„Kylantys sergamumo rodikliai verčia perdėlioti dalyvavimo „Adventur“ turizmo šventėje planus – asociacijos nariai mano, kad šių dienų pandemijos akivaizdoje tai būtų neatsakingas žingsnis. Todėl aktyviai palaikome mūsų bendruomenės narių iniciatyvą keliautojus pakviesti į virtualią parodą „Kelionių mugė“ bei taip siekti apsaugoti darbuotojų, partnerių ir klientų sveikatą“, – sako Milda Plepytė-Rainienė, Lietuvos turizmo asociacijos vykdančioji direktorė.

Pasak jos, pastarieji metai visoms turizmo sektoriaus įmonėms buvo sunkių išbandymų metas. Ribojant keliavimo galimybes, mažėjo keliautojų skaičius, lietuviai keliones nukėlė ramesniems laikams. Tačiau noras keliauti niekur nedingo, žmonės prisitaikė gyventi pandemijos sąlygomis, tad vėl pradeda planuoti savo atostogas svetur.

„Pandemija vis dar diktuoja savo sąlygas bei verčia dažnai keisti savo planus, tačiau gražių, ilgamečių tradicijų negali nutraukti net ji. Kaip jau tapo įprasta, paskutinę sausio savaitę, kuomet keliautojų galvose jau gimsta naujų kelionių planai, kviečiame į turizmo šventę. Tiesa, keliautojams niekur nereikės eiti, pati mugė atkeliaus pas juos per kompiuterio ekranus“, – kalba Inga Aukštuolytė, „Kelionių mugę“ organizuojančio „Tez Tour“ ryšių su visuomene ir rinkodaros skyriaus vadovė.

Jos teigimu, praėjusiais metais pirmą kartą nuotoliniu būdu vykusi turizmo paroda sulaukė didelio keliautojų dėmesio – aktyviausiai lietuviai rinkosi atostogas pamėgtoje Turkijoje, domėjosi paskutinės minutės pasiūlymais.

Šiais metais mugės dalyviai paruošė dar daugiau kelionių pasiūlymų, daugiau nei 20 atostogų krypčių, įvairių nuolaidų, siurprizų bei dovanų – nemokamų kelionių. Mugės metu keliautojams atostogų planus padės sudėlioti bei patarimais dalinsis ne tik šventės organizatorius „Tez Tour“, tačiau ir jo partneriai, kelionių agentūros.

„Tez Tour“ atlikto rinkos tyrimo duomenimis, šeši iš dešimties gyventojų pandemijos metu nekeliavo svetur. Tad nemaža dalis jų sukaupė nepanaudotų atostogų dienų, taip pat taupė kelionėms. Todėl tikime, kad keliautojai šiais metais dar aktyviau dalyvaus virtualioje turizmo mugėje bei suplanuos savo atostogas svetur. Juk atostogų laukimas ne ką mažiau smagus nei pačios atostogos“, – įsitikinusi I. Aukštuolytė.

Užsakymo nr.: PT_89248477