Kelionės pametėjo sėkmingą idėją

Kelią į inovacijų verslą pašnekovas pradėjo nuo renginiams skirtos mikrofono programėlės išmaniajam telefonui. Vystydamas pirmąją inovaciją H. Urbono startuolis buvo atrinktas tarp septynių perspektyviausių Lietuvos pradedančiųjų įmonių, tarp 20 geriausių Latvijos šalių startuolių bei perspektyviausių Baltijos šalių įmonių.

H. Urbonas, teigia, kad inovacijos beveik visais atvejais sulaukia didelio visuomenės dėmesio, taip inovatoriams lengviau tapti matomiems, užmegzti naujas ir naudingas pažintis.

Sulaukusi pirmojo pripažinimo „Interactio“ komanda keliavo su kitų startuolių kūrėjais po užsienio šalis, susipažino su potencialiais investuotojais, klientais. Tačiau šios kelionės inovatoriams taip pat padėjo suprasti, kad mikrofono aplikacija susiduria su daug sunkiai išsprendžiamų problemų – programėlei palaikyti reikia stipraus bevielio interneto ryšio, o daugelis renginių vietų to negalėjo užtikrinti ar nenorėjo papildomai investuoti į infrastruktūrą.

Vis dėlto šiam išradimui buvo nelemta toliau gyvuoti, tačiau idėją naujai inovacijai pametėjo kelionėse sutikti verslo atstovai. Jie H. Urbono komandai patarė programėlę naudoti ne kaip mikrofoną, o kaip vertimo įrangą. Taip startuolis nusprendė koncentruotis į naujos technologijos tobulinimą.

„Interactio“ direktorius Henrikas Urbonas

Augina verslą ir komandą

Mobilios vertimo sistemos „Interactio“ bendraįkūrėjas pastebi, kad sėkmingas veiklos krypties pasirinkimas lėmė spartų 2014 m. susikūrusio startuolio augimą. Pašnekovas teigia, kad kuriant antrą inovaciją plėtėsi ir verslas, ir komanda.

„Kai ėmėme fokusuotis į vertimo sistemą, įvyko išties ryškių pokyčių: auga renginių skaičius, praėjusiais metais mūsų pajamos padidėjo daugiau nei 1 300 procentų, padaugėjo komandos narių. Jei 2016 m. buvo surengti 350 renginių, kurie naudojo mūsų vertimo sprendimą, tai pernai tokių renginių buvo daugiau nei 1 600, jie surengti 29 pasaulio šalyse. Šiais metais mes jau dabar beveik viršijome 2017 m. rezultatą, netrukus turėtume ir aplenkti“, – rezultatais džiaugiasi H. Urbonas.

„Interactio“ vadovas įsitikinęs, kad inovacijos leidžia augti ne tik jas kuriančiai komandai, bet ir suteikia naudą šaliai, regionui ir visam pasauliui.

„Inovacijos leidžia tapti ne tik lokaliu, bet ir globaliu žaidėju rinkoje, o tai labai pozityviai atsiliepia ir šalies ar regiono ekonomikai. Jų reikšmė yra globali. Inovacijos taip pat gali pakeisti žmonių gyvenimą, pagerinti jų gyvenimo kokybę, tad jų svarba yra milžiniška“, – tvirtina pašnekovas.

Informacija parengta bendradarbiaujant su Ūkio ministerija, jos skelbimas finansuojamas ES lėšomis.

Užsakymo nr.: PT_78432205