Anglų, kaip verslo kalbos, dominavimas pasaulyje tiesiogiai priklauso nuo ekonomikos ir pramonės augimo. Tad dar prieš kelis šimtmečius JAV ir Didžiojoje Britanijoje prasidėjusi pramonės revoliucija ir lėmė anglų kalbos įtvirtinimą tarptautiniame verslo pasaulyje. Šios kalbos mokėjimas bet kurioje pasaulio vietoje atveria daugybę skirtingų galimybių. Esant globaliai rinkai, Lietuvos įmonės taip pat stebi, mokosi ir palaiko ryšius su užsienio kompanijomis. Šių ryšių išlaikymui reikalingi kvalifikuoti darbuotojai, galintys nevaržomai bendrauti užsienio kalbomis ir padėti įmonės augimui tarptautinėje rinkoje.

Anglų kalba – pagrindinė kalba daugelyje sričių, tad, pavyzdžiui, reklamos, pardavimų ir net sveikatinimo srityse šią kalbą mokėti yra būtina. Tačiau tai ne vienintelė kalba, naudojama tarptautiniuose ir verslo santykiuose. Jei dirbate inžinerijos sektoriuje, jums reikalingesnės vokiečių kalbos žinios. Vokietijoje įsikūrusios pramonės įmonės, tokios kaip „Audi AG“, „Volkswagen Group”, nuolat ieško kvalifikuotų darbuotojų iš užsienio, gebančių komunikuoti vokiečių kalba.

„Verslo kalba“ nebūtinai reiškia tik tas kalbas, kurios yra populiariausios. Į šią sąvoką patenka ir tos kalbos, kurios leidžia darbuotojui išlikti konkurencingu darbo rinkoje. Rinkos pokyčiai rodo, kad mandarinų kalbą mokančių žmonių poreikis – vienas didžiausių pasaulyje, tačiau jei norite pradėti nuo lengvesnių kalbų, rinkitės ispanų, portugalų, prancūzų ar rusų. Šiomis kalbomis kalbančių žmonių yra visuose kontinentuose, todėl galėsite būti tikri, kad išmoktos žinios bus panaudotos.

Jei pasiryžote išmokti naują kalbą, privalote laikytis dviejų pagrindinių taisyklių: būti motyvuoti ir mokytis ryžtingai. Jau pirmos pamokos metu stenkitės įsigilinti į kalbos struktūrą, pastebėti panašumus ir atrasti skirtumus, padėsiančius greičiau įsiminti žodžius ar išmokti gramatikos subtilybes. Stenkitės galvoti ir garsiai kalbėti šia kalba kuo dažniau, o jei turite draugą ar pažįstamą gimtakalbį – visas mokymosi procesas taps dar lengvesnis.

Svarbu, kad jūs mokytumėtės to, kas jums reikalinga. Šiandieninėje rinkoje specializuotus kursus gali rasti pačių įvairiausių sričių specialistai, todėl jei esate teisininkas, IT ar finansų specialistas, jūs galite sutelkti dėmesį į tai, kokios sąvokos, posakiai jums reikalingiausi darbo aplinkoje. Toks mokymasis bus greitesnis ir efektyvesnis.

Kalba.Lt supranta kalbų svarbą, todėl skatiname jus atrasti ir išmokti naujos kalbos kartu su mūsų specialistais. Užsienio kalbos žinios gali būti naudingos jūsų profesiniame ir asmeniniame gyvenime, o tai yra galimybė, kurios neturėtume praleisti. Prisijunkite prie naujų kalbų kursų dabar!

Užsakymo nr.: PT_88070927