Restorano šeimininkas Vidmantas pasakoja, kad jo šeimos verslas, kaip ir daugelis kitų maitinimo įstaigų, patyrė milžiniškų išbandymų, kai praėjusiais metais pandemija užklupo Lietuvą ir pasaulį. Dėl karantino metu pritaikytų apribojimų lankytojų srautas nutrūko. Greitai teko prisitaikyti prie visiškai kitokio darbo režimo.

„Galvojome, kaip reikės visa tai pergyventi, išlaikyti darbuotojus, kai galimybės teikti paslaugas staiga tapo labai ribotos. Mintys tikrai buvo labai neramios, nuotaika – niūri“, – prisimena Vidmantas.

Verslui – meškerė, bet ne žuvis

Tačiau praėjusių metų pavasarį „S baras“ sulaukė visiškai netikėto pagalbos pasiūlymo: į verslininką kreipėsi Šiaulių bendrovės „Gubernija“ atstovai, iniciavę judėjimą „Savi už savus“ ir pasisiūlę padengti „S Baro“ reklamos ir komunikacijos išlaidas kviečiant šiauliečius naudotis jo paslaugomis.

Imtis gero darbo įkvėpė Gubernijos judėjimas Savi už savus

„Gubernija“ su Šiauliais sieja šimtmečiais skaičiuojama bendra istorija. Tad „Gubernija“ siekia gyvenimą Šiauliuose padaryti geresnį ir patogesnį: iniciatyva „Savi už savus“ darykla ėmė telkti miesto bendruomenę ir padėti krašto įmonėms įveikti dėl viruso užklupusį ekonominį nuosmukį.

„Tai buvo maloni staigmena – kad kažkas stengiasi, padeda nesitikėdami, jog gaus kažką atgal. Su „Gubernijos“ pagalba sulaukėme rimtesnio dėmesio ne tik Šiaulių krašte, bet ir visoje šalyje. Kalbinau mūsų restorano lankytojus, daugelis sakė, kad pastebėjo reklamą ir būtent ji paskatino užsisakyti pas mus“, – teigia pašnekovas.

Vidmantas Šimkus

Atsigręžė į sportininkus

Anot įmonės vadovo, suteikta pagalba ir dalyvavimas iniciatyvoje „S barui“ padėjo gerokai tvirčiau ir ramiau išgyventi sudėtingą praėjusių metų pavasario karantino laikotarpį. Tai verslininką įkvėpė galvoti, kam ir kokiu būdu galėtų padėti jis pats. Vidmantas atkreipė dėmesį į sportininkus, kuriems viruso protrūkis taip pat sukėlė didelių iššūkių.

Pasak pašnekovo, Šiaulių miestą garsina net dvi pajėgiausios Lietuvoje regbio komandos „Vairas“ ir „Šiauliai Baltrex“. Taigi Vidmantas nutarė šioms komandoms atsidėkoti ir padovanodamas sportininkams kvietimus pasivaišinti „S bare“. Čia Šiaulių regbininkai galės mėgautis nemokamu maistu ir nealkoholiniais gėrimais, arba užsisakyti restorano maisto į namus.

Abiejų sporto klubų atstovai neslėpė džiaugsmo dėl tokios restorano dovanos

Abiejų sporto klubų atstovai neslėpė džiaugsmo dėl tokios restorano dovanos.

„Praėjusiais metais teko vienur ir kitur matyti reklamas apie „Savi už savus“ judėjimą ir į jį įsitraukusius vietos verslus. Dabar patiems tenka patirti gerą šio projekto dalyvių valią. Tai nuoširdžiai pradžiugino – kartu su komandos bičiuliais buvome nustebinti ir jaučiame tam tikrą įpareigojimą nuveikti kažką gero. Tariamės ir planuojame, koks galėtų būti mūsų indėlis po kelių mėnesių, kai gyvensime kiek ramiau,“ – teigia regbio klubo „Baltrex-Šiauliai“ treneris Edmundas Ščavinskas.

Regbininkai perima estafetę

Anot regbio sporto klubo „Vairas“ vadovo Irmanto Kukulskio, ši iniciatyva yra geras atsakingo verslo ir bendruomeniškumo pavyzdys. Jis atskleidžia, kad išbandymų metu verslas sugeba rūpintis ne vien savimi ir žvelgti plačiau. Jo nuomone, geriausios iniciatyvos yra tokios, kuriomis susitelkiama į kitus, siekiama burti bendruomenę ir didinti jos narių gerovę.

Su klubų vadovais Vidmantas Šimkus susitiko Šiaulių regbio akademijoje

„Mes patys jau kelis metus remiame vaikų dienos namus. Vidmanto staigmena dar sykį priminė, kaip svarbu nepamiršti savų – ne tik šeimos, giminaičių ir kolegų, bet ir miestiečių, su kuriais prasilenki gatvėje. Ir ypač tų, kuriems kyla didesnių sunkumų. Jau kurį laiką planavome greta iniciatyvos vaikams startuoti ir su panašiais projektais senjorams ir neįgaliesiems. Net neabejojame, kad visa tai įvyks dar šiemet,“ – planais dalijosi I. Kukulskis.

Savo ruožtu „Gubernija“ tikisi, kad panašūs pavyzdžiai įkvėps ir kitus Šiaulių krašto verslo, gyventojų bendruomenės narius rasti būdų padėti vieni kitiems, kartu įveikti kilusius iššūkius ir tapti dar stipresniems.

Užsakymo nr.: PT_86211989