Kurti naujas inovacijas leidžia pigesnės technologijos

Nuo pat įkūrimo 2001 m. siekusi patekti į užsienio rinkas, dabar Kauno įmonė „Singletonas“ savo produkcija prekiauja Skandinavijos šalyse. Pasak bendrovės vadovo, daiktų interneto produktų kūrimas itin suaktyvėjo pastaruoju metu atpigus gamybos technologijai.

„Veiklos pradžioje užsiėmėme duomenų analize, vizualizacija, tuo užsiimame ir dabar, tik savo kompetencijas perkėlėme iš specializuotų sričių – finansų, bankininkystės – į paprastam gyventojui prieinamą sritį. Nors pastatų automatizacijos sprendimai kuriami jau seniai, buitiniam vartotojui jie prieinami tapo tik dabar, atpigus technologijoms. Tai leidžia kurti ir visai naujas paslaugas“, – sako D. Pečkys.

Užsakymus gausina rekomendacijos

Skandinavijos šalių rinkoje įsitvirtinusi įmonė „Singletonas“ vieną produktyviausių veiklos etapų skaičiuoja nuo bendradarbiavimo pradžios su norvegų įmone „Adax“. Ši įmonė kuria išmaniuosius radiatorius, o jiems skirtą programinę įrangą norvegų užsakymu gamino „Singletonas“. Likę patenkinti lietuvių darbu, „Adax“ juos rekomendavo kitai norvegų įmonei „Postlogi“, kuriančiai išmaniąsias pašto dėžutes.

D. Pečkio įmonės kurti sprendimai leidžia pašto dėžutes valdyti internetu – tai ypač aktualu augant elektroninės komercijos apimtims. Išmaniąją pašto dėžutę turintis asmuo gali sužinoti, kada į ją patenka laiškai ar siuntos, taip pat nuotoliniu būdu ją atidaryti tiek siuntą paliekančiam, tiek atsiimančiam kurjeriui.

„Singletono“ vadovas teigia, kad įmonės kuriami sprendimai leidžia užsakovams efektyviau, greičiau ir pigiau teikti paslaugas, naudoti mažiau žmogiškųjų resursų.

„Mes padedame įgyvendinti ir tobulinti paslaugas – tą padeda padaryti mūsų technologiniai sprendimai. Technologines naujoves pirmiausia kuria ir rinkai pasiūlo patys kūrėjai, įmonės, o rinka jas priima arba ne. Mes padarėme, pasiūlėme, rinka pamatė, kad tai yra naudinga ir priėmė“, – sako D. Pečkys.

Sėkmingai įgyvendintos inovacijos leidžia ne tik sulaukti gerų rekomendacijų ir naujų užsakymų, stiprinti pripažinimą tarptautinėje rinkoje, bet ir, pasak įmonės vadovo, pritraukti motyvuotus darbuotojus.

„Nors inovacijų kūrimo procesas yra sunkus ir rizikingas darbas, tai yra labai įdomi veikla. Ši sritis leidžia realizuoti save ir pritraukti tokius darbuotojus, kurie žiūri į ateitį, nori būti perspektyvūs ir trokštami darbdavių, kurti inovacijas ir tapti savo srities specialistais“, – įsitikinęs įmonės „Singletonas“ atstovas.

Informacija parengta bendradarbiaujant su Ūkio ministerija, jos skelbimas finansuojamas ES lėšomis.

Užsakymo nr.: PT_78432275