Korfu, dar kitaip vadinama Kerkyra – Graikijai priklausanti, antra pagal dydį Jonijos jūros sala. Nuo XIV a. iki XVIII a. šią salą valdė venecijiečiai, todėl iki šiol vis dar egzistuoja skirtingi pavadinimai, o saloje persipina skirtingos kultūros.

„Savo architektūra Korfu primena senąją Italiją, tačiau vietinių svetingumas ir tradicijos būdingos išskirtinai tik graikams. Atvykstančius turistus salos gyventojai priima kaip ilgai lauktus svečius, kurių komfortas – prioritetas. Jei atostogoms pasirinksite mažą šeimos viešbutėlį, tikėtina, kad būsite maloniai nustebinti ir šeimininkų svetingumu bei vaišingumu“, – pasakoja „Tez Tour“ produkto vadybininkė Akvilė Barakauskaitė.

Ramiam poilsiui ir aktyviam laisvalaikiui

Atostogauti Korfu saloje tinkamiausias metas nuo gegužės iki spalio mėnesio. Tuo laikotarpiu, kartą per savaitę „Tez Tour“ organizuoja ir tiesioginius skrydžius iš Lietuvos. Tik 2 valandas 30 minučių trunkantis skrydis labai patogus šeimoms, keliaujančioms su mažais vaikais. Atostogų vietą Korfu saloje rekomenduojama rinktis atsižvelgiant į kelionės pobūdį. Vertinantiems ramų poilsį vertėtų apsistoti nuošalesniame, nuo miesto daugiau nutolusiame viešbutyje. Ieškantiems pramogų patiks šiaurinėje salos dalyje esantys „Rodari“ ir „Sidari“ kurortai. Norintiems prabangos, rekomenduojama vykti į rytinėje pakrantėje esantį „Dassia“ kurortą, kuriame įsikūrę prabangūs viešbučiai, restoranai, grožio ir sveikatingumo centrai. Tinkamai pasirinkę gyvenamąją vietą, mėgausitės tokiu poilsiu, kokio ir tikėjotės.

Korfu sala

Kontrastinga ir įspūdingo grožio gamta

Korfu kraštovaizdis kupinas kontrastų. Tokiame mažame plote pamatysite viską, ką gražiausio sukūrė pati gamta. „Vakarinėje pakrantėje stūkso aukštos uolos ir kalnai, šiaurėje ir pietinėje driekiasi nepaprasto grožio smėlėti paplūdimiai. Visoje saloje itin daug skirtingos augmenijos, tačiau įspūdingiausiai atrodo prieš daugelį šimtmečių sukurtos alyvmedžių giraitės. Saloje mažai lygumų ir labai daug kalnuotų, bet žalių vietoviųׅ“, – pasakoja A. Barakauskaitė. Keliaudami serpantinais turėsite daugybę priežasčių bent trumpam stabtelti ir pasigrožėti autentiškomis gyvenvietėmis, smaragdiniu jūros vandeniu bei uolų apsuptomis įlankėlėmis.

Autentiška architektūra, auksiniai paplūdimiai ir romantiškos įlankėlės

Nepaisant to, kad Korfu sala tėra 65 kilometrų ilgio ir 32 kilometrų pločio, veiklos čia nepritrūksite, net jei atvyksite ilgesniam laikotarpiui. Norintiems pamatyti kuo daugiau skirtingų salos vietų, pravers transporto priemonė. Nuomojantis ją, vertėtų rinktis kuo mažesnę, galbūt net keturratį ar motorolerį, su kuriuo būtų patogu judėti siaurais, vingiuotais kalnų keliukais.

Besidomintys architektūra galės aplankyti venecijiečių valdymo laikais pastatytas pilis, tvirtoves, bažnyčias, nuvykti į išlikusį senąjį žvejų kaimelį bei pamatyti autentiškas gyvenvietes.

„Korfu garsėja taip pat ir savo įlankėlėmis bei paplūdimiais, kurių saloje iš tiesų itin daug ir labai skirtingų. Vienus iš jų pamatysite keliaudami, kitus padės atrasti tik vietiniai gyventojai. Norintiems aplankyti pačius nuošaliausius ir gražiausius paplūdimius, vertėtų keliauti laiveliu. Korfu saloje tai itin paprasta, nes laivelį išsinuomoti ir jį valdyti gali bet kuris pilnametis asmuo – tam nereikia licencijos ar specialių leidimų“, – pataria „Tez Tour“ atstovė.

Dieviškai skanus maistas

Atostogaudami Korfu tikrai nenusivilsite maisto kokybe bei pasirinkimu. Pagrindinė taisyklė, kuria vadovaujasi salos gyventojai – patiektas maistas turi būti šviežias ir iš natūralių ingredientų. Ant stalo maisto turi būti daug ir įvairaus, todėl prieš valgydami pagrindinį patiekalą paragausite daugybę skirtingų užkandžių. Graikų virtuvei būdingi vegetariški patiekalai, kurių gamyboje naudojama daug daržovių ir kruopų. Taip pat labai populiarūs žuvies ir jūros gėrybių produktai. Tačiau tai nereiškia, kad nėra mėsos ar kitų, mums įprastų patiekalų. Iš italų Korfu salos gyventojai išmoko ruošti ypatingo skonio picas ir makaronus, iš musulmonų – duonos gaminius.

Korfu saloje itin daug mažų, jaukių šeimyninių restoranėlių, kuriuose patys šeimininkai pasitinka ir aptarnauja savo svečius. Graikai – itin vaišinga tauta, todėl nenustebkite, jei ant stalo bus patiekta tai, ko jūs neužsisakėte. Tai tik vienas iš daugybės svetingumo gestų, kuriuos pastebėsite Korfu saloje.

Užsakymo nr.: PT_89118627