Vis daugiau įmonių keliasi į tarptautinę rinką, todėl užsienio, o ypač anglų kalbos, mokėjimas ir supratimas gali padėti pasiekti didelių karjeros pokyčių. Žemesnės grandies darbuotojų nėra reikalaujama gebėti bendrauti antra ar trečia užsienio kalba. Tačiau jei sieksite paaukštinimo – jūs privalėsite turėti gerus anglų kalbos įgūdžius, kurie leis jums nevaržomai bendrauti su partneriais ar kolegomis užsienyje.

Antra priežastis, dėl kurios svarbu ir naudinga mokėti užsienio kalbas – jūs geriau suprasite skirtingas kultūras. Tai palengvins bendravimą tarp skirtingų tautybių žmonių, nes jūs jau žinosite, kokio temperamento yra vienos ar kitos šalies žmonės, kokie jų pasisveikinimo ar atsisveikinimo įpročiai.

Kitos kultūros pažinimas ir supratimas padės išvengti netikėtų situacijų. Pavyzdžiui, daugelyje Azijos šalių nusilenkimas yra įprastas sveikinimosi gestas. Ispanijoje ir Italijoje yra įprasta bučiuoti į abu skruostus, o šalia esančioje Prancūzijoje pasisveikindami žmonės į skruostą bučiuoja tik vieną kartą. Apie kultūrų skirtumus, papročius ir įpročius pamokų metu supažindins dėstytojai, kurie yra gimtakalbiai arba ilgą laiką studijavę šią kalbą ir kultūrą.

Žmonės turėtų mokytis naujų kalbinių įgūdžių, nes tai padeda geriau suprasti gimtosios kalbos gramatiką, taisykles ir žodžių tartį. Nereikėtų pamiršti ir to, kad kalbų mokymasis yra puiki smegenų mankšta bei vienas iš Alzheimerio ligos prevencijos būdų. Kartais manoma, kad išmokus naują kalbą galvoje kyla sumaištis, žodžiai pradeda painiotis ir tampa sunku pasakyti logišką sakinį, tačiau tai netiesa. Pasirinkę Kalba.Lt kursus, gramatikos jūs mokysitės nuo nulio, todėl apie sakinių struktūrą ir gramatikos taisykles turėsite gilesnių žinių nei žmonės, bendraujantys tik viena kalba. Tokiu būdu jūs net geriau susipažinsite ir prisiminsite gimtosios kalbos gramatikos taisykles. Be to, jei laikui bėgant mokysitės kalbų, kurių kilmė yra panaši, pavyzdžiui, prancūzų, ispanų ir italų, jums bus daug lengviau įsisavinti naujus žodžius ir net gramatikos taisykles.

Kalbų mokymosi ir mokėjimo naudos neįmanoma paneigti, nes tai įgūdis, naudingas visuomenei ir kiekvienam asmeniškai.paveikti karjerą, padėti pažinti naujus žmones ir kultūras, o svarbiausia – suprasti savo tautą ir savo kalbą. Kalba.Lt kviečia prisijungti prie naujų kalbų kursų grupių suaugusiems ir moksleiviams!

Užsakymo nr.: PT_88070929