraštovaizdžiu. Statūs uolėti kalnai, kriokliai, egzotiškos giraitės ir maži jaukūs paplūdimiai – neretai keliautojų prilyginami vaizdui, kurį galima pamatyti tik Havajuose. Turizmas Madeiroje vienas iš svarbiausių pajamų šaltinių, todėl paslaugų įvairove ir kokybe nenusivilsite. Propaguojantys aktyvų laisvalaikį gali išsinuomoti transporto priemonę ir keliauti aplink salą savarankiškai arba įsigyti ekskursijas, kurių metu viskuo bus pasirūpinta.

„Tez Tour“ keliautojų labiausiai pamėgtas – „Melia Madeira Mare“ viešbutis, įsikūręs labai patogioje vietoje, o visi kambariai turi vaizdą į vandenyną, čia puikus kainos bei kokybės santykis. Taip pat rekomenduojame rinktis „Pestana“ viešbučių grandinę, kuri gali pasiūlyti apgyvendinimą įvairaus tipo turistams. Pavyzdžiui „Pestana Fisherman Village“ ir „Pestana Churchill Bay“ butikinio stiliaus viešbučiai puikiai tiks draugų, porų kelionėms“, – pristato A. Barakauskaitė.

Graikijai priklausanti įspūdinga Korfu sala, Kreta, Rodas ir Peloponeso pusiasalis

Pasaulyje daugybė gražių vietų, kurias verta pamatyti, bet yra tokių, į kurias norisi sugrįžti vėl. Jonijos jūroje esanti mažytė, vos 600 km2 dydžio Korfu sala – viena iš tokių. Įspūdingo grožio gamta, puikus klimatas, svetingi žmonės ir skanus maistas – tai tik kelios priežastys, dėl kurių verta pasvarstyti apie atostogas Graikijai priklausančioje Korfu saloje.

Korfu saloje pamatysite viską, ką gražiausio sukūrė pati gamta. Vakarinėje pakrantėje stūkso aukštos uolos ir kalnai, šiaurėje ir pietuose driekiasi nepaprasto grožio smėlėti paplūdimiai. Visoje saloje itin daug žalumos ir skirtingos augmenijos.

Nepaisant to, kad Korfu sala tik 65 kilometrų ilgio ir 32 kilometrų pločio, veiklos čia nepritrūksite, net jei atvyksite ilgesniam laikotarpiui. Besidomintys architektūra galės aplankyti venecijiečių valdymo laikais pastatytas pilis, tvirtoves, bažnyčias, nuvykti į išlikusį senąjį žvejų kaimelį bei pamatyti autentiškas gyvenvietes. Ieškantys naujų potyrių galės išsinuomoti laivelį ir patys savarankiškai aplankyti pačius nuošaliausius ir gražiausius paplūdimius, o vakarus praleisti jaukiuose restoranėliuose ar baruose, kurių pasirinkimas čia tikrai didelis.

Vertinantiems gamtos grožį, smėlėtus paplūdimius, skanų maistą ir komfortą A. Barakauskaitė pataria atkreipti dėmesį ir į Graikijos pietinėje dalyje esantį Peloponeso pusiasalį. Tai Olimpiados gimtinė, iki šiol žavinti keliautojus istoriniu palikimu bei žavingais miesteliais. Ketinantiems ilsėtis šioje Graikijos dalyje, vertėtų atkreipti dėmesį į „Aldemar“ ir „Grecotel“ tinklus, kuriems priklausantys viešbučiai įsikūrę prie jūros ir siūlo komfortišką poilsį visai šeimai. O mėgstantiems aktyvias atostogas, kelionių ekspertai rekomenduoja labai jaukų ir stilingą „Moxy Patra Marina“ viešbutį.

