„Netrukus duris turėtų atverti lietuvių pamėgti Austrijos ir Italijos slidinėjimo kurortai, tad keliautojai džiaugiasi, jei suplanuotai datai randa laisvų vietų ir renkasi tuos kurortus, kurie saugiai priima poilsiautojus“, – sako „Tez Tour“ produkto vadybininkė Akvilė Barakauskaitė ir pastebi, kad slidinėjimo sezono aktyvumas prasideda sausio mėnesio pradžioje, tad norintiems pasimėgauti žiemos pramogomis pats metas suskubti.

Slidinėjimas – ne tik patyrusiems

Kvapą gniaužiančiais kalnų sniegynais pasipuošusiuose ir gamtos grožiu stebinančiuose slidinėjimo kurortuose veiklos nepritrūks ne tik patyrę sportininkai. Kiekvienas kelionių organizatoriaus siūlomas kurortas pritaikytas ir pradedantiesiems, dar tik ketinantiems susipažinti su slidinėjimo džiaugsmais. Kvalifikuoti instruktoriai išmokys čiuožimo paslapčių ar padės pagerinti jau turimus įgūdžius, o tikrą slidinėjimo malonumą leis pajusti nepriekaištingai prižiūrimos ir sutvarkytos skirtingų lygių trasos.

„Pirmosioms slidinėjimo kelionėms poilsiautojai dažniausiai renkasi Austrijos žemėsi esančius populiarius kurortus. Salzburgo žemėje esančius Zell ams see, Kaprun, Bad gastein, Saalbach – Hinterglam. Tyrolio žemėje – Solden ir Mayrhofen, Ostirol – Matrei, Karintijoje – Nasfeld ar Bad Kleigenhaim. Šie regionai populiarūs, tačiau juose puikiai sureguliuoti žmonių srautai, tad trasose drąsiai gali jaustis ir nepatyrę slidinėtojai“, – pataria pašnekovė.

Ji priduria, kad pasirinkusiems Italijos kryptį, rekomenduojama apsilankyti Madonna di Campiglio regione – čia galima rasti daugiau pradedantiesiems skirtų mėlynųjų trasų. Be to, šis regionas populiarus ir tarp lietuvių instruktorių, kurie padės perprasti slidinėjimo subtilybes

Kaip pasirinkti kelionės kryptį, jei keliaujančių tarpe ne tik naujokai, bet ir patyrę slidinėtojai? Šiuo atveju A. Barakauskaitė ragina atsižvelgti į tuos, kurie slidinėjimo patirties turi daugiau. Jiems norėsis daugiau iššūkių, tuo tarpu pradedantiesiems kalnuose visuose atsiras įdomios veiklos ir naujų patirčių, tad įspūdžių nepritrūks nei vieni, nei kiti.

Kalnai laukia ir šeimų

Mokytis slidinėti niekada ne per anksti – tikina „Tez Tour“ atstovė, tad nenustebkite slidinėjimo kurorte išvydę ir visai mažus, vos kelių metukų sulaukusius ir savarankiškai puikiai čiuožti jau pramokusius vaikus.

Jei ir jūs ketinate keliauti su šeima, pasidomėkite Austrijos Karintijos regione įsikūrusiu Nasfeldo kurortu – čia esančiame vaikų darželyje patyrę treneriai išmokys slidinėti net pačius mažiausius. Dar vienas puikus pasirinkimas – šeimoms pritaikytas Bad Kleinkirchheimo kurortas. Apgyvendinimas čia kiek pigesnis nei įprastai, o slidinėjimo trasos nuožulnesnės ir platesnės, tad vaikams patogu ir saugu mokytis.

„Jau minėtame Italijos Madonna di Campiglio kurorte puikiai išvystyta mokyklų ir darželių infrastruktūra, yra šeimoms su mažais vaikais skirtas viešbutis, kuriame veikia „Mini klubas“. Tad ir be slidinėjimo pramogų vaikai nepritrūks įdomių užsiėmimų bei atrakcijų, o tėvai turės galimybę ramiai atsipūsti“, – sako A. Barakauskaitė.

Kelionės kaina priklauso nuo individualių poreikių

Į kalnus vykstančius keliautojus įprastai vienija bendras tikslas – patirti žadą atimančią kalnų didybę ir į valias pasimėgauti žiemos pramogomis. Tačiau kurią kryptį pasirinkti, kur apsistoti ir kiek pinigų skirti atostogoms, priklauso nuo individualių kiekvieno poreikių.

Šiuo metu vidutinė suma, kurią lietuviai išleidžia slidinėjimo kelionei, siekia 800–1000 eurų žmogui. Norintiems šiek tiek sutaupyti, A. Baranauskaitė rekomenduoja atidžiai rinktis viešbučius. Pavyzdžiui, Italijos slidinėjimo kurortų viešbučiai stipriai skiriasi nuo tradiciniam poilsiui pritaikytų viešbučių, tad net ir trijų žvaigždučių viešbutis gali nustebinti puikiu aptarnavimu, plačiu siūlomų pramogų spektru ir itin kokybišku maistu.

Jei į kalnus keliaujate jau ne pirmą kartą, tikriausiai taip pat susidūrėte su dilema – vykti į jau patikrintas ir jums patikusias vietas, ar išbandyti kažką naujo? Priklauso nuo to, ko tikitės: jei norite pakeisti aplinką ir ieškote naujų potyrių, verta paeksperimentuoti.

„Viena iš labiausiai dėmesio vertų krypčių šiuo metu – Austrijos Zell am see, Kaprun ir Saalbach slidinėjimo zonos. Tai trys skirtingi, tarpusavyje sujungti kurortai, turintys daugiau nei 400 km slidinėjimo trasų ir daugiau nei 120 keltuvų“, – pasakoja „Tez Tour“ atstovė.

Sniego baltumo ledynai, dangų siekiantys kalnai, krištolo skaidrumo ežerai. Šiame unikaliame gamtos rojuje kiekvienas ras tai, ko ieškojo – ir tikri slidinėjimo profesionalai, ir aktyvaus laisvalaikio bei poilsio gamtoje išsiilgę keliautojai. Ši kelionės kryptis patraukli ir finansiškai, mat
apsistoję viename kurorte galėsite įsigyti slidinėjimo pasą, kuris galios visuose trijuose kurortuose.

Tad jei savosios žiemos kelionės dar nesuplanavote, o balto smėlio paplūdimius su malonumu iškeistumėte į smagias kalnų atrakcijas, pats metas traukti iš spintos lagaminus ir krautis daiktus – slidinėjimo sezonas netrukus įsibėgės!

Užsakymo nr.: PT_89037029