Apie tai, kaip gimė tokia idėja, kodėl šiuo sudėtingu laikotarpiu būti socialiai atsakingu yra ypač svarbu bei kokie yra naujųjų dezinfekavimo aparatų ypatumai, pasakoja įmonės operacijų vadovas Justinas Buterlevičius.

Vertybės, kuriomis vadovaujasi

Paskutiniais duomenimis, Lietuvoje COVID-19 serga daugiau nei 29 tūkst. šalies gyventojų, o per parą yra nustatomi nuo 1000 iki 2000 naujų atvejų. Tokie skaičiai neramina ne tik medikus ar sveikatos apsaugos specialistus, bet ir atsakingus verslo atstovus.

„Jau nuo pačios pirmosios plovyklos atidarymo dienos, „H2Auto“ akcentavo kokybiškas, inovatyvias ir technologiškai naujausias paslaugas savo klientams: lengvas privažiavimas, aukščiausios kokybės valymo medžiagos, patogus naudojimasis ir atsiskaitymas bei, svarbiausia, saugi infrastruktūra. Todėl visus netikėjai užklupus pandemijai, kaip ir kiekvienas atsakingas verslas, ėmėmės visų saugumo priemonių: dezinfekcinis rankų skystis, vienkartinės pirštinės, kiekvieną dieną dezinfekuojami plovyklos liečiami paviršiai, taip pat – išankstinis apmokėjimas, išvengiant grynųjų pinigų operacijų “, – pasakoja J. Buterlevičius.

H2auto nuotr.

Visgi, pasak „H2Auto“ atstovo, vien tik ties šiomis priemonėmis įmonė neapsistojo ir toliau ieškojo būdų, kaip galėtų tiesiogiai prisidėti prie kovos su koronavirusu.

„Savo automobilius plauname visi, ne išimtis ir medikai, todėl dar pirmosios koronaviruso bangos metu solidarizuodamiesi su visuomene, kiekvieną dieną visas jėgas dėl mūsų visų atiduodantiems medikams savo automobilius siūlėme pas mus nusiplauti nemokamai. Ši iniciatyva pasiteisino ir galime pasidžiaugti, kad bent nedidele dalimi prisidėjome prie šių dienų herojų gerovės. Dabar, kai koronaviruso sergamumas vėl išaugo, atnaujinome šią paslaugą ir tikimės, kad ir toliau medikai pas mus drąsiai plaus ir dezinfekuos savo automobilius, nes tik padėdami vieni kitiems bei būdami vieningi, esame stiprūs ir pajėgus įveikti šią pandemiją“, – neabejoja J. Buterlevičius.

H2auto nuotr.

Idėją „pakišo“ patys klientai

Kaip pasakoja „H2Auto“ operacijų vadovas, taksi parkai, „pavėžėjų“ paslaugas teikiantys vairuotojai, kurjeriai ir kiti panašias paslaugas vykdantys asmenys bei įmonės sudaro nemažą dalį jų plovyklomis besinaudojančių klientų. Tokį darbą dirbantiems žmonės, jų vairuojamų transporto priemonių švara ir saugumas, ypač esant dabartinei situacijai, yra didžiausias prioritetas, todėl būtent vertindami savo klientų lūkesčius, įmonė ėmėsi dar vieno projekto – į Lietuvos rinką paleisti pirmąjį savitarnos dezinfekavimo aparatą automobiliams.

„Sulaukdami vis daugiau klientų užklausų, ar pas mus plovyklose galima patiems dezinfekuoti automobilį, supratome, kad toks poreikis yra realus ir žmonėms tokios paslaugos labai trūksta. Ilgai nelaukdami, susisiekėme su savo partneriais Italijoje, kurie užsiima tokių technologijų gamyba, ir kibome į darbus. Kuriant tokį aparatą, svarbiausia buvo užtikrinti, kad naudojamos medžiagos būtų aukščiausios kokybės, o tai reiškia, jog būtų nekenksmingos aplinkai, žmonėms bei nepažeistų automobilio salono. Dėl šių priežasčių rinkomės tik sertifikuotus ir patirtį rinkoje turinčius tiekėjus“, – aiškina J. Buterlevičius.

H2auto nuotr.

„H2Auto“ idėja įgyvendinti pavyko ir dabar tokių aparatų Lietuvoje veikia jau trys: Vilniuje – Parodų g. 2, Kaune – Veiverių g. 119 ir Klaipėdoje – Kauno g. 10.