„Atostogaujantiems Kretoje su vaikais, rekomenduojame rinktis viešbučius, teikiančius daugiau paslaugų mažiesiems, pavyzdžiui „Aquila Rithymno Beach 5*“. O planuojantiems vykti į salą be vaikų, labai rekomenduojame pasirinkti suaugusiems (nuo 17 metų) skirtą, ekskliuzyvinį „Ammos Beach Hotel“ viešbutį. Strategiškai geroje vietoje įsikūręs viešbutis siūlo viską, ko gali prireikti kokybiškam poilsiui. Modernus interjeras, jaukūs apartamentai, dalis jų turi netgi asmeninius baseinus, skirtingos poilsio zonos, privatus paplūdimys ir „viskas įskaičiuota“ sistema, – tai tik dalis privalumų, kuriuos įvertinsite apsistoję šiame viešbutyje“, – sako „Tez Tour“ atstovė.

Užmiršta ir vėl atrasta kryptis – Bulgarija

Daugelį metų buvusi užmiršta ir vėl lietuvių atrasta kryptis – Bulgarija. Tai šalis, kuri mentalitetu ir kultūra labai artima mūsų tautai, todėl daugeliu atžvilgių lietuviai Bulgarijoje jaučiasi tarsi namuose. Per pastaruosius penkerius metus turizmo sektorius šioje šalyje pasikeitė neatpažįstamai: atsirado daug naujų ir renovuotų viešbučių bei SPA centrų, sukurta turistams patogi infrastruktūra, išaugo paslaugų kokybė, o kaina liko tokia pati draugiška.

Atostogas Bulgarijoje rekomenduojame visiems nepriklausomai nuo amžiaus. Tai, ko tikimasi iš gerų atostogų, šioje šalyje atras tiek jaunimas, tiek ir šeimos su vaikais bei senjorai. Tinkamai pasirinkę lokaciją, galėsite mėgautis tyliu ir ramiu poilsiu arba pramogų ir nuotykių kupinu laisvalaikiu.

„Vertėtų paminėti ir tai, kad Bulgarijoje labai gerai išvystytas sveikatinimosi poilsis. Svajojantiems apie SPA poilsį, siūlyčiau apsistoti „Grand Hotel Pomorie Balneo-spa-wellness 5*“ viešbutyje. Dar vienas viešbutis, pasižymintis itin puikiu kainos ir kokybės santykiu bei siūlantis ultra all inclusive maitinimo sistemą – „Astor Garden 5*“ viešbutis. Nuostabus klimatas, gamtos resursai ir visi šiuolaikinės medicinos privalumai – dar viena priežastis, kuri iš visos Europos vilioja turistus į Bulgariją“, – priduria kelionių specialistė.

Išskirtinis poilsis Turkijoje prabangiame Beleko kurorte už patrauklią kainą

Turkija ir toliau išlieka pačia populiariausia atostogų kryptimi. Fantastiškas klimatas, trumpas skrydis, gera paslaugų kokybė ir „viskas įskaičiuota“ sistema – tai, ko iš atostogų tikisi dauguma lietuvių. Kelionių formatas į Turkiją jau daugelį metų nesikeičia, keičiasi tik tam tikrų regionų ir viešbučių paklausa.

„Šiais metais „Tez Tour“ paruošė ypatingą pasiūlymą, kurį įvertins norintys išskirtinai kokybiškų, bet už prieinamą kainą atostogų Turkijoje“, – sako A. Barakauskaitė.

Viduržemio jūros pakrantėje įsikūręs Beleko kurortas garsėja savo kraštovaizdžiu, aukštos klasės viešbučiais, golfo laukais ir prabanga. Belekas yra prabangus kurortas, tačiau jame tik „Tez Tour“ gali pasiūlyti poilsį „Pine Beach Belek“ viešbutyje, kuris rekomenduojamas šeimų poilsiui. Kainos yra draugiškos ir, lyginant su kitais Beleko kurorto viešbučiais, tikrai patrauklios.

Priklausomai nuo sezoniškumo, visomis šiomis kryptimis „Tez Tour“ organizuoja tiesioginius skrydžius ne rečiau nei vieną kartą per savaitę, o esant didesnei paklausai – net du ar tris kartus per savaitę.

Užsakymo nr.: PT_89339375