Produkto vystymui ir sėkmingai verslo plėtrai padeda tai, jog pusė komandos narių yra susiję su žemės ūkiu, tad jie patys testuoja programėlės funkcijas savo ūkiuose. Tai gerokai paspartina kūrybos procesus ir padeda spręsti realias problemas, kylančias kasdienėje ūkininkavimo veikloje.

Efektyvūs sprendimai ūkiui

Kuriant programėlę koncentruotasi į pagrindiniam vartotojui-ūkininkui kylančias problemas, pavyzdžiui, sklandų ūkio darbų organizavimą bei informacijos apie atliktus darbus atsekamumą po daugelio metų. Programėlės idėją inovatoriui padiktavo jo gyvenimo būdas – nuo mažens susižavėjęs technologijomis jis pasirinko Informacinių technologijų sritį, tačiau taip pat jis valdo ir savo grūdininkystės ūkį.

„Farmis“ įkūrėjas Remigijus Pakštys

Programėlė, kuria naudojasi tūkstančiai vartotojų padeda padidinti darbo našumą net iki 30 proc., kontroliuoti sandėlio likučius, stebėti naujausias grūdų kainas, yra integruotas lietaus radaras, didžiausias Lietuvoje augalų kenkėjų katalogas. Programėlė taip pat suteikia ūkininkams galimybę sekti turimos technikos judėjimą telefono ekrane ir taip apsisaugoti nuo galimų vagysčių.

„Žinodami tam tikrų pasaulio regionų specifiką, siekėme sukurti mobilią platformą, kuriai nėra būtinas internetas“, – teigia „Farmis“ programėlės autorius Remigijus Pakštys. Ši programėlė leidžia ūkio darbus registruoti bei pasiekti reikiamą informaciją bet kuriuo metu.

„Šiuo metu programėlę adaptuojame ir užsienio rinkoms – testavimas vyksta dar 8 pasaulio šalyse, kuriose ji turėtų pradėti veikti vos po kelių mėnesių. Mums aktualios tokios agrarinės rinkos, kaip Vokietija, Didžioji Britanija, Prancūzija, Lenkija, Ukraina, Brazilija, JAV, Australija. Tarp programėlės naudotojų lyderių yra ir viena didžiausių pasaulio agroverslo rinkų – Brazilija. Tokie faktai mus motyvuoja dar sparčiau judėti į priekį“, – pastebi R. Pakštys.

Sulaukė didelio susidomėjimo

Pašnekovas pasakoja, kad didžiausia motyvacija šioje veikloje yra augantis programėlės vartotojų skaičius ir nuolatos gaunami atsiliepimai, padėkos ir pasiūlymai iš viso pasaulio vartotojų.

„Prieš pradedant „Farmis“ projektą, kūrėme produktus kitiems, tačiau ilgainiui pamatėme, kad tai – ne mums. Tai tik trumpalaikis procesas, kuris neneša ilgalaikio džiaugsmo, nes realizavus komercinį projektą viskas tuo ir baigiasi. Tada nusprendėme pasukti iš korporatyvaus IT komercinių projektų kelio ir kurti savo produktus. Labai džiaugiamės šiuo sprendimu“, – tvirtina verslininkas.

„Farmis“ įkūrėjas Remigijus Pakštys

„Inovacijos sėkmė lėmė didesnį verslo žinomumą – dirbti įmonėje ir vystyti inovatyvius produktus nori vis daugiau motyvuotų programuotojų. Visa mūsų komanda yra inovatoriai, visi iki vieno siūlo savo sprendimus. Daug laiko skiriame naujų technologijų įsisavinimui, todėl sulaukiame vis daugiau susidomėjusių specialistų iš įvairių sričių, norinčių prisijungti prie energingo, novatoriško startuolio vystymo“, – teigia R. Pakštys.

Informacija parengta bendradarbiaujant su Ūkio ministerija, jos skelbimas finansuojamas ES lėšomis.

Užsakymo nr.: PT_78577905