Šiuo metu Lietuvos gyventojai Vilniuje (netrukus ir Kaune, Klaipėdoje bei Trakuose) už automobilių stovėjimą gali atsiskaityti savo debeto ar kredito kortele greičiau ir saugiau. „Genome“ teikia kortelių aptarnavimo paslaugas besinaudojantiems automobilių stovėjimo programėle. Savivaldybės įmonė atnaujino savo infrastruktūrą, kad galėtų priimti daugiau operacijų ir sklandžiai teiktų paslaugas klientams. Buvo priimtas sprendimas plėsti galimus mokėjimo būdų variantus, nes anksčiau sumokėti už paslaugą galėjo tik mobiliojo ryšio operatorių klientai, mokantys mėnesinį mokestį. Anksčiau turistai ir užsieniečiai buvo priversti naudotis fiziniais mokėjimo automatais, pasiimti kvitą ir palikti jį automobilyje už stiklo, o įdiegus galimybę atsiskaityti kortele - apmokėjimas už automobilių stovėjimą tapo žymiai patogesnis.

Kaip tai veikia?

- Klientas turėtų atsisiųsti programėlę, kuri prieinama „Google Play“ ir „App Store“.
- Tuomet reikėtų užsiregistruoti programėlėje ir pridėti mokėjimo kortelę. Būtent šiame žingsnyje prisijungia „Genome“.
- Kortelės duomenys įvedami baltame „Genome“ mokėjimo puslapyje. Klientui pridedant kortelę programėlėje, „Genome“ paprašo programėlės atlikti 0 sumos operaciją ir tokenizuoja kortelės duomenis saugumo sumetimais (veiksmai atliekami laikantis aukščiausių saugumo standartų, nes „Genome“ turi PCI-DSS 1 lygio sertifikatą). Tokenizuota kortelė išsaugoma programėlėje būsimoms operacijoms. Vartotojui nereikia atlikti jokių papildomų veiksmų. Tai itin lengvas procesas – pastatykite savo automobilį, programėlėje pasirinkite stovėjimo zoną ir spustelėkite „aktyvinti“.

Bendradarbiavimas su UAB „Maneuver LT“, valdančia prekės ženklą „Genome“, mums padeda užtikrinti naują sklandžią ir patogią paslaugą mobiliosios programėlės „m.Parking“ vartotojams Vilniuje. Ši programėlė skirta vairuotojams, kurie stato automobilius vietos mokesčiu apmokestintose automobilių stovėjimo aikštelėse mieste. Šį rudenį programėlėje įdiegėme papildomą atsiskaitymo būdą – apmokėjimą banko kortele, todėl ieškojome partnerių, kurie mums padėtų įdiegti šią paslaugą ir koordinuoti visą atsiskaitymo procesą.
Savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ direktorė Modesta Gusarovienė

Programėlė kortelėje rezervuos 2–3 valandų trukmės automobilio stovėjimo mokestį, atsižvelgiant į stovėjimo zoną, tačiau mokestis bus nuskaitytas tik už faktinį stovėjimo aikštelėje laiką. Paprasta ir patogu vartotojams – taip, kaip ir turėtų būti.

Daumantas Barauskas
Džiaugiamės galimybe dalyvauti šiame projekte ir būti pripažinti šalyje, tad norime užtikrinti patikimą sistemą, kad vartotojai jaustųsi ramūs dėl savo pinigų saugumo.
„Genome“ operacijų vadovas Daumantas Barauskas

Šiuo metu „Genome“ kuria programinės įrangos kūrimo rinkinį (SDK), kurį būtų galima naudoti bet kurioje programėlėje, kurioje vykdomos mokėjimo operacijos.

„Genome“ (UAB „Maneuver“) – mokėjimo paslaugų teikėjas įmonėms, teikiantis visas paslaugas susijusias su atsiskaitymu internete ir ne tik. Bendrovė atidaro prekybininkų sąskaitas ir IBAN banko sąskaitas internetu, per ne daugiau nei 72 val. Jokios nereikalingos biurokratijos, jokio laukimo – vien tik aiški ir skaidri internetinė paslauga, suteikianti laisvę priimti atsiskaitymus internete ir pervesti lėšas įvairiomis valiutomis už protingą mokestį. Visa apimanti finansinių paslaugų platforma, sujungianti tradicinių bankų ir mokėjimo paslaugų teikėjų funkcijas be jokios biurokratijos.

Užsakymo nr.: PT_86381813