„Vietos pasirinktos neatsitiktinai – plovyklos, kuriose jau veikia šie dezinfekavimo aparatai, įsikūrusios patogiose, strateginių gatvių, prie parduotuvių ir miegamųjų rajonų, todėl gyventojams jas pasiekti yra gana paprasta. Kaip ir visos mūsų plovyklos, kurių visoje šalyje yra 23, taip ir šie aparatai veikia visą parą, todėl laiko, atlikti automobilio dezinfekavimą, tikrai suras kiekvienas.

Nauja paslauga veikia jau beveik mėnesį ir bent jau kol kas matome didelį klientų aktyvumą bei pozityvumą, naudojantis ja, todėl ateityje, jei matysime, kad poreikis nemažėja, svarstysime didinti aparatų skaičių bei juos įrenginėti ir kituose šalies miestuose“, – sako „H2Auto“ atstovas.

H2auto nuotr.

Patogu, greita ir efektyvu

J. Buterlevičiaus pasiteiravus, kuo šis dezinfekavimo aparatas skiriasi nuo kitų, Lietuvoje siūlomų panašių paslaugų automobiliams, pašnekovas teigia, jog pagrindinis „H2Auto“ pristatytos priemonės išskirtinumas – galimybė pačiam transporto priemonės vairuotojui greitai, patogiai, nebrangiai ir, svarbiausia, saugiai, atlikti dezinfekavimą.

„Kitaip nei įprastai, kai automobilį reikia palikti ir laukti, kol jį dezinfekuos, naudojantis mūsų savitarnos sistema pats klientas per 10–15 minučių, bet kuriuo paros metus gali labai patogiai ir greitai, tačiau tikrai ne ką mažiau efektyviai, išdezinfekuoti savo transporto priemonę. Tai neabejotinai sutaupo daug brangaus laiko, o ir tokios paslaugos kaina šiuo metu yra mažiausia rinkoje“, – sako J. Buterlevičius.

Negano to, naudotis šiuo aparatu, kaip pasakoja „H2Auto“ operacijų vadovas, yra labai nesudėtinga – tereikia perskaityti instrukciją ir ja vadovautis.

H2auto nuotr.

„Prieš dezinfekuojant automobilį, būtinai reikėtų pasirūpinti jo salono švara. Tai taip pat nesunkiai galima padaryti mūsų plovykloje. Išvalę salono vidų, galite imtis dezinfekavimo. Atliekant šią procedūrą, rekomenduojama dėvėti kaukę ir vienkartines pirštines. Dezinfekuojant automobilį, langai ir durys turėtų būti pilnai atidaryti. Dezinfekcinę dulksną purkškite ant visų salono paviršių, o tada kokioms penkioms minutėms uždarykite langus ir duris. Po to vėl juos atidarykite ir dar kelias minutes leiskite automobiliui prasivėdinti. Galiausiai, visus paviršius nusausinkite šluoste. Štai ir viskas. Visas procesas užtruks maždaug 10–15 min.“, – sako J. Buterlevičius.

Kai kam gali pasirodyti, kad tokio tipo priemonė gali sugadinti automobilio saloną, tačiau J. Buterlevičius dar kartą primena, kad nerimo dėl to tikrai neturėtų kilti.

„Visiškai nesvarbu, kokia jūsų salono komplektacija, naudodamiesi dezinfekavimo aparatu pagal taisykles, tikrai nepažeisite jo dalių, nes šis aparatas yra sukurtas būtent automobilių vidaus dezinfekavimui, o pats dezinfekavimo skystis yra sertifikuotas bei atitinka visus saugumo reikalavimus“, – aiškina pašnekovas.

H2auto nuotr.

Visiems tikintis ir dirbant tam, kad COVID-19 būtų įveiktas, „H2Auto“ atstovo pasiteiravome, kokios šio dezinfekcinio aparato galimybės, pasibaigus pandemijai. Pasak jo, ši paslauga turėtų išlikti naudinga ir ateityje.

„Žmonėms, kurie rūpinasi automobilių švara ir savo saugumu, toks aparatas bus naudingas net ir įveikus pandeminę krizę, nes kiekvienam jo ir jo artimųjų sveikata bei saugumas yra svarbiausia. Jei ateityje norime išvengti tokių sveikatos krizių, tai turi tapti teisingu įpročiu – ne tik pandemijos metu rūpintis sveikata, dezinfekuoti rankas, paviršius, bet ir įprastame gyvenimo ritme tai daryti. Juk egzistuoja ne tik koronaviruso bakterija, bet ir daug kitų“, – teigia J. Buterlevičius.

Užsakymo nr.: PT_85839